وزیر بهداشت گفت: علیرغم سهم ۴ درصدی دانشگاههای علوم پزشکی از نظام آموزش پزشکی کشور، بیش از ۳۰ درصد تولید علم توسط دانشگاههای علوم پزشکی صورت میگیرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدحسن هاشمی، در حاشیه اجلاس معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور گفت: آموزش باعث پیشرفت و توسعه همه جوامع میشود و هیچ انسانی نمی تواند از آن غافل باشد، ضمن اینکه در حوزه پزشکی هم از گذشته دور تلاشهای بسیاری صورت گرفته است.
وی گفت: هنوز به میراث کهن خود در حوزه پزشکی دست پیدا نکردیم، اما تلاشهای زیادی شده و حاصل آن این است که در حوزه علوم پزشکی به هیچ وجه نیازی به اعزام بیمار نبوده و خدمات به طور کامل ارائه میشود.
وزیر بهداشت ادامه داد: دانشگاهها مأموریت محور شدهاند و میتوانند برنامههایشان را به نحوی پیش ببرند که هم عزت و سربلندی کشور و انقلاب و هم آسایش مردم تامین شود؛ اصل موضوع، خروجی دانشگاهها است که باید در خدمت مردم باشند و در راستای پیشرفت کشور عمل کنند.
هاشمی خاطرنشان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم تا محصولات آموزش که همان نیروی انسانی متخصص است، بتواند رفاه مردم و عزتشان را فراهم کند و خوشبختانه دانشگاههای علوم پزشکی با اینکه سهم شان از نظام آموزش پزشکی کشور 4 درصد است، بیش از 30 درصد علم را تولید میکنند که کارنامه خوب و درخشانی محسوب میشود.
وزیر بهداشت گفت: بحثهایی که در مورد ادغام آموزش عالی و آموزش پزشکی وجود دارد، بحثهای انحرافی است؛ چراکه این مورد در سیاستهای کلی نظام سلامت و آموزش عالی کشور تعریف شدهاست، زیرا ربع قرن پیش، این انتزاع صورت گرفته و هزینههای زیادی پرداخت شده و قابل بازگشت نیست.
وزیر بهداشت درخصوص تفکیک بیمارستانهای آموزشی از درمانی تصریح کرد: متأسفانه به دلیل عدم توجه به زیرساخت ها در طول 40 سال گذشته، علیرغم افزایش جمعیت و طول عمر بالای 75 سال مردم و پیشرفت علم، بیمارستانها توسعه پیدا نکرد و بیمارستانهای آموزشی به مراکز درمانی تبدیل شدند؛ لذا ضرورت دارد مجلس و دولت و بخش خصوصی مراکزی را برای آموزش اختصاص دهند، ضمن اینکه این اتفاق نیاز به توجه و زمان دارد.
هاشمی در ادامه در خصوص افزایش بودجه آموزش پزشکی نیز اظهار داشت: اگر از بودجه حرف بزنم میگویند همش دنبال پول است. ولی آگاهی و آموزش زمانی پیشرفت میکند و مانند ممالک پیشرفته دنیا، در سیاستگذاریها در اولویت قرار میگیرد که جایگاه آن در بودجهریزی کشور حفظ شود. در مقایسه کشورها، ما یک صدم بودجهای که در دنیا به آموزش و پژوهش اختصاص مىدهند، را به این موضوع اختصاص می دهیم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در مقوله پزشکی در مرز دانش و فراتر از مرزها فعالیت میکنیم و این موضوع مایه افتخار ما است، ادامه داد: دولتها در دهههای گذشته، در این حوزه کمک زیادی نکرده و توسعه، با همت شخصی و هزینه شخصی افراد رقم خورده است و به نظر میرسد اگر سرمایهگذاری در این بخش جزو اولویتهای دولت و مجلس باشد، رشد و ماندگاری استعدادهای کشور که با هزینه زیاد تربیت میشوند، بیش از گذشته خواهد بود.