وزیر پست، تلگراف و تلفن دولت سازندگی گفت: از حدود ۱۰ سال گذشته تا کنون معیارهای سنجش آمار اشتغال نیز با تغییر مسئولان تغییر کرده است تا جایی که اخیر یکی از مسئولان گفته بود که هر کسی هفتهای یک ساعت هم کار کند جزو افراد شاغل حساب میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ سید محمد غرضی، وزیر پست، تلگراف و تلفن دولت سازندگی با اشاره به آمار ایجاد اشتغال یک و نیم میلیونی در مدت شش ماه اظهارداشت: از حدود ۱۰ سال گذشته تا کنون معیارهای سنجش آمار اشتغال نیز با تغییر مسئولان تغییر کرده است تا جایی که اخیر یکی از مسئولان گفته بود که هر کسی هفتهای یک ساعت هم کار کند جزو افراد شاغل حساب میشود.
وی بر همین اساس اضافه کرد: اگر بر اساس معیار مسئولان فعلی حساب کنیم حتما میشود در طول شش ماه ۱. ۵ میلیون شغل ایجاد کرد، ولی جای سوال است که ایا این ۱. ۵ میلیون شغل ایجاد شده مفید است یا خیر؟ ایا معیار برای سنجش این یک و نیم میلیون اشتغال همان معیاری است که فلان مسئول گفته است یا خیر؟
وزیر پست، تلگراف و تلفن دولت سازندگی با بیان اینکه عوامل اداری روزی ۱۱ دقیقه کار میکنند گفت: امروز در کشور اشتغال مفید نداریم و اغلب اشتغالهای کشور اداری است و باید این آمار از ادارهها به صنایع تولیدی سرازیر شود، امروز بنا به گفته کارشناسان در ایران عوامل اداری روزانه ۱۱ دقیقه کار مفید دارند که این موضوع از توجه به اشتغال اداری ناشی میشود.
غرضی با اشاره به ناکام ماندن بخش تولید کشور اظهار داشت: به دلیل انکه آمار تولید ما در کشور پایین است و کاهش یافته خیلی نمیتوان بر آمار اشتغال در کشور اتکا کرد و به عبارتی دیگر مصداق پیدا نمیکند، امروز بخش تولید کشور مغفول واقع شده است و باید مسئولان فکری به حال این بخش از چرخه اقتصادی کشور کنند.
وی ادامه داد: امروز میبینیم سودهای بانکی ما بیش از میزان تورم کشور است در صورتی که باید سودهای بانکی را کاهش دهیم و مردم سرمایه خود را از بانکها به بخش صنایع تولیدی انتقال دهند که این موضوع هم از دلایل دیگر مغفول واقع شدن بخش تولید اقتصاد کشور است.
وزیر پست، تلگراف و تلفن دولت سازندگی همچنین با اشاره به تثبیت ارزش ملی پول گفت: امروز ارزش پول ملی نیز حفظ نمیشود در هیچ کجای دنیا هیچ صنعتی بالاتر از ۱۰ درصد سود نمیدهد در حالی که در ایران بانکها ۱۸ درصد سود میدهند؛ سود بانکی در تمام دنیا رقمی کمی بالاتر از تورم است که در ایران اینگونه نیست و باید هرچه سریعتر سودهای بانکی اصلاح شود.
اگر چه فرمایشات جناب غرضی قابل تامل است اما سود بانکی در ایران بسیار ناعادلانه است وپائین است / در فرمول جهانی سود بانکی ، نرخ تورم بعلاوه یک الی دو در نظر گرفته میشود وبا توجه به همین موضوع اعطاء تسهیلات با نرخ 4 درصد " هشت درصد زیر نرخ تورم " فقط افراد را تنبل ومفت خور بار آورده است گذشته از آن در دوره آقای احمدی نژاد با همین ایده بیشتر از ده میلیون فقره وام اعطا شد آیا ده درصد آنها به اشتغالزایی منجر گردید ؟؟؟ میتوان از تسهیلات برای ایجاد شغل استفاده کرد اما نه به سبک وسیاق فعلی اعطاء تسهیلات اینچنینی وبا روش فعلی بیشتر صرف خرید کالاهای خارجی عمدتا چینی خواهد گردید والسلام
بهتر بود این مطلب رو هم اضافه میکردند که در این چند ماهه که اعلام شد سودهای بانکی پایین بیاید ، قیمت اجاره مسکن بطور سرسام آوری چند برابر گشته . بعنوان مثال خانه 3 خوابه در شهرک اکباتان که با 150 میلیون رهن داده میشد به یکباره در فصل پاییز با قیمت 230 میلیون رهن داده میشود .
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.