معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران با تاکيد بر ضرورت توجه هرچه بيشتر به آسيب هاي اجتماعي در جامعه تاکيد کرد: کلانشهر تهران فاصله اي بسيار با شهري انسان محور دارد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومي سازمان خدمات اجتماعي شهرداري تهران، «سيد رضا صالحي اميري» روز دوشنبه در نخستين کنگره بين المللي 60 سال مددکاري اجتماعي در ايران اظهارداشت: باور داريم بايد در تهران بزرگ با همدلي، همگرايي و همزيستي، زندگي مسالمت آميز داشته باشيم و تهران بدون همکاري و همراهي شما به مقصود خود نخواهد رسيد.
وي با بيان اينکه شهرداري يک نهاد اجتماعي است افزود: از اين منظر شهرداري تهران رسالت اجتماعي را پذيرفته و در کنار جامعه اي که امروز دچار آسيب هاي اجتماعي شده اند، ما بايد به مدد آنها بيايد.
معاون شهردار تهران تاکيد کرد: ما در کنار دولت و بهزيستي و مجموعه بزرگي از نهادهاي مددکاري قرار گرفته ايم تا بتوانيم بخشي از آسيب هاي جامعه اي که دچار آسيب شده اند را جبران کنيم. صالحي اميري اظهارداشت: بدون شک اين کنگره آغازي است مبارک براي تقويت تعاملات جهاني در حوزه مددکاري اجتماعي ، تدوين روش هاي همکاري هاي مشترک و توسعه شبکه اجتماعي بين فعالان حوزه اجتماعي است.
وي تاکيد کرد: شهرداري تهران سازماني عمومي است که طي ساليان نه چندان دور صرفا به عنوان سازماني خدماتي شناخته مي شد و به ابعاد اجتماعي و زيست انساني افراد در شهر کمتر توجه داشت. به گفته صالحي اميري، تغييرات کارکردي نهاد خانواده، دين و آموزش، ضرورت توجه به ابعاد انساني شهر را بيش از پيش نمايان کرد و برساخت اجتماعي نياز، تقاضا و انتظارات شهروندان و مسئولان شهري براي زيست شهري مطلوب شهرداري تهران را از سازماني خدماتي صرف تبديل به نهادي اجتماعي فراگير تبديل کرد .
وي خاطرنشان کرد: البته بايد اذعان کنيم که مديريت شهري در ابتداي اين مسير است و با تبديل کلان شهر تهران به شهري انسان محور فاصله داريم. ما بر اين باوريم که با تقويت سرمايه شبکه مشارکت اجتماعي، رضايت اجتماعي، امنيت اجتماعي و اخلاق اجتماعي در ابعاد سازمان به اين خواسته مهم دست خواهيم يافت. معاون اجتماعي و فرهنگي شهردار تهران افزود: اعتقاد ما بر اين است که در بستر توسعه جوامع محلي، توانمند سازي، مداخلات اجتماعي محور، تسهيل گري اجتماعي و نگاه اجتماعي به موضوعات توسعه پايدار و مسايل محيط زيستي که قطعا با تلاش حرفه اي مددکاران اجتماعي قابل دستيابي است، محقق مي شود؛ لذا تمامي ظرفيت هاي خود را براي بهره گيري از مددکاران اجتماعي در قالب سازمان هاي مردم نهاد و تقويت نقش مددکاران اجتماعي در سياست گذار هاي اجتماعي شهر تهران با مديريت و سياست گذاري شوراي اسلامي شهر دنبال خواهيم کرد.
وي خاطرنشان کرد: ما امروز با همکاري بيش از 1200 خيريه در کلانشهر تهران ارائه خدمات به کودکان در معرض آسيب و آسيب ديده اجتماعي فارغ از جنس، نژاد و تابعيت در مراکز پرتو، ساماندهي افراد بي خانمان در مددسراها، شناسايي، جذب و توانمند سازي افراد آسيب ديده و در معرض آسيب اجتماعي، توانمند سازي مبتني بر جامعه افراد بهبود يافته از اعتياد، حمايت اجتماعي مردم يار از نيازمندان شهر تهران ، تشکيل کانون هاي اجتماع محور در سقف 354 محله، 122 ناحيه و 22 منطقه ، اجراي کمپين اجتماعي براي بهره مندي از بستر جمع پذيري اجتماعي، ترويج کار داوطلبانه و ارائه خدمات اجتماعي از طريق زير ساخت هاي شهري به تشکل هاي غير دولتي اجتماعي و توسعه کار آفريني اجتماعي تنها بخشي از فعاليت هاي تخصصي سازمان خدمات اجتماعي و شهرداري تهران است.
وي تصريح کرد: مفتخريم که با بهره گيري از ظرفيت هاي NGO ها در حوزه اجتماعي و محيط زيستي توانسته ايم ضمن توانمند سازي تشکل هاي غيردولتي، شبکه اي گسرتده از فعالان اجتماعي متخصص و داوطلب را در 354 محله گرد هم آوريم و در راستاي اهداف هزاره سوم گام برداريم. معاون شهردار تهران ابراز اميدواري کرد: اين قبيل رويدادها بتواند ضمن حساس نمودن بيشتر دستگاه هاي حاکميتي و دولتي، بتواند به نقش مددکاران اجتماعي در حوزه سياست گذاري اجتماعي، مديريت دانش و تجارب موثر در حوزه مددکاري اجتماعي که از مسائل جدي است را در اين کنگره آن را دنبال کنيم.
معاون شهردار تهران افزود: ما در کلانشهر تهران در شرايط فعلي بيش از 14 هزار مددجو را تحت مراقبت قرار داديم و 24 ساعته به آنها خدمات مي دهيم. نظام توانمند سازي را دربيش از 106 مرکز نگهداري فعال کرديم و امروز ظرفيت بزرگي در حدود 1200 مجموعه خيريه با ما همکاري مي کنند. ما باور داريم براي رسيدن به هدف نيازمند گسترش مسئوليت اجتماعي هستيم.