وزیر دفاع آمریکا ضمن اعلام اینکه واشنگتن نگرانی از بابت افزایش روابط اسلام آباد- پکن پس از تعلیق کمکهای خود به این کشور ندارد، گفت: احیای مجدد روابط آمریکا با پاکستان سالها زمان میبرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از اکسپرس نیوز، متعاقب تعلیق کمکهای ۲۲۵ میلیارد دلاری آمریکا به پاکستان و افزایش فشارها بر اسلام آباد از جانب واشنگتن، جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا طی اظهاراتی اعلام کرد که جای هیچ گونه نگرانی نیست چرا که پاکستان هنوز هیچ اشارهای مبنی بر قطع ارتباط با ماموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان نکرده است.
وی تاکید کرد: اسلام آباد همچنین اشارهای به بستن حریم هوایی خود به روی پروازهای جنگندههای آمریکایی و همچنین بستن مسیرهای زمینی که تسلیحات و ادوات نظامی از طریق آن منتقل میشود، نکرده است.
وزیر دفاع آمریکا در ادامه گفت که کمکهای مالی خود به پاکستان را با شروع تلاشهای این کشور در مبارزه با تروریسم، احیا خواهیم کردیم.
ماتیس در ادامه تاکید کرد که واشنگتن هیچ نگرانی از افزایش همکاریهای اسلام آباد با پکن پس از قطع حمایتهای خود از این کشور ندارد.
وزیر دفاع آمریکا همچنین گفت که سالها طول میکشد تا روابط واشنگتن- اسلام آباد دوباره به حالت عادی خود بازگردد.
لازم به ذکر است که آمریکا روز پنج شنبه به صورت رسمی ۲۲۵ میلیون دلار از کمکهای خود را به پاکستان به حالت تعلیق در آورد.
به گفته مقامات آمریکا، تا زمانی که اسلام آباد با طالبان افغانستان و شبکه حقانی به طور جدی برخورد نکند، اعطای این کمکهای مالی همچنان به تعویق خواهد افتاد.
وزارت امور خارجه آمریکا با اعلام این تصمیم گفت که این بازتاب یأس و سرخوردگی دولت آمریکا از عدم اقدامات کافی اسلام آباد علیه دو گروه مذکور است؛ گروههای تروریستی که برای مدتهای طولانی از پناهگاههای خود در پاکستان برای اجرای حملاتی علیه کشور همجوار خود- افغانستان- استفاده کرده اند که در این حملات نیروهای آمریکایی و افغانستانی کشته شده اند.
وزارت خارجه آمریکا با خودداری از ذکر میزان دقیق کمک مالی تعلیق شده، اعلام کرد که این تعلیق شامل کمکهای مالی وزارتخانههای امور خارجه و دفاع آمریکا میشود.
با این حال، یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت که کمکهای مالی تعلیق شده شامل انتقال تجهیزات نظامی و همچنین حمایت مالی جهت انجام عملیات ضد تروریسم پاکستان میشود که مبلغی بالغ بر ۲۵۵ میلیون دلار است.