حجت الله غفوری زاده، عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در شیراز، در خصوص تحریم های جدید آمریکا علیه ایران و همچنین تهدیدهای دولت ایالات متحده مبنی بر لغو برجام گفت: ما هنوز متوجه نشده ایم آن مصوبه ی اقدام مناسب و متقابل دولت در اجرای برجام چه خاصیتی برای حفظ منافع کشور داشته است و اصلا این مصوبه کی قرار است اجرایی شود؟
غفوری زاده اضافه کرد: اما اگر دولت محترم برای اجرایی شدن تعهدات آمریکا قادر نیست اعمال فشار کند و عملا چنین مکانیزمی در برجام برای کشورمان تعبیه نشده است چگونه می توانیم امیدوار باشیم این توافق نامه گره ای از مشکلات باز کند؟ با این وضعیت چنین به نظر می رسد گره ای کور هم بر مشکلات کشور اضافه شده است.
عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز در خصوص اعتماد به دولتهای اروپایی و اینکه دولت هنوز به دنبال اجرای برجام توسط 3 کشور اروپایی می باشد گفت: ابتدا چنین سوالی مطرح است اصولاً در کدام بزنگاه حساس اروپا پشت کشورمان ایران درآمده که بشود جهت اعتماد مجدد به آن اتکا کرد؟
وی بیان داشت: معتقدم در مسأله برجام داستان پلیس خوب پلیس بد مجدداً در ابعاد وسیع تری در حال اجراست این بار آقای ترامپ پلیس بد ماجراست و اروپا نقش پلیس خوب را دارد، خیلی واضح است طرف اروپایی در کلام می گویند آمریکا باید به برجام عمل کند یا مثلاً در فلان جا آمریکا به تعهداتش عمل نکرده است خیلی خب آیا آن ها رویکردی برای تحت فشار قرار دادن آمریکا و عمل به تعهداتش اعمال کرده اند یا میکنند؟
این فعال دانشجویی تصریح کرد: در بُعد دیگر حتی شاهدیم این لفاظی در کلام هم از بین رفته است و مواضعشان دقیقاً منطبق بر سیاست های آمریکاست یعنی همان الحاق توافقنامه تازه تر به برجام یا "امتیازگیری بیشتر و مذاکره در مسأله موشکی کشورمان".
غفوری زاده با اشاره به سابقه سیاه گذشته فرانسه در متعهد نبودن به توافقات با ایران اذعان داشت: سیاهه فرانسه بیش از آن است بشود اصلا راجب اعتماد به آنها صحبت کرد، شرکت توتال عملاً دست دولت را در حنا گذاشت، آخرین نمونه از اعمال اعتماد سوزشان هم اظهار نظرهای مداخله جویانه آقای مکرون در امور داخلی و دفاعی کشورمان است و این جای سوال دارد که آنها به چه حقی این قدر گستاخانه برخورد می کنند؟
وی در خصوص شیوه دیپلماسی با آمریکا با توجه به سابقه تاریخی بدعهدی و دشمنی دولت آمریکا نسبت به ایران اسلامی گفت: نگاه صفر و صدی به مسأله تعامل و مقاومت نگاه صحیحی نیست، تعاملی که با مقاومت در مقابل زیاده خواهی های آمریکا و استکبار شکل بگیرد قطعاً برای کشور عزت و پیروزی به ارمغان می آورد، همانطور که ما با مقاومت در موضوع هسته ای توانستیم حق غنی سازیمان را پیش از مذاکرات منتج به برجام از مستکبرین بگیریم.
این فعال دانشجویی در پایان افزود: یعنی تا یک دوره مقاومت نیاز مبرم است، پس از آن با استفاده از پتانسیل های موجود میتوان حقوق ملت را با تعامل استیفا کرد تعامل هم به این معنا نیست که وقتی در موضع ضعف هستیم برویم برای مذاکره نه این اسمش تعامل نیست، تعامل به آن معنا که ما برویم حقوقمان را از غاصبان بگیریم.