گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، میزگرد دانشجویی با حضور فعالان تشکل های دانشجویی دانشگاه فرهنگیان مشهد برگزار شد.
در این نشست که با حضور سینا ارگنجی، مسئول واحد سیاسی جامعه اسلامی، علی سلطانی، مسئول واحد مطالعات فکری بسیج دانشجویی و امیر رضا حضرتی، مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی مراکز دانشگاهی مستقل مشهد برگزار شد، در 4 محور مسائل مختلفی مطرح شد که در ادامه می خوانید.
تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران؛
مردم در انقلاب اسلامی صاحب نقش شدند
سینا ارگنجی:انقلاب اسلامی، انقلابی بود که برای رسیدن به عدالت خواهی برپا شد، بدون شک روند پیش رو انقلاب اسلامی روند مثبت است، قبل از انقلاب به شدت فقر مسائل بهداشتی و آموزشی را در کشور داشتیم به شکلی که در آن ایام ما پزشک از هند به کشور وارد می کردیم؛ ولی امروز شرایط خیلی تغییر کرده است، امروز دسترسی به فضای آموزشی بسیار بهبود یافته است به شکلی که رشد قابل توجه تعداد دانشجو در کشور وجود دارد.
یکی از مهترین دستاوردهای انقلاب این بود که مردم در میدان آمدند و در حکومت نقش پیدا کردند و امروز مردم خودشان برای خودشان انتخاب می کنند، امروز در کشور انتخابات متعددی برگزار می شود و این به معنای مردم سالاری دینی و نقش آفرینی مردم در حکومت است، ما در انقلاب اسلامی به استقلال سیاسی رسیدم، عملا در دوره ی پهلوی ایران کارگزار آمریکا بود.
جوانان با انقلاب به خودباوری رسیدند
علی سلطانی: بنده در ابتدا باید به این موضوع اشاره بکنم که بین واژه دستاورد و وظیفه تفاوت وجود دارد، دستاورد به معنای پیشرفت چشمگیر است و وظیفه یعنی کارهای که هر حکومت به طور طبیعی وظیفه ی انجامش را دارد.
مهمترین دستاورد انقلاب از نگاه من این بود که جوانان کشور توانستند به خودباوری برسند و درک کنند که چه جایگاهی دارند و چطور می توانند نقش آفرین باشند.
مهترین دستاورد انقلاب، ریل گذاری به سمت ظهور است
امیر رضا حضرتی: ما در بحث سیاسی به صورت خلاصه به استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی رسیدیم که این موضوع جزو مهترین دستاوردهای انقلاب است.
یکی دیگر از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی، ریل گذاری اساسی به سمت ظهور است، تفکر انقلابی که در کشور حاکم شده است به برکت انقلاب اسلامی امروز توانسته از بسیاری از بن بست های موجود جامعه بین المللی عبور کند و این تفکر انقلابی خود یک دستاورد است.
بازخوانی فسادهای موجود در دوره پهلوی؛
جشن های 2500 ساله شاهنشاهی برای مردم سخت بود
سینا ارگنجی: فسادهای موجود در دوران پهلوی انقدر زیاد است که نمی شود در زمان کوتاه به این موضوع پرداخت،از فسادهای جنسی و اخلاقی گرفته تا قمار بازی و فسادهای مالی،رضا شاه در زمان خود حدود 2000روستا را به نام خود و خانوده خود کرد به اضافه این که هر روز گوشه ای از کشور را هدیه می داند به بیگانگان،جشن های 2500ساله شاهنشاهی و وجود تبعیض شدید میان طبقات اجتماعی مردم به معنای واقعی سخت بود.
حکومت پهلوی، حکومت طاغوتی بود
علی سلطانی: حکومت پهلوی حکومتی طاغوتی بود و این حکومت به صورت کامل در اختیار دیگر کشورها قرار داشت در حکومت پهلوی هیچ چیز متعلق به مردم نبود و به صورت کامل هر موفقیت داخلی هم که کسب می شد در اختیار دیگران قرار می گرفت این موضوع علاوه بر فسادهای گوناگون حکومتی مردم را اذیت می کرد.
در دوران پهلوی سرمایه های کشور به تاراج می رفت
امیر رضا حضرتی: مردم در دوران پهلوی با امکانات محدود رفاهی رو به رو بودند و در مقابل عده ای بیشترین امکانات را در دست داشتند،زمانی که در دوران پهلوی کشورهای ابر قدرت ایران را ژاندارم منطقه می نامیدند طبیعتا امکاناتی نیز از پهلوی طلب می کردند، نفت کشور و معادن کشور در اختیار این کشورها بود و طبعا فشار به مردم وارد می شد.
دانشگاه فرهنگیان و مصوبه جدید حذف سنوات خدمتی؛
امکانات دانشگاه فرهنگیان با دیگر دانشگاه های وزارت علوم قابل مقایسه نیست
سینا ارگنجی: متاسفانه مسئولان نگاه مصرفی به آموزش و پرورش دارند و به معلمین به دید یک کارمند معمولی دولت نگاه می کنند در صورتی که قشر معلم تربیت کننده ی مسئولین آینده ی کشور است تا وقتی که این نگاه حاکم باشد طبیعی است که هر روز یک قانون جدید برای تضعیف فرهنگیان تصویب شود.
متاسفانه امروز معلمین که وظیفه انسان سازی دارند دچار مشکل هستند و هر روز مشکلات معیشتی بیشتری دارند، بدون شک معلمین وقتی دچار مشکل می شوند، تمرکز کافی را ندارد برای اینکه وقت بگذارند برای رشد انسان ها، امروز امکانات دانشگاه فرهنگیان با دیگر دانشگاه های زیر نظر وزارت علوم قابل مقایسه نیست اما همه ی ما این مشکلات را تحمل می کنیم به این امید که روزی برسد تا بتوانیم به شغلی که به آن علاقه داریم برسیم، اما مطرح کردن مصوبه های این چنینی واقعا فشار جدیدی به دانشجو معلمان وارد می کند و این قشر را به معنای واقعی ناامید می کند.
به جای حل مشکل معلمان هر روز مشکل جدید ایجاد می شود
علی سلطانی: قشر معلمین قشر مظلومی هستند و به دلیل فشارهای متعدد معیشتی که در این سال های اخیر داشتند به معنای واقعی کلمه نتوانستد تمرکز خود را برای رشد دانش آموزان که به عنوان سرمایه ی کشور در اختیار معلمین هستند بگذارند،امروز به جای حل این مشکلات و برداشتن موانع پیش روی معلمین عده ای سعی دارند با مطرح کردن مسائل جدید باز مشکلی جدید اضافه کنند.
دولت اعتقادی به دانشگاه فرهنگیان ندارد
امیر رضا حضرتی: پازل های اقدامات دولت در خصوص دانشگاه فرهنگیان را که در کنار هم می گذاریم کاملا مشخص می شود که این دولت متاسفانه اعتقادی به دانشگاه فرهنگیان ندارد، دانشگاه فرهنگیان هنوز رئیس ثابت ندارد و هربار برای این دانشگاه سرپرست انتخاب می شود این شرایط به معنای واقعی سردرگمی ایجاد می کند.
دانشگاه فرهنگیان اصلا شباهتی به دیگر دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم ندارد،به نظر می رسد دولت گذشته برای احداث دانشگاه فرهنگیان برنامه داشت اما دولت فعلی کاملا بی برنامه مسائل دانشگاه فرهنگیان را پی می گیرند، فضای دانشگاه فرهنگیان از اهمیت بالایی برخورد است، متاسفانه به جای اینکه نیروهای مستعد و نخبه را هر روز ترغیب بشوند که به سمت دانشگاه فرهنگیان بیایند عده ای هر روز با مشکل تراشی جدید درصدد ایجاد فضایی ناامید کننده برای دانشجومعلمان هستند.
نقش جنبش دانشجویی در پیگیری مشکلات معیشتی مردم؛
جنبش دانشجویی باید اولویت کار خود را پیگیری مشکلات مردم قرار دهد
سینا ارگنجی: بدون شک مردم صاحب انقلاب هستند و به تعبیر امام(ره)مردم ولی نعمتان انقلاب هستند،امروز مردم متاسفانه در شرایط مناسب اقتصادی نیستند و این ریشه در تفکر بعضی از مسئولین دارد.
جریانات دانشجویی باید مطالبه گر باشند،جنبش دانشجویی باید مشکلات مردم را از همه ی سطوح نظام و مسئولین چه در دولت،چه مجلس و چه قوه قضائیه پیگیری کند،جنبش دانشجویی باید اولویت ها را بشناسند و بدانند امروز پیگیری مشکلات مردم مهمترین اولویت کاری تشکل های دانشجویی است.
جنبش های دانشجویی باید به مردم ثابت کنند که فراموش نشده اند
علی سلطانی: جنبش دانشجویی باید مطالبه گر باشد به خصوص در حوزه عدالت اجتماعی مطالبه ی جریانات دانشجویی امروز ضروری است.
البته حرکت های جهادی و دانشجویی برای خدمت رسانی به مردم نیز امروز ضروری است، این حرکت به مردم دلگرمی می دهد که فراموش نشدند و از این لحاظ خیلی مهم است.
در بخش ایجاد کرسی های آزاد اندیشی نیز باید جریانات دانشجویی ورود کنند تا بتوانند با ایجاد گفتمان علمی راه حلی برای مشکلات اقتصادی کشور ارائه دهند.
دانشجویان باید برای حل مشکلات مردم راه حل ارائه دهند
امیر رضا حضرتی: سخنرانی های مقام معظم رهبری را که در سال های گذشته بررسی می کنیم، متوجه می شویم که ایشان به شدت بر روی مسئله اقتصاد تاکید دارند و بی شک ایشان وضعیت امروز را پیش بینی می کردند؛ اما متاسفانه برخی از مسئولین پیگیر این مسئله نبودند.
جنبش دانشجویی باید در بحث مطالبه گری، روش کاری خود را تغییر بدهد و در مسائل مختلف راهکار ارائه دهند، دانشجویان اقتصادی ما باید پیگیر این موضوع باشند، صرفا مطالبه گری به معنی این نیست که به مسئولین بگویم مسائل را حل کنید دانشجویان وظیفه دارند که در حل مشکلات ورود کنند و راه حل ارائه دهند.