حضور باشکوه مردم در جشن پیروزی انقلاب اسلامی و راهپیمایی دهها میلیونی در سراسر کشور، ۲۲ بهمن امسال را #تماشایی کرده بود.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اصغر عالمیان؛ * عضو شورای سیاسی و هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان در یادداشتی نوشت: حضور باشکوه مردم در جشن پیروزی انقلاب اسلامی و راهپیمایی دهها میلیونی در سراسر کشور، ۲۲ بهمن امسال را #تماشایی کرده بود.
#نهیب_انقلابی مردم علیه دستگاه استکباری شیطان بزرگ و دنبالههای اروپایی و منطقهای او؛ انگلیس خبیث، رژیم غاصب صهیونیستی، آل سعود و اغتشاشگران و فتنه گران داخلی، نه تنها آنها را به عقب رانده است بلکه بازتابهای گسترده این حضور حماسی و شعارهای مردم همچنان عنوان اول رسانههای داخلی و بین المللی است.
امسال نیز مانند همه سالها، سخنران اجتماع راهپیمایان در میدان آزادی تهران، رئیس جمهور بود. رئیس جمهور محترم در سخنرانی امسال ۲۲ بهمن خود فهرستی از دستاوردهای انقلاب اسلامی را در حوزههای مختلف امنیت و اقتدار منطقه ای، شاخصهای اقتصادی و برنامه ریزیهای دولت دوازدهم برای اشتغال، تولید، صادرات، لزوم احیای بافت فرسوده، ضرورت توجه به محیط زیست، اهمیت مقابله با ریزگردها و ضرورت مقاوم سازی مسکن در مناطق زلزله زده را مورد اشاره قرار داد.
آقای روحانی همچنین با تحلیلی سؤال برانگیز از مسائل داخلی کشور، سال آینده را سال وحدت! مردم ایران و سال نشاط مردم دانست و خواهان توجه بیشتر به مشارکت مردمی!، انتخابات!، رعایت قواعد سیاسی جهانی؟!، توجه به قانون اساسی! بعنوان معیار همه قوا و نیروهای مسلح! و برگزاری همه پرسی به استناد اصل ۵۹ قانون اساسی در موارد اختلاف میان جناح ها! شد.
بی آنکه قصد اطاله کلام داشته باشیم یادآوری این نکته را به محضر جناب آقای روحانی لازم میدانیم که همه آنچه را که ایشان در باب وحدت، مشارکت مردم، انتخابات، توجه به رأی مردم، معیار بودن قانون اساسی و تحمل و مدارا و ... همه و همه از دستاوردهای روشن انقلاب اسلامی است. آیا حضور میلیونی مردم که در جشن سالروز پیروزی انثلاب اسلامی و راهپیمایی روز ۲۲ بهمن، حمایت از ولایت فقیه، حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و نفی سازش با استکبار جهانی و رفع معضلات معیشتی و گرانی و بیکاری را فریاد میزنند، موضع مردم نیست؟ آیا این اجتماعات عظیم دهها میلیونی، وحدت نیست؟ آیا حضور گسترده پای صندوقهای رأی، مشارکت و رأی مردم نیست؟ و آیا ...
وحدت ملی مردم ایران و ضریب میزان مشارکت مردم در تعیین سرنوشت و انتخاب کارگزاران جمهوری اسلامی از دستاوردهای روشن و افتخار آمیز جمهوری اسلامی است که در دنیا مثال زدنی و حتی کم نظیر است و هیچ یک از این دستاوردها در رژیم دیکتاتوری شاهنشاهی وابسته به نظام استکباری و شیطانی غرب وجود نداشته است و تأکید ریاست محترم جمهوری بر این امور احتمالا برای نشان دادن وضعیت اسف بار دوران رژیم گذشته بوده است نه احتمالا از روی کم اطلاعی؟! و یا نادیده انگاشتن چهار دهه افتخارات جمهوری اسلامی در این حوزه ها؟!
رئیس جمهور محترم البته به موضوع «برگذاری همه پرسی با استناد به اصل ۵۹ قانون اساسی» هم اشاره کرد. مطلب ایشان دقیقا بر خلاف نص صریح اصل ۵۹ و تفسیری نادرست از قانون اساسی است. اصل ۵۹ میگوید: «در مسایل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همهپرسی و مراجعه مستقیم به آراء مردم صورت گیرد. در خواست مراجعه به آراء عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد.»
بخوانید.
الف) در هیچ جای این اصل به ظرفیت «اِعمال قوه مقننه از راه همه پرسی» برای «حل اختلاف در چند مسأله» یا «حل اختلاف میان جناح ها» که مراد رئیس جمهور محترم است، اشاره نشده است. حل اختلافات در این دو مسأله ابدا موضوع اصل ۵۹ نیست. البته باید دید رئیس محترم جمهور چه نوع مسألهای را مد نظر دارد که اختیارات وسیع قانونی ایشان در فصل نهم قانون اساسی و یا ظرفیتهای گسترده مجلس در حوزه قانونگذاری و نظارت در فصل ششم و نیز صلاحیتهای فراوان قوه قضائیه در فصل یازدهم قانون اساسی، نمیتواند آنها را حل کند؟!
ب) اصل ۵۹ راهکاری را ارائه میدهد که در صورتی که مجلس نتواند در موضوعات بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، قانونگذاری کند، موضوع را از راه ارجاع به «قانونگذاری مستقیم» یا همان همه پرسی تقنینی دنبال کند که ضرورت مراجعه به آراء عمومی باید به تصویب حداقل دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد.
ج) درخواست مراجعه به آراء عمومی از صلاحیتهای اختصاصی قوه مقننه است و ظاهرا رئیس جمهور محترم به این نکته توجه ندارند که ایشان، هم اکنون رئیس قوه مجریه هستند نه مجلس شورای اسلامی؟! و به استناد اصل ۵۷ قانون اساسی قوای سه گانه از یکدیگر مستقل اند!
د) همچنین به استناد اصل ۹۴ قانون اساسی، همه مصوبات مجلس باید به تأیید شورای نگهبان برسد. مضافا آنکه در باب همه پرسی، بند ۳ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، صدور فرمان همه پرسی را از اختیارات رهبری میداند و در همه پرسی تقنینی هم مانند سایرهمه پرسی ها، صدور فرمان رهبری مکمل تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان است.
رئیس جمهور محترم برای توجیه سخنان خود، قانون اساسی را میراث امام خمینی ره و آن را معیار همه فعالیتها میداند. در این خصوص باید گفت؛ اگر چه میراث امام خمینی (رحمه الله علیه) فقط قانون اساسی نیست بلکه اصل نظام جمهوری اسلامی، استکبارستیزی، توجه به مستضعفین و کوخ نشینان بجای پروار کردن روحیه اشرافیت و کاخ نشینی، نفی بی عدالتی، مبارزه بی امان با فساد و تبعیض، خدمت به محرومین و حمایت از مسلمین جهان و بالاتر از همه ولایت فقیه، هم از جمله میراثهای امام خمینی است و خود امام (ره) در این باره میفرمایند؛
«بهترین اصل در اصول قانون اساسى این اصل ولایت فقیه است. »
اصغر عالمیان - عضو شورای سیاسی و هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان انتشار یادداشتها به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.