به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو سردار مجید خراسانی مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: چندین سال است که مقام معظم رهبری پرچم اقتصاد مقاومتی را در همه ابعاد به دست گرفته اند و انتظارشان از حاکمیت و آحاد مردم این است که بتوانند این پرچم را حفظ و تکثیر کنند و به طور کلی جایگزینی برای سایر مدلهای اقتصادی باشد.
وی افزود: تا اندازهای این انتظار توسط مردم و دولت محقق شده، اما به نظر میرسد که انتظار فوق این مطلب است و اهدافی که باید در حوزه اقتصاد مقاومتی دنبال کنیم فراتر از اقداماتی است که صورت میگیرد.
خراسانی با تاکید براینکه باید بتوانیم ریل گذاری اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد مقاومتی منتقل کنیم تصریح کرد: در غیر این صورت هر کار اجرایی ممکن است ناقص بماند یا از مسیر منحرف شود اولین کار حاکمیت و بخش خصوصی باید این باشد که دست به دست هم بدهند تا ریل گذاری اقتصاد کشور تغییرکند.
وی تاکید کرد: باید ریل گذاری اقتصاد مقاومتی به درستی انجام شود تا اگر بنا باشد فعال اقتصادی به این حوزه بیاید این امر که اقتصاد کشور در حال حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی است را مشاهده کند.
خراسانی با بیان اینکه منظور از اقتصاد مقاومتی اقتصاد ریاضتی نیست یادآور شد: اقتصاد مقاومتی نیازمند ساختار پویا و رو به رشدی است که بتواند در برابر تکانههای جهانی از درون پایدار بماند و با کمترین آسیب به مسیر خود ادامه دهد.
مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران الگوسازی در محصولات استراتژیک را یک امر ضروری در اقتصاد برشمرد و افزود: باید بتوانیم ضمن اولویت گذاری در حوزه محصولات استراتژیک الگوسازی مناسبی نیز در این حوزه داشته باشیم.
وی با تاکید براینکه بانکها باید در اختیار اقتصاد مقاومتی باشند بیان داشت: در غیر این صورت ممکن است به بدنه کشتی اقتصاد کشور که در حال حرکت است آسیب بزند در اغلب کشورهای پیشرفته بانکها در اختیار اقتصاد کشورها و نوعی قوه عامل برای تسهیل در امر اقتصاد محسوب میشوند، بنابراین بانکها باید به عنوان تسهیل گر اقتصادی عمل کنند حال باید ببینیم که امروز بانکها در این مسیر حرکت میکنند یا در رقابت با سرمایه گذاران هستند.
خراسانی با بیان اینکه اگر اقتصاد مقاومتی بخواهد به اهداف مورد انتظار خود دست یابد باید بتواند تمامی روزنههای بر سر راه همچون روش بانکداری، مبارزه با فساد، رانت خواری ومبارزه با قاچاق را از میان بردارد تاکید کرد: اگر نتوان این روزنهها را شناسایی و تعمیر کرد نمیتوانیم به اهداف مورد نظر در اقتصاد مقاومتی دست یابیم.
مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: نکته دیگری که باید در امر اقتصاد مقاومتی به آن توجه کرد آسیب شناسی کشور برای تبدیل وضع موجود به وضع اقتصاد مقاومتی مورد نظر است، یکی از آسیبهایی که اگر مرتفع نشود به مشکل برمی خوریم این است که در حوزه تولید محصولات باید زنجیره تامین مان کامل شود، طراحی کامل زنجیره تامین در هر حوزهای در بخش اقتصاد یک ضرورت است که در حال حاضر متاسفانه فقدان این موضوع یک نقص در کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه در دنیا ۷ هزار و ۷۰۰ گونه گیاهی وجود دارد که بیش از ۵ هزار گونه گیاهی در ایران است ادامه داد: متاسفانه از آنجایی که زنجیره تامین این محصولات در کشور کامل نیست گیاهان را به کشورهای دارای تکنولوژی و فناوری بالا صادر میکنند و پس از فرآوری سازی آن را با دهها برابر قیمت به کشور برمی گردانیم.
خراسانی بیان داشت: اگر زنجیره تولید را کامل کنیم دیگر احتیاجی به کشورهای خارجی نخواهیم داشت باید با قدرت شویم و به مردم جرات دهیم میتوانند این حلقههای مفقوده تولید را از بین ببرند.
مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران با اشاره به ضرورت افزایش کیفیت تولیدات داخلی تاکید کرد: باید تولیدکنندگان محصولات را با کیفیت ارایه کنند تا مردم از مصرف آن استقبال کنند حاکمیت نیز موظف است از طریق قوانین مجلس و آیین نامههای دولت به این زنجیره وارد شود.
وی با تاکید براینکه روش بانکداری باید تغییر کند و این موضوع در بحث سلبی قابل تعریف است تاکید کرد: ضرورت ایجاد نهادهای تسهیل گر نیز در حوزه ایجابی قابل تعریف است و شرکت حامی تلاش میکند در الگوسازی به صورت یک مجموعه تسهیل گر ایفای نقش کند تا سایر نهادها بتوانند به صورت مردمی نقش خود را ایفا کنند.
خراسانی نخستین گام پس از طراحی و مدیریت زنجیره تامین محصولات را اولویت بندی آنها برشمرد و در خصوص فعالیت مشترک شرکت حامی با وزارت جهاد کشاورزی گفت: ان شالله در اوایل سال ۹۷ کارخانه محصولات گیاهان دارویی را ایجاد خواهیم کرد و تا آخر سال مذکور این کارخانه را کامل خواهیم کرد.
مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران با تاکید براینکه باید در مجلس قوانینی در جهت حمایت از بخش خصوصی تصویب شود یادآور شد: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد نیازمندی داروهای گیاهی کشور از کارخانههای خارجی تامین میشود.
وی یکی از محصولات استراتژیک کشور را تولیدات پروتینی و گوشت برشمرد و خاطرن شان کرد: اگر بتوانیم زنجیره تولید پروتینی کشور را در مدت کوتاهی با اقتصاد مقاومتی تکمیل کنیم به تدریج میتوانیم چرخه تولید را به مردم واگذار کنیم و شرکتهای تولید گوشت متعددی ایجاد نماییم.
خراسانی با بیان اینکه سالانه ۱۲۰ هزار گوشت برای جبرانی کسری این محصول در کشور وارد میشود خاطر نشان کرد: با پررنگ کردن نقش مردم و دامداران خرد آنها نیز به حلقه تولید وارد شده و میتوانیم از تلاشهای آنها استفاده کنیم.
مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دانههای روغنی تولید روغن از طریق این دانهها گفت: معتقدیم که باید کل کشت این محصولات توسط مردم انجام شود و با همکاری مدیران موفق الگوی تکمیل زنجیره کشت انتقال به کارخانههای روغن کشی و ... را شرکتهای تسهیل گر ایجاد کنند این در حالی است که تصویب اعتبارات خرید تضمینی دانههای روغنی در بودجه ۹۷ یکی از اخبار نگران کنندهای بود که اخیرا شنیدیم چرا که این موضوع به معنی رانت از بین بردن چرخه تولید است.
وی در پایان با تاکید براینکه پیشنهاد اصلاح نژاد بعضی از دانهها و محصولاتی که میتواند در کشور بومی سازی شود را به وزارت کشاورزی ارایه دادیم خاطر نشان کرد: رویکرد مرکز حامی این است که نقش مردم در تولیدات پررنگ و نقش دانش بنیان افزایش یابد.