رئیس دانشگاه فنی حرفهای گفت:تفاهم نامهای بین دانشگاه فنی حرفهای و دانشگاه جامع و ستاد کل نیروهای مسلح صورت گرفته که افراد مهارت و فنونی را برای ورود به بازار کار بعد از دوران سربازی فرا میگیرند.
ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی حرفه ای در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص میزان تاثیرپذیری دانشگاه فنی ، حرفه ای در حل مشکل اشتغال گفت : آمار ارائه شده نشان دهنده این موضوع است که روزانه ۱۰۰۰ نفر وارد دوره ضرورت سربازی میشوند که حدود چهارصد تا پانصد هزار نفر به عنوان نیروی سرباز محسوب شوند که اکثریت آنان دارای مدرک دیپلم یا بالاتر از دیپلم هستند، نکتهی مورد توجه این است که این افراد فاقد هرگونه مهارت میباشند.
وی افزود : یکی از مهمترین فاکتورهای دستیابی به اشتغال و شغل پایه دار، داشتن مهارت و فن است سیستم آموزشی در کشورهای مختلف نشان دهنده این است که افراد را به این میزان که در کشور ایران رایج است به دورههای نظری تشویق نمیکنند و ۸۰ درصد از محصلین در رشتههای مهارتی مشغول فعالیت هستند.
صالحی عمران گفت : در کشور ایران سربازان بر این باورند که ۲ سال از عمر آنان تلف میشود در صورتی که دوره سربازی، دوره خدمت به کشور است و اگر برنامهها در این دوران غنیتر، هدفمندتر برنامه ریزی شود کمک شایانی به توسعه کشور خواهند کرد. سربازان در اوقات فراغت مشغول یادگیری و مهارت افزایی هستند، در این خصوص همکاریها و تفاهم نامهای بین دانشگاه فنی حرفهای و دانشگاه جامع و ستاد صورت گرفته است که بخشی از آن در دانشگاه فنی حرفهای و بخشی در دانشگاه جامع علمی کاربردی است که افراد مهارت و فنونی را برای ورود برای بازار کار بعد از دوران تحصیل فرا می گیرند.
وی با اشاره به اینکه هر سازمان محیط آموزشی خاص خود را دارد ، اظهار کرد : هر سازمان و ارگانی محیطهای شغلی مخصوص به خود را دارند مانند ستادهای نظامی و انتظامی که سیستم فنی مهندسی، آشپزخانه و یا نیروی خدماتی دارد که به نوعی محیط آموزشی محسوب میشود، تجربیات آموزشی در اختیار آنان قرار میگیرد و زمانی که مخاطبان وارد دورههای آموزشی میشوند با توجه به مهارتهای آموخته شده در سربازی بعد از اتمام این دوران می توانند مشغول به فعالیت شوند که سبب نشاط سربازان و کیفیتر شدن این دوران برای آنان، تولید و توسعه کشور خواهد شد.