دولت ترکیه با استفاده از سایتهای متصل شده به حساب توئتیر افراد و نصب یک بدافزار جاسوسی روی تلفنهای همراه آنها، مخالفان خود را شناسایی و دستگیر میکند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یک گزارش اطلاعاتی جدید نشان میدهد دولت ترکیه از طریق شبکه اجتماعی توئیتر و یک نرمافزار خاص، مخالفان خود را شناسایی و سپس دستگیر میکند.
گروه حقوق دیجیتال «اَکسِس نَو» (Access Now) در گزارش ماه می، افشا کرد که دولت ترکیه سال ۲۰۱۷ از یک بدافزار جاسوسی ساخت شرکت «فینفیشِر» استفاده کرده و منتقدان خود را هدف قرار داده است.
بر این اساس، هکرهای دولتی ترکیه نیز با استفاده از وبگاههایی که به حساب توئیتر افراد متصل بود، این نرمافزار جاسوسی را روی تلفنهای همراه آنها نصب میکردند.
بر این اساس، نرمافزار جاسوسی مذکور که در قالب اپلیکیشنهای جذاب موبایلی استتار شده بود، از طریق سیستم مکانیاب (GPS) محل زندگی این افراد را به دولت ارسال میکرد.
این گروه حقوق دیجیتالی توضیح داد: «استفاده وسیع و تجاوزکارانه از این بدافزار برای هدف گرفتن اشخاص در ماه مارس، توسط حزب عدالت و توسعه ترکیه، ابعاد کمتر علنی شدهای را از شرکت فینفیشر را نشان میدهد. این مسئله سرنخها و الگوهای جدیدی درباره اینکه چگونه شبکههای اجتماعی در رابطه با بدافزارها به کار گرفته میشوند».
اکسسنو گزارش داد که مدارکی به دست آوردهاند مبنی بر اینکه از نرمافزار مذکور ترکیهای، در عملیاتهای شناسایی در کشورهای اندونزی، اوکراین و ونزوئلا نیز استفاده شده است.
دولت ترکیه از زمان کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ به دستور «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور این کشور، ضمن اعمال حالت فوقالعاده، بیش از ۵۰ هزار نفر را بازداشت و حدود ۱۵۰ هزار نفر را از مشاغل دولتی اخراج کرده است. این بازداشتها و اخراجها هنوز هم ادامه دارد.
درپی این اقدامات آنکارا بود که چندین کشور اروپایی با انتقاد شدید از نقض حقوق بشر و آزادی بیان در ترکیه، توقف روند مذاکرات را برای عضویت این کشور در اتحادیه اروپا، خواستار شدند. این تصمیم کشورهای اروپایی باعث بروز تنشهای دیپلماتیک جدید با ترکیه و آغاز جدال لفظی بین سران این کشورها شد.