بسیج دانشجویی خراسان شمالی یکی از فعالترین تشکلهای این استان است که همواره سعی داشته به عنوان بزرگترین تشکل دانشجویی، تاثیر بسزایی در استان بگذارد؛ اما متاسفانه توجهای به نیروهای نخبه بسیجی نمیشود.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی خراسان شمالی یکی از فعال ترین تشکل های این استان است که همواره سعی داشته به عنوان بزرگترین تشکل دانشجویی، تاثیر به سزایی در استان خراسان شمالی بگذارد.
سید محمود یزدانی، مسئول بسیج دانشجویی خراسان شمالی یکی از جوانان موفق در استان خراسان شمالی بوده است. وی در بخشهای مختلف سالها مشغول به خدمت بوده و چند بار لقب جوان برتر استان را به خود اختصاص داده است.
سید محمود یزدانی که هم اکنون مسئول بسیج دانشجویی خراسان شمالی است از مهر ماه سال گذشته این سمت را عهده دار شده است و قبل از آن حدود دو سال و نیم عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات حفاظت محیط زیست و به مدت حدود سه سال نیز، معاون مدیر کل ورزش و جوانان استان بوده است.
پیش از آن در حدود دو سال نیز به عنوان مدیر سازمان ملی جوانان استان مشغئل فعالیت بوده است. مهندس نمونه استان در پروژه مدیریت جامع در بخش کشاورزی و جوان برتر استان خراسان شمالی در جشنواره حضرت علی اکبر (ع) از جمله افتخارات وی است.
در همین رابطه به سراغ وی رفتیم و در خصوص مسائل روز و همچنین شرایط فعلی مجموعه بسیج دانشجویی خراسان شمالی با وی گفتگو کردیم.
دانشجو:شرایط کار با دانشجویان را چگونه دیده اید؟ ویژگی ممتاز قشر دانشجو چیست؟
یزدانی: بنده تجربه کاری حدود ۵ سال در مجموعه سازمان ملی جوانان داشته ام؛ لذا بخشی از کار با دانشجویان هم بود؛ اما بخش زیادی از فعالیت با جوانان غیر دانشجو بود و از این جهت با دانشجویان به طور مستقیم رابطه نداشتم. وجه تمایز دانشجو با نسل جوان غیر دانشجو پایه علمی دانشجو است. مضاف بر این روحیه آرمان خواهی و مطالبه گری ویژه دانشجویان باعث تمایزش از دیگر اقشار شده است. اگر در یک جمله بخواهم دانشجو را توصیف کنم باید بگویم دانشجو یک فرد شجاع عالم است.
دانشجو:نسبت تشکل بسیج دانشجویی با دیگر تشکلها در دانشگاهها چیست؟
یزدانی: پاسخ این سئوال را باید در پیام تاریخی امام خمینی به مناسبت تشکیل بسیج دانشجویی جستجو کرد. امام فرمودند: با توجه به شرایط کشور یکی از ضروریترین تشکلها تشکل بسیج دانشجویی و طلبه است که این دو نیز رابطه عمیقی با یکدیگر دارند. هم از نوع فعالیتها در دانشگاه، هم ضریب تاثیر و هم از بعد ماندگاری این تشکل که حدود ۳۰ سال از عمر آن میگذرد، میتوان کارکرد این تشکل را فهمید؛ البته این به آن معنی نیست که تشکلهای دیگر نباید در دانشگاه باشند و یا خواست گاهی ندارند؛ اما بسیج دانشجویی از معدود تشکلهایی است که از دانشگاه جوشید و حال جامعه به آن نگاه ویژهای دارد؛ بنابراین وجه تمایز بسیج دانشجویی و دیگر تشکلها عبور از فضای دانشگاه است. بسیج دانشجویی چتر همه تشکل هاست و انتظار هم همین است؛ لذا بسیج دانشجویی بالا دست دیگر تشگل هاست و در زمینههایی مانند تمرین انقلابی گری راهبری نیز دارد.
دانشجو:اهداف کوتاه مدت و بلند مدت بسیج دانشجویی استان چیست؟
یزدانی: بسیج دانشجویی در این مدت ۳۰ ساله فراز و نشیبهایی داشته است؛ اما اگر بخواهم کل فعالیت بسیج دانشجویی را بازگو کنم، باید چهار وجه فعالیت این تشکل را بیان کنم. یک وجه آن بسیج گری است. یعنی تمرین بسیج کنندگی که در ذیل آن کلید واژههای دیگری نیز وجود دارد. دو وجه دیگر آن توانمند سازی و نقش آفرینی است که این دو در ارتباط اند. یعنی جامعه هدف توانمند شوند و نقش آفرینی کنند و این چرخه ادامه یابد.
وجه آخر نیز پذیرش مسئولیتها در سطوح کلان کشوری و یا دانشگاهی است. من به این چهار وجه موارد دیگری نیز اضافه میکنم. بسیج دانشجویی باید پایگاهی برای جوان باوری، جوان یاوری، جوان داوری و در نهایت جوان راهبری باشد. حال بسیج دانشجویی خراسان شمالی باید همین سیر را طی کند. این را در قالب چهل برنامه اصلی بنا داریم در دانشگاههای استان اجرا کنیم و از طریق همین برنامهها به خروجی کادر سازی خواهیم رسید و این کادر به بدنه استان معرفی خواهند شد.
در حاشیه یک گلایه از سازمان ملی امور جوانان استان مطرح کنم که متاسفانه توجه ویژهای به بسیج دانشجویی ندارند و نیروهای خبره را از ما نمیخواهند. لازم است به اردوهای جهادی و طرح ولایت به عنوان پیشرو بودن بسیج دانشجویی اشاره کنم. اما در بخشهایی نیز ضعیفتر بوده ایم که بنا داریم در این سال توجه ویژهای به آن کنیم. یکی از بخشها توجه به مسائل علمی، پژوهشی و اقتصادی است که در این سال توجه ویژهای به آن خواهیم داشت و دو قرارگاه مطالبه گری در مجموعه راه اندازی کرده ایم.
این قرارگاهها امسال شکل عملیاتی به خود خواهند گرفت. تا پایان سال خروجی جدی خواهید دید. ما در انتهای سال یک حرف جدی در باب شعار سال پیش روی مسئولین خواهیم گذاشت و تحلیل وضعیت ارائه خواهد شد. همچنین وظایف خود در خصوص شعار سال را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
دانشجو:مدتی است با عملیاتهایی برای تحریف خط امام خمینی مواجه ایم. چند ویژگی اصلی راه امام را بفرمایید.
یزدانی:یکی از دغدغههای عمر ۳۰ ساله بسیج دانشجویی همین موضوع است. یکی از موضوعاتی که امام به آن توجه داشت و بسیج دانشجویی نیز به آن توجه داشته است، استکبار ستیزی است. یکی دیگر از کلید واژههای اصلی استقلال است. آزادی و آزادی از دیگر خصوصیات راه امام است. مسئولان همواره به زبان میگویند ما پایبند این اصول هستیم. ولی متاسفانه گاهی انحرافاتی دیده ایم. اگر دقیقتر بررسی کنیم میبینیم گاهی سیر نیز داشته است.
یکی از انحرافات همین فضای دانشگاهی است که متاسفانه علوم غربی را سرلوحه قرار دادیم و اساتیدی تربیت کردیم و غرب زدگی رشد کرد. این باعث شده است آزمونهایی تجربه کنیم تا به هشدارهای امامین انقلاب برسیم. در حوزههای اعتقادی نیز سعی داشته اند تحریفاتی به وجود آوردند که وظیفه بسیج دانشجویی جلوگیری از این تحریف هاست. در این زمینه دوره تشکیلاتی خط امام دایر شده است تا خط اصیل امام را متناسب با شرایط روز به جامعه منتقل کنند.
دانشجو:نظرتان راجب برجام را بگویید.
یزدانی: برجام نافرجام برای ما یک درس شد؛ هرچند عدهای نمیخواهند از این برجام درس بگیرند. باید از این برجام درس گرفت البته ای کاش هیچ وقت مجبور به برداشتن این درس نمیشدیم.
دانشجو:حرف آخرتان به دانشجویان اعم از بسیجی و غیر بسیجی چیست؟
یزدانی:نظر همه دانشجویان را به سیر گفتمان امامین انقلاب جلب میکنم. بسیجیان نیز باید در این زمینه وارد شوند. باید بسیجیان در حوزه اخلاق، هنر و فرهنگ ورود پیدا کنند و این ابعاد تقویت شود. دانشجویان نسبت به گفتههای مقام معظم رهبری توجه بیشتری کنند و البته اقدامات عجلهای نباشد.