محمد رضا اثنا عشری، فعال واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو در رابطه با خطرات بیشتر FATFدر شرایط بدون برجام گفت: در شرایطی هستیم که وزارت خزانه داری آمریکا به سازمان جنگ علیه ما تبدیل شده، پس قطعا معاهده ها و پیمان ها پولی و بانکی هم در حکم سلاح های این سبک جنگ می توانند خطر آفرین یا رفع کننده خطر باشند و FATFنیز به عنوان یک معاهده ی مالی نیاز به آسیب شناسی دارد.
اثنا عشری افزود: FATFمعاهده ای که قرار بود در کنار برجام اجرا شود تا فرآیند سرمایه گذاری خارجی را در ایران تسهیل کند اما در آن زمانی که برجام وجود داشت به دلیل ترس از خود تحریمی تصویب و اجرای آن به تعویق افتاد.
فعال واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد ادامه داد: این معاهده به دلیل بندهای مبارزه با تامین مالی تروریسم در صورت اجرا شدن بانک مرکزی ما را موظف می کرد که به نهاد های داخلی ما که از نظر آنها تروریست شناخته می شوند خدمات بانکی و مالی ارائه ندهد یعنی ما از داخل و آمریکا از خارج نهاد هایی چون سپاه قدس را تحریم می کردیم.
وی افزود: اما خطری که اکنون پس از نابودی برجام اهمیت بیشتری پیدا می کند و باید به آن توجه داشت خطر درز اطلاعات طرف های خارجی ما که به ما در دور زدن تحریم ها کمک می کنند است.
اثنا عشری گفت: در سال های قبل از برجام آمریکا در قرار دادی با پیام رسان بانکی سوئیفت منعقد کرد و به تمام اطلاعات آن دست پیدا کرد و تمام سازمان ها و بانک هایی که در خارج از کشور به ما در دور زدن تحریم ها کمک می کردند را با جریمه و تحریم از همکاری با ما بازداشت و ترس طرف های خارجی را برای همکاری با ما بیشتر کرد.
فعال واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: اکنون هم این خطر وجود دارد که با درز اطلاعات توسط این معاهده دلالان و طرف های غیر رسمی که در دور زدن تحریم ها همکاری می کنند مورد جریمه و تحریم آمریکا قرار گرفته و شرایط کشور در تحریم سخت تر بشود.