رییس موسسه تحقیقات برنج کشور، از معرفی ۲ رقم جدید برنج با نامهای 'رشت 'و 'تی سا ' برای کشت در استانهای گیلان ومازندران خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مریم حسینی عصرسه شنبه درحاشیه راه اندازی دفتر انجمن برنج مازندران در آمل افزود: رقم ' رشت ' در استان گیلان و ' تی سا ' در مازندران در فصل زراعی جاری کشت شده و در تیرماه با حضور مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی در محل معاونت تحقیقات برنج کشور در آمل رونمایی خواهد شد.
وی افزود: هر ۲ رقم از نظر کیفیت در پخت وعملکرد تولید نسبت به رقمهای معرفی شده دارای برتری است.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به اینکه رقم رشت با تولید عملکرد حدود ۶ تن درهرهکتار دارای عطر وطعم قابل قبولی است، گفت: عملکرد رقم ' تی سا ' نیز هفت ونیم تن در هر هکتار است.
حسینی، طول دوره رشد تا برداشت این محصول را حدود ۱۲۵ روز همانند دیگر ارقام قبلی اعلام کرد وافزود: مقاوم بودن دربرابر آفات برنج و ورس وخوابیدگی در دوران پیش از برداشت از دیگر قابلیتهای برجسته دو رقم جدید برنج رشت وتی سا است.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور همچنین گفت که از دهه ۴۰ تاکنون بیش از ۵۰ رقم برنج متناسب با استانهای برنج خیز کشور و شرایط همان زمان معرفی شده است.
حسینی با بیان اینکه معرفی یک رقم جدید برنج دارای یک پروسه زمان بر است، گفت: در سالهای اخیر با استفاده از تکنولوژیهای جدید وغربالهایی که در مراحل تحقیقاتی انجام شده، معرفی رقمهای جدید برنج کمتر شده است.
وی اضافه کرد، در برنامه کاری موسسه تحقیقات برنج در سال ۹۷ حداقل یک یا ۲ رقم دیگر برنج که هم کیفیت بالایی در پخت و نیز در برابر خشکسالی مقاومت بیشتری داشته باشد، معرفی خواهد شد.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت که با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر کشور، بیشتر تحقیقات درحال انجام توسط کارشناسان این موسسه برمحوریت آب هست ومعرفی رقمهایی که مقاوم به خشکی با کمترین کاهش محصول در واحد سطح باشد.
حسینی همچنین در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا که کیفیت تولید برنج کشور در چه وضعیتی است، گفت: تا حدی که کارشناسان موسسه تحقیقات برنج کشور پایشهایی را در دورههای مختلف انجام دادند، مصرف کود وسم به گونهای هست که باقیمانده سموم وفلزات دیده نشده است.
وی یادآورشد: حتی دانههای برنج سفید استحصال شده از شلتوک بدون وجود علایمی که سلامت افراد را تهدید کند، میباشد.
نخستین دفتر مستقل برنج ایران در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در شهرستان آمل عصرسه شنبه راه اندازی شد.