گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سینمای ایران با مشکلات عدیده ای دست به گریبان است.همه کسانی که به نوعی با سینما درگیر هستند از این مشکلات می گویند،اما هیچ کسی،از مسوول گرفته تا فیلمساز راه حلی عملی برای رفع این مشکلات ارائه نداده اند.اگر هم کسی سخنی بر لب آورده شعاری بیش نبوده است.
متاسفانه برخی که خود را سردمدار سینما می دانند، به جای حل مشکل،مشکل آفرینی کرده و فرا قانونی عمل می کنند.
رییس سازمان سینمایی و مدیران پایین دست،نه تنها با مشکل آفرینان و دردسر سازان عرصه سینما برخورد نمی کنند،بلکه گاهی نیز با آنان همراه می شوند.
در سینمای ایران علاوه بر بخش به اصطلاح خصوصی،نهادهای دیگری هم از گذشته های دور در این عرصه فعال بوده و تاثیرات مهمی برجای گذارده اند که می توان به سازمان سینمایی حوزه هنری ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شهرداری اشاره کرد.
این سه نهاد، به ویژه حوزه هنری آثار زیادی را تولید و به نمایش درآورده اند.متاسفانه گاهی به جای تعامل با این نهادها،چوب لای چرخ آنها گذاشته تا از حرکت بیفتند.
این در حالی است که این نهادها در بدترین زمان ها به پروژه های سینمایی کمک کرده اند تا سینمای ایران از حرکت نیفتد.
اکران نشدن برخی از فیلم ها در سینماهای حوزه هنری و شهرداری،باعث شد گروهی فراقانونی عمل کرده و خودسر تصمیم به مقابله با این دو نهاد موثر بگیرند.
درگیر شدن با این نهادهای تاثیر گذار، بی شک به سینمای ایران و اقتصاد آن ضربه می زند.
عده ای می اندیشیدند که رییس حوزه هنری به زودی تغییر خواهد کرد و آنان می توانند خواست های نامعقول خود را به رییس جدید تحمیل کنند،اما ابقای محسن مومنی شریف خواب آنان را آشفته کرد.
بعد از این ابقا ،رییس سازمان سینمایی و برخی از مسوولان زیرمجموعه این سازمان به دیدار مومنی شریف شتافتند تا قافیه را نبازند.
این دیدار می تواند کمک حال سینمای تقریبا ورشکسته ایران باشد.این گونه دیدارها، باید بین مسوولان سینمایی کشور و مدیران نهادها به طور مرتب انجام شود تا با تشریک مساعی مشکلات کمتر و برای آینده سینمای ایران تصمیمات کاربردی گرفت.
تعامل، کلید حل مشکلات سینمای ایران است.آنانی که فراقانونی عمل می کنند باید بدانند که فقط تعامل چاره حل مشکل است،نه جار و جنجال مطبوعاتی و مظلوم نمایی.
بی شک محمد مهدی حیدریان بهتر از هر کسی می داند که حضور نهادهایی مانند حوزه هنری در عرصه تولید سینما چقدر موثر و مشکل گشاست. دیدار وی با مومنی شریف نیز با این دید انجام شده است.
حیدریان باید بداند که سازمان تحت امر وی متعلق به تمام ارگان ها و کسانی است که در این عرصه فعالیت می کنند.جانبداری وی از یک عده خاص،نوعی تبعیض خواهد بود که تاثیر بد داشته و خواهد داشت.
رییس سازمان سینمایی، باید عدالت پیشه کرده و حق همه را محترم بشمارد.
دیدار حیدریان با مومنی شریف، گویای این نکته است که با چنین نهادی نمی شود با زبان زور و تهدید سخن گفت، باید تعامل پیشه کرد و حق آنها را به خصوص در زمینه اکران فیلم محترم شمرد.حوزه هنری نیز مانند تمام سینماداران حق انتخاب دارد و باید به آن احترام گذاشته شود.
همان گونه که حیدریان به این مهم پی برده که حوزه هنری، شهرداری و دیگر ارگان ها بازوی توانایی برای کمک به سینمای ایران هستند،امید است عده ای از تهیه کنندگان نیز که همیشه ساز به دلخواه زده و می زنند به اهمیت تعامل با این نهادها پی ببرند.
باید همه سینمایی ها با یکدیگر تشریک مساعی داشته باشند که مشکلات کوچک به پیچ و تاب گره های کور نیفتند.
نگارنده: سیدرضااورنگ