معاون متوسطه آموزش و پرورش گفت: هیچ کدام از معاونین وزیر آموزش و پرورش مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگی نمیشوند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، صبح امروز علی زرافشان معاون متوسطه آموزش و پرورش در حاشیه نمایشگاه دستاوردها و عملکرد یکساله آموزش و پرورش، در نشست خبری گفت: ما برای مهر ۹۷ کارهای متعددی را برنامه ریزی کرده ایم. یکی از برنامههای مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی را اجرا خواهیم کرد و آن اختصاص بخشی از زمان تحصیلی به مسائل محله است. به این معنا که تحت عنوان برنامه درسی مدرسه دو ساعت از برنامه درسی هفته دانش آموزان در اختیار شورای مدرسه قرار بگیرد و با نیاز سنجی از دانش آموزان به مواردی اختصاص پیدا کند که پاسخ گوی نیازهای درون مدرسهای و بومی و قومی و... قرار بگیرد که شکل درسی ندارد.
وی پایه ۴ تا ششم ابتدایی و هفتم تا نهم متوسطه اول را مشمول این برنامه دانست.
زرافشان در ادامه درباره دیگر برنامههای این معاونت بیان کرد: سال تحصیلی گذشته ما در ۸ استان برنامه ایران مهارت را برگزار کردیم که اثربخشی اش بر ما معلوم شد. امسال در ده درصد تمام مدارس این طرح را اجرا میکنیم. بخشی از اهداف سند تحول بنیادین در این امر محقق میشود و دانش آموزان هنگام هدایت تحصیلی با آگاهی بیشتری دست به انتخاب میزنند.
معاون متوسطه اضافه کرد: برنامه دیگری که امسال تکرار میکنیم بحث آموزش کارآفرینی است و در این باره یک پیمایش ملی در دوره متوسطه اول خواهیم داشت. در انتها یک کارنامه ۱۴ صفحهای به آنها خواهیم داد و توصیههای شغلی هم به آنها میدهیم. همچنین توافق نامهای با شهرکهای صنعتی برای ایجاد دفاتر کاردانش در آن مکانها داشته باشیم.
وی اظهار کرد: تجهیز هنرستانها در سال ۹۶ به خوبی انجام شد و ۵۲ میلیارد تومان بودجه آن سال بود که تماما تامین اعتبار شد. در سال ۹۷ نیز ۳۵ میلیارد تومان تامین اعتبار شده که صرف خرید تجهیزات میشود. از مبلغ دو درصد گاز نیز ۵۰ میلیارد تومان برای تجهیز هنرستانها اختصاص پیدا کرده است و از شرکت گاز نیز این مبلغ ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه این حجم از اعتبار در سالهای گذشته در این حوزه کم نظیر بوده است، گفت: برای تجهیز ازمایشگاهها نیز تامین اعتبار شده است و با هدف جاهایی که رشتههای جدیدالتاسیس دارند و مناطق کمتر برخوردار این بودجه اولویت بندی میشود.
زرافشان با بیان اینکه هدف ما این است که با استقرار کامل نظام جدید، به سمت کیفی سازی بروند بیان کرد: بر اساس برنامه درس ملی دانش آموزان بعد از ۴ سال گذراندن دوره کارشناسی که ادامه سه سال آخر تحصیل در مدارس است باید وارد بازار کار شوند. خصوصا در شاخه نظری این موضوع پر دنگتر است. از طرف دیگر با ۳۵ ساعت تحصیلی در پایه دوازدهم دانش آموزان فرصتی ندارند خود را برای کنکور آماده کنند که ما پیشنهاد دادیم فاصله امتحان نهایی و کنکور بک بازه زمانی ۲۰ روزه تا یک ماهه باشد یا با کاهش ساعت حضور در مدرسه دانش آموزان بتوانند خود را برای کنکور آماده کنند.
وی بیان کرد: در دوره پیش دانشگاهی این چالش کمتر بود چرا که ۲۴ ساعت در هفته برنامه کلاسی بود و ۴ درس هم بیشتر در امتحانات نهایی نبود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا برنامه درسی و کنکور همپوشانی ندارد که دانش آموزان مجبور نباشند جداگانه خود را برای کنکور آماده کنند، بیان کرد: محتوای آموزشی ما و دانشگاه خمپوشانی دارد. یعنی ادامه همین درسهای متوسطه دوم در دانشگاه تدریس میشود. از دروسی که در مدرسه تدریس میشود هم کنکور گرفته میشود، اما روش سنجش در آموزش و پرورش و سازمان سنجش یکی نیست.
زرافشان توضیح داد: میدانید که سازمان سنجش آزمون ۴ گزینهای برگزار میکند با تکنیک خاص که گاهی تست روان سنجی دارد. ما سوالات را از آسان به سخت طراحی میکنیم، ولی گاهی در کنکور اولین سوال سختترین سوال کنکور است و این یک تست روان سنجی است. برای همین دانش آموزان برای آشنا شدن با تکنیکهای تست زنی باید آماده شوند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره قانون منع بکار گیری بازنشستگان و اینکه چرا مشمول معاونین آموزش و پرورش نمیشود، اظهار کرد: بازنشسته کسی است که حکم بازنشستگی داشته باشد و حقوق بازنشستگی بگیرد. یک سری قوانین درباره مدرک تحصیلی فرد و حداقل سنوات نیز وجود وارد و یا رابطه سقف سن با مدرک تحصیلی در امر بازنشستگی که با توجه به این موارد هیچ کدام از معاونین وزیر مشمول این قانون نمیشوند.