عدم کنترل نقدینگی کشور از جمله علتهای اصلی نابسامانیهای اقتصادی است و باید دید مسئولان اجرایی رمه افسارگسیخته نقدینگی را کی کنترل خواهند کرد؟!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شاهین بهداروند؛* دلسوزان اقتصاد کشور بارها عدم کنترل نقدینگی کشور را از جمله علتهای اصلی نابسامانیهای اقتصادی دانسته و کنترل و قانونمند کردن بانکها را به عنوان یکی از اصلیترین راهکارها معرفی کرده اند.
نقدینگیای که هر بار مثل چند وقت اخیر با رمه در یکی از بخشهای اقتصاد مثل ارز، سکه، مسکن و ... به شکلی باعث ضربه به اقتصاد کشور و مردم میشود، امروزه حجمی بیش از ۱،۴۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان به عنوان میزان نقدینگی گزارش میشود که اگر مهار نشود دوباره همهی مردم را متضرر خواهد کرد.
با نگاهی به آمارهای داخلی و خارجی و نظرات کارشناسان از دلایل اصلی این جولان نقدینگی در کشور را باید در رشد قارچ گونه و افسارگسیختهی بانکها و موسسات مالی و اعتباری نسبت به حجم اقتصاد از یک سو و عملکردهای منفی آنها از جمله بنگاه داری و حتی ظاهرا گاه دلالی آنها در اقتصاد جست؛ به گونهای که در کشور ما براساس آمارها، حدود ۴۰ بانک و موسسه مالی و نیز ۲۴۸۰ تعاونی اعتباری وجود دارد، که البته جالب است بدانید برخی شان هنوز مجوز نگرفته فعالیت میکنند و این درحالی است که کل تولید ناخالص داخلی کشور در سال ۹۶ حدود ۴۳۰ میلیارد دلار بوده، اما در یک غول اقتصادی مثل چین با بیش از ۱۰۰۰۰میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی حدود ۳۰ بانک مشغول بوده است.
در دیگر اقتصادهای بزرگ نیز وضع تقریبا همین است که نشان دهندهی تعداد بسیار بالای موسسات، بانک، تعاوتی اعتباری و... در کشور ماست. حال باید دید مسئولین اجرایی این رمهی افسارگسیختهی نقدینگی تا کی کنترل خواهند کرد؟! ...
شاهین بهداروند، فعال دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.