مسئول سابق بسیج عشایر کشور گفت: در حالی که قبل از انقلاب خدماتی به عشایر ارائه نمیشد، امروز ۷۲ درصد عشایر از آب آشامیدنی بهداشتی و ۶۴ درصد از نعمت برق برخوردارند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهدی جمشیدی مسئول سابق بسیج عشایر کشور امروز در بیست و پنجمین نشست شنبههای انقلاب اسلامی با محوریت روستاها، عشایر و جهادسازندگی در روستای گلحصار شهرری گفت: قبل از انقلاب به عشایر دامداران متحرک گفته میشد که معمولا یک تیمسار بازنشسته مسئولیت عشایر را به عهده میگرفت که هدف رژیم، خلع سلاح عشایر بود، اما خدماتی به آنها ارائه نمیشد.
وی افزود: امروزه به برکت انقلاب اسلامی، ۷۲ درصد عشایر از آب آشامیدنی بهداشتی، ۶۴ درصد از انرژی برق و ۷۶ درصد از مخابرات برخوردار هستند.
وی تأکید کرد: ۹۶ درصد عشایر از جادههای مواصلاتی برخوردارند، ۶۰ درصد عشایر از خدمات خانه بهداشت عشایری برخوردار بوده و در حالی که میزان باسوادی در عشایر تنها یک درصد بود، امروز ۶۳ درصد عشایر بالای ۶ سال باسواد هستند.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب در کل کشور یک مرکز شبانهروزی برای تحصیل فرزندان عشایر بود، امروز ۱۳۸ مرکز شبانهروزی برای آموزش فرزندان عشایر در کشور وجود دارد.
جمشیدی با بیان اینکه عشایر از اولین گروههای لبیکگو به ندای امام خمینی (ره) بودند، گفت: اولین شهید بانوی عشایری، خانم باختر بیگلری بود که سلاح شوهرش را گرفت و با رژیم گذشته مبارزه کرد و خود نیز شهید شد و سپس بانوی تبرزن، خانم فرنگیس حیدرپور اولین زن عشایری بود که به جنگ سربازان بعثی رفت.
مسئول سابق بسیج عشایر تأکید کرد: رژیم گذشته در سال ۱۳۴۱ در جنگ با عشایر در تنگه خوزستان شکست خورد و هدف آنها خلع سلاح عشایر بود و بعد به بهانه مذاکره، برخی از سران عشایر را به تهران دعوت میکرد که همه آنها را سر به نیست میکرد.
جمشیدی افزود: این درس بزرگی است که برای امروز باید بگیریم که گول مذاکره دشمن را نخوریم، گاهی دعوت به مذاکره دشمن به معنای سر به نیست کردن ما است.
وی ادامه داد: رژیم گذشته توسط انگلیسیها سر کار رفت که یک آدم بیسواد به عنوان شاه کشور انتخاب شد و در دوران حکومت پهلوی با عشایر کشور جنگ و ستیز داشتند و قصد آنها خلع سلاح عشایر بود.