سخنگوی پیشین وزارت خارجه گفت: شیوه و رفتار ترامپ و همفکران او ماهیت و نهاد پنهان رژیم سلطه جو، تمامیت خواه و شرور آمریکا را بیش از پیش بر ملا کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «سید محمد علی حسینی» روز یکشنبه درباره بازگرداندن تحریمها بر ضد ایران توسط دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا افزود: رفتارهای ترامپ که با خودشیفتگی روحی و روانی همراه است، موج سهمگینی از بی اعتمادی روزافزون را نسبت به آمریکا باعث شده که نمونهای از این بی اعتمادی را نیز امروز در بین مردم ایران شاهد هستیم.
وی با بیان این که اکنون «بی اعتمادی به آمریکا» به موضوعی مورد اتفاق نظر و اجماع همه گروهها و سلیقههای سیاسی و همچنین به یکی از ارکان وحدت ملی مردم ایران تبدیل شده است، یادآور شد: کار بزرگی که ترامپ انجام داده این است که دو واژه «بدبینی» و «واقع بینی» را درباره رژیم آمریکا مترادف و هم معنا ساخته است.
سفیر پیشین ایران در ایتالیا خاطرنشان کرد: اگر مقامات آمریکایی و کاخ سفیدنشینان قبلی تلاش میکردند تا با صرف هزینههای هنگفت بابت ماموریت بخش دیپلماسی عمومی خود، تصویری فریبنده و بزک کرده از آمریکا به خورد افکار عمومی دنیا بدهند و رژیم سیاسی سلطه جو و یک جانبه گرای خود را زیبا، بشر دوستانه، متمدن و بدون نقص به جهانیان معرفی کنند، اکنون ترامپ با منش و رفتار خود این نقاب را کنار زد، سرمایههای دیپلماسی عمومی آمریکا را به آتش کشید و تصویری واقعی از درون این رژیم در معرض دید و قضاوت همگان قرار داد.
**رژیم آمریکا دچار افول شده و یاوه سرائی میکند
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه همچنین اظهار داشت: رژیم آمریکا دچار چنان افول و استیصالی در مقابله با نظام جمهوری اسلامی شده که حاضر است همراه با منفورترین چهرههای تروریستی و ضد بشری دنیا علیه ملت شریف و پرمنزلت ایران یاوه سرائی کند.
حسینی با بیان این که واقعیتهای جاری بین المللی همگی نشان از افول رژیم مدعی، اما فرتوت و بی تدبیر آمریکا دارد، افزود: آمریکا تا زمانی که حاضر نباشد از ماهیت ظالمانه یک جانبه گرایی و خودخواهانه خود فاصله بگیرد - حتی اگر اندک توانی داشته باشد- بر سیاست خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی و مردم ایران ادامه خواهد داد.
وی ادامه داد: «دامنه اختلافات آمریکا در نظام بین الملل هم کشورهای غربی و هم کشورهای شرقی، هم منتقدین و هم متحدین آمریکا را در برگرفته و افکار عمومی جهان را به شدت بخود مشغول کرده است».
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه همچنین گفت: اساسا سیاستها و اقدامات رییس جمهوری آمریکا از ابتدا ریاست او بر کاخ سفید جنجالی و اختلاف برانگیز بوده است.
** انتظار اقدام عملی از اروپا داریم
حسینی به خروج آمریکا از برجام اشاره کرد و اظهارداشت: اکنون موضوع توافق هستهای کشورهای ۱+۵ با ایران از مهمترین اختلافات آمریکا با سایر کشورهای جهان است و ترامپ تندترین مواضع و بدترین ادبیات را نسبت به آن به کار برده است.
سفیر پیشین ایران در رم افزود: اقدام رژیم آمریکا در تشدید یا بازگرداندن تحریمها که البته چندان هم متوقف نشده بود، نمایشی از ایستادگی لجوجانه رییس جمهوری این کشور بر مواضع اختلاف انگیز، ظالمانه و غیرقانونی است که البته جامعه جهانی از جمله کشورهای اروپایی، چین و روسیه مخالفت خود را با چنین رویکردی اعلام کرده اند.
وی اتخاذ مواضع و اعلام وعدههایی اتحادیه اروپا در مخالفت با آمریکا در موضوع برجام و برگرداندن تحریمها را شایسته استقبال دانست و افزود:، اما گامهای عملیاتی اروپایی آهسته، ناامید کننده و نه چندان استوار است.
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه تاکید کرد: «عدم همراهی» اروپا با برنامههای تحریمی آمریکا بر ضد ایران کفایت نمیکند، بلکه آنچه مورد انتظار تهران است و بارها مورد تاکید مقامات جمهوری اسلامی قرار گرفته، اقدامات عملی لازم از سوی اروپا برای بهره مندی ایران از مزیتهای برجام در زمینههای مختلف بوده است؛ این توقع واقع بینانهای در قبال تعهداتی است که جمهوری اسلامی در قالب برجام نسبت به آن پایبند بوده است.
**دشمنی با ایران ناشی از خوی استکباری رژیم آمریکا است
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه درباره دشمنیهای آمریکا و اعمال تحریم بر ضد ملت ایران یادآور شد: این دشمنیها و کینه توزیها بر ضد ملت ایران در ۴۰ سال گذشته ناشی از ماهیت استکباری رژیم آمریکا و خوی سیطره طلبی این رژیم است.
حسینی افزود: از آنجا که ملت ایران با قیام تاریخی خود و با تکیه بر فرهنگ ناب اسلامی و انقلابی در مقابل این قدرت استکباری ایستاد و خود را از زیر سیطره آن رها کرد، این دشمنیها و خباثتها علیه مردم ایران شدت گرفت و ادامه یافت.
وی تصریح کرد: استقلال سیاسی و پایه گذاری یک نظام مردم سالاری دینی دو دستاورد بی بدیلی است که ملت ایران در پرتو قیام انقلابی خود به دست آورد، دو دستاورد ارزشمندی که رژیم متکبر و سلطه جوی آمریکا هرگز آن را برسمیت نشناخته و احترامی برای این انتخاب مردمی قائل نبوده و همواره در صدد نابودی آن نیز برآمده است.
سفیر پیشین ایران در ایتالیا یادآور شد: مقامات آمریکا با اظهارات وقیحانه و البته توهم آمیز خود چندی پیش نیز مجددا سرنگونی نظام جمهوری اسلامی را قبل از رسیدن به ۴۰ سالگی خود آرزو کردند و به یک فرقه تروریستی حقیر و بی ریشه و منفور وعده دستیابی به این آرزوی بربادرفته را دادند، این مسئله نشان میدهد از یک سو دشمنیها و شرارتهای رژیم آمریکا همچنان با همان نیات شیطانی و ضد ایرانی ادامه دارد.