نشست هماندیشی تبیین سند دانشگاه اسلامی با هدف تبیین سند چشمانداز دانشگاه اسلامی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای استادان و دانشجویان در دانشگاه آزاد اراک برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرانک سیدی، رئیس اداره مطالعات و پژوهشهای فرهنگی دانشگاه آزاد اراک در نشست هم اندیشی تبیین سند دانشگاه آزاد اسلامی که با حضور استادان این دانشگاه برگزار شد، گفت: عاملی که در کشورهای مختلف، دانشگاهی را از دانشگاه دیگر متمایز میکند، بحث ارزش ها، هنجارها و فرهنگهای جامعه است.
سیدی با بیان اینکه مصوبهای در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده که براساس آن دانشگاههای کشورمان باید هم طراز جامعه اسلامی باشند، ادامه داد: دانشگاهها باید براساس این مصوبه حرکت کنند، زیرا دانشگاه وظیفه تعلیم و تربیت را به عهده دارد و مهمترین نهادی است که میتواند هویت ساز باشد.
رئیس اداره مطالعات و پژوهشهای فرهنگی دانشگاه آزاد اراک تأکید کرد: اعضای شورای اسلامی همه دانشگاهها این سند را آماده کردند و در سال ۹۲ به دانشگاهها ابلاغ شد که گزارش آن را به صورت ۶ ماهه و سالانه به شورای سیاست گذاری دانشگاه آزاد و شورای انقلاب فرهنگی ارائه میشود.
وی با بیان اینکه در این سند علاوه بر چشم انداز دانشگاه ها، اهداف کلان این نهادهای تربیتی و آموزشی مطرح شده است، افزود: این سند دانشگاه را براساس یک سیستم درنظر میگیرد که موضوعات فرهنگی-تربیتی، آموزشی، پژوهشی و تکنولوژی و مدیریت به عنوان زیرسیستمهای دانشگاه درنظر گرفته شده اند.
سیدی گفت: از جمله چشمانداز فرهنگی، تربیتی توجه به تربیت انسانی خردورز، آزاداندیش و خلاق با اعتماد به نفس علمی و ملی بالا، تعیین کنندهی استقلال ملی و خودکفایی کشور، برخورداری از هویت تمدن اسلامی و ایرانی، متعهد به آرمانهای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است.
وی به چشم انداز آموزشی این سند اشاره کرد و گفت: برخورداری از استادان متعهد و انقلابی، متدین و مولد علم، عدالت خواه و آزاداندیش که در مکتب اسلام و انقلاب تربیت یافته اند، به عنوان چشم انداز آموزشی این سند درنظر گرفته شده است.
رئیس اداره مطالعات و پژوهشهای فرهنگی دانشگاه آزاد اراک به چشم انداز مدیریتی این سند اشاره کرد و گفت: چشم انداز مدیریتی این سند توازن و نظاممند کردن بخشهای مختلف، عدالت محور و کارآمد بودن در خدمت منافع ملی، کارآفرین و ارتقادادن بعد علمی و اخلاقی انسانی مطرح شده است.
وی تصریح کرد: در این سند بحث نهادینه سازی خیلی مهم است، زیرا تا زمانی که چیزی نهادینه نشود، رفتار نمود بیرونی پیدا نمیکند؛ بنابراین اگر بخواهیم دانشگاه، اسلامی باشد باید شاخصهای دانشگاه اسلامی را در درون افراد نهادینه کنیم.