از زمانی که نام بانک پارسیان در میان بانکهای تحریمی قرارگرفت، مشکل دارو و موادغذایی آغاز شد. تا پیش از این بانک پارسیان و برخی از بانکهای دولتی عهده دار واردات دارو و موادغذایی به کشور بودند
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، زمانی که صحبت از تحریمهای آمریکا بود کمتر کسی فکر میکرد آمریکا برای تحت فشارگذاشتن ایران متوسل به دارو و موادغذایی شود. آغاز هجمهها از سوی آمریکا نخست با بحران ارزی در ماههای گذشته آغاز شد تا آنجا که بیماران متوسل به شبکههای اجتماعی شدند تا داروهای کمیاب مورد نیاز خود را تهیه کنند. البته موضوع به همین جا ختم نشد و با تحریم بسیاری از بانکهای بزرگ که در سالهای گذشته پل ارتباطی ایران و کشورهای غربی برای واردات دارو و مواد غذایی بودند، ضربه نهایی به اقتصاد ایران وارد شد.
از زمانی که نام بانک پارسیان در میان بانکهای تحریمی قرارگرفت، مشکل دارو و موادغذایی آغاز شد. تا پیش از این بانک پارسیان و برخی از بانکهای دولتی عهده دار واردات دارو و موادغذایی به کشور بودند و با تحریم آنها واردات دارو به عنوان یکی از ضروریترین نیازهای جامعه با مشکل مواجه شد که هنوز هم این مشکل به قوت خود باقی است. گذشته از آن شرکتهای غربی نیز نمیتوانند به بانکها و شرکتهای جایگزین برای همکاری اعتماد کنند. مجموعه عوامل یادشده باعث شده تا دلالی و قاچاق افزایش یابد و بیش از همه، بیماران سرطانی در تنگنای تامین دارو قرار گیرند. بشیر خالقی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس معتقد است: در حال حاضر معضل تامین دارو به مسئله مهمی در کشور تبدیل شده است. آمریکاییها قبلا گفته بودند که دارو مشمول تحریم نیست، اما گفته آنها حقیقت ندارد به طوری که با قطع شدن ارتباط نظام بانکی با سوئیفت محدودیتهای زیادی برای تحویل دارو به کشور تحمیل شد که نشان از تحت فشارگذاشتن مردم و بیماران است. خالقی بیان کرد: بانک پارسیان تا پیش از آغاز تحریمهای نظام بانکی، مسئولیت واردات دارو را برعهده داشت که متاسفانه ماه گذشته با اعلام دلایل واهی این بانک تحریم شد و این موضوع باعث ایجاد اختلال در واردات موادغذایی و دارو به کشور شد. مسئله دارو چیزی نیست که بتوان به راحتی از آن گذشت، زیرا با سلامت جامعه در ارتباط است. عضو خانه ملت افزود: پس از خروج بانکها به خصوص بانک پارسیان از چرخه تامین مالی واردات دارو، مشکلات زیادی به بدنه نظام دارویی کشور وارد شده که البته وجود این مشکلات را قبول داریم، اما قرار براین شده، برای تهیه دارو از ارز دولتی استفاده شود تا فشار کمتری به مصرف کنندگان وارد شود. دولت و مجلس هم تمام تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا مشکل واردات دارو برطرف شود. البته احمد قویدل، مدیرعامل بنیاد هموفیلی کشور نیز با بیان اینکه ادعای وزارت خزانهداری آمریکا مبنی بر تحریم نبودن دارو دروغ است، تصریح کرد: یکی از دلایل دروغ بودن این ادعا آن است که غذا و دارو همچون دیگر کالاها نیاز به ارتباط بانکی دارد و آمریکا هنوز مسیر روشنی برای تبادلات ارزی در این حوزه معین نکرده است؛ بنابراین زمانی آمریکا میتواند ادعای تحریم نبودن دارو و غذا را داشته باشد که یک مسیر بانکی را تعیین و به شرکتهای دارویی اروپایی اعلام کند. قویدل معتقد است: در حال حاضر تمامی بانکهای دولتی و حتی بانک خصوصی پارسیان که عمده حساب شرکتهای دارویی در آن است، تحریم شدهاند و حتی در صورت گشایش ارزی نیز به دلیل اینکه این شرکتهای دارویی عمدتا اعتباری در این بانکها ندارند، سپردهگذاری آنها نیز دچار مشکل شده و ارتباط ارزی آنها مورد قبول نیست؛ لذا تا این مسیر باز شود، بیماران ما دچار مشکل خواهند بود.