به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، افسانه محرابی امروز در مراسم گشایش بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت نساجی ایران در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: حدود 210 هزار تن کمبود پوشاک در کشور وجود دارد که این حجم از نیاز کشور به پوشاک، از طریق واردات تامین میشده است که در صورت تخصیص منابع به این بخش، میتوان این بخش را هم در داخل تولید کرد.
وی با اشاره به رشد ۳۶ درصدی صادرات پوشاک در هفت ماهه امسال افزود: کشورمان در بحث پوشاک از توانایی بسیار بالایی برخوردار است و گردش مالی آن 14 میلیارد دلار برآورد میشود.
محرابی با اشاره به ممنوعیت واردات پوشاک ادامه داد: نیاز سالیانه پوشاک حدود 520 هزار تن است در حالی که براساس برآوردها حدود 320 هزار تن از این نیاز در کشور تولید میشود.
وی با تاکید بر اینکه این صنعت از ظرفیت اشتغال بسیاری بالایی برخوردار است، گفت: اگر سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای تولیدی و همچنین منابع ارزی مورد نیاز این واحدها برای تامین مواد اولیه تامین شود، وضعیت خوبی برای آینده این صنعت قابل پیشبینی است.
محرابی افزود: با کمک انجمنها و تشکلها، در حال تدوین برنامهای هستیم که بتوان با استفاده از آن ظرفیتهای داخلی فعال و کمبود از این بخش تامین شود.
مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت:در هفت ماهه امسال صادرات پوشاک و صنایع نساجی 40 درصد رشد داشته که میتوان به رشد 177 درصدی صادرات نخ و رشد 36 درصدی صادرات پوشاک اشاره کرد.
وی با بیان اینکه با افزایش قیمت ارز قاچاق پوشاک صرفه اقتصادی ندارد، اضافه کرد: اگر قاچاقی هم انجام میشود با قیمتهای بالا است و یا اینکه کالاهای بیکیفیت که قیمت بسیار پایینی دارند به کشور از طریق قاچاق وارد میشود.
وی با بیان اینکه به دلیل افزایش قیمت دلار حداکثر 20 درصد قیمت پوشاک افزایش یافته است، افزود: به فکر تامین مواد اولیه و کسری در این بخش هستیم بنابراین ثبت سفارشها در این بخش با اولویت تولیدکنندگان و بازرگانان تامین کننده مواد اولیه صورت میگیرد.