گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رضائی؛* داستان نماینده سراوان و کارمند گمرک و فردی که این نماینده هتاک را بیرون انداخت، بحثی است که مدتهاست بعد از انقلاب اسلامی ملت به دنبال آن هستند و آن این است که هیچکس حق استفاده غیرقانونی از سمت و عنوان خود برای به انجام رساندن کارش را ندارد.
همچنان که امام خمینی (رحمه الله علیه) خود را خادم ملت میداند و میفرماید: «من با مردم ایران برادر هستم و خود را خادم و سرباز آنان میدانم.»(۱) مسئول نیز خادم مردم است و انتظار نمی رود که از عنوان خود برای کاری غیرمعقول استفاده کند.
برای مسئول؛ اولویتی جلوتر از مردم و قانون نیست و نمی توان از خواسته غیرقانونی او پیروی کرد؛ تفکری که انقلاب به ملت آموخت این بود که فرق میان مردم و مسئول تنها در این است که مسئول خادم و خدمت کننده به مردم است و باید در مقابل استفاده عنوانی مسئول ایستاد.
خودداری کارمند گمرک از پیروی و بیرون انداختن این نماینده توسط یک فرد عادی مصداق بارز مبارزه با رانت است و تفکری که انقلاب اسلامی به ملت آموخت. اما این اقدام کارمند گمرک نیازمند حمایت نمایندگان مردم در مجلس که خود قانون گذاراند از کارمند گمرک است اما اینکه بخاطر اتفاقی که رخداد به وزیر اقتصاد توسط مجلس فشار اورده شود و درخواست اخراج کارمند گمرک از نمایندگان شنیده شود جای شگفتی دارد.
مجلس شورای اسلامی که خود قانون گذار کشور است نباید اولویتی جلوتر از قانون برای شخصی قائل شود اما چه می شود که شنیده می شود نمایندگان خواستار اخراج کارمند گمرک هستند؟ عذرخواهی وزیر اقتصاد از نماینده سراوان به دلیل رفتار قانونی و مودبانه کارمند گمرک با نماینده باعث شرمساری بوده و نمایندگان و آقای وزیر بداند که اگر از اقدام درست کارمند دفاع کنند پشتوانه مردمی نیز همراهیشان می کند.
جای خوشحالی آنجاییست که تفکر انقلابی به مردم شجاعت مبارزه با رانت و فساد داده و پس از چهل سال از گذشت انقلاب مردم رعیتی که در دوران پهلوی جرات برخورد با مفسدان پهلوی را نداشتند اینک بطور صریح با فساد و زیرپای گذاشتن حقشان برخورد می کنند.
علیرضا رضائی دانشجو؛* کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه گیلان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.