جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با علاقه به حوزه فناوری پرینت سهبعدی دور یکدیگر جمع شدند تا با راهاندازی شرکتی دانشبنیان، در راستای پیشرفت تکنولوژیهای مهم کشور قدم بردارند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی- زمانی استخدام در شرکتها و سازمانهای دولتی یک مزیت بود و همه جوانان و به ویژه فارغالتحصیلان دانشگاهی از هیچ تلاشی برای رسیدن به این جایگاه دریغ نمیکردند، اما حال دیگر نیازهای جوانان و استعدادهای آنها در اینگونه مشاغل رفع نمیشود و عدهای به کارآفرینی و راهاندازی کسبوکارهای نوپا رو آوردهاند.
فارغالتحصیلان به قولی میپسندند آقای خودشان باشند و کسب درآمد کنند از این رو وقتی بحث شرکتهای دانشبنیان و کسب و کارهای نوپا به میان آمد سیل عظیمی از جوانان به این سمت کشانده شدند و هریک علاقه خود را پی گرفتند تا ضمن کشف دنیای جدید کسبوکار، تاثیرات نویدبخش زیادی را برای مردمان کشورشان فراهم کنند.
حوزههای کاری شرکتهای دانشبنیان بسیار است و در هر گوشهای از شهر جمعی از جوانان به حرفهای نو مشغول هستند. یکی از این شرکتها که توجه ما را به خود جلب کرد شرکت تولید کننده پرینترهای سه بعدی آیدی دیزاین بود که به همت جمعی از دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه شریف خدمتی نوین را برای اولین بار به ایران و ایرانی ارائه کردند.
شرکت آسال لیزر ساخت بر آن است تا با کمک نیروهای جوان و نخبه تحصیل کرده خود که سرمایههای اصلی شرکت هستند، برنامههای هدف دار میان مدت و بلند مدت خود را در راستای تبدیل ایران به قطب جهانی فناوری ساخت افزایشی (پرینت سه بعدی) عملیاتی کند.
از تشکیل تیم تا ساخت نمونه محصولی موفق
محمودی مدیرعامل شرکت دانشبنیان پرینتر سه بعدی «آیدی دیزاین» در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: شرکت دانشبنیان «آسال لیزر ساخت» با اسم برند «پرینتر سهبعدی آیدی دیزاین» در حوزه فناوری پرینت سه بعدی مشغول فعالیت است.
وی ادامه داد: درحقیقت سال ۱۳۹۰ یک هسته دانشبنیان متشکل از فارغالتحصیلان و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف علاقمند به موضوع پرینت سه بعدی دور یکدیگر جمع شدیم و با تلاش فراوان در سال ۱۳۹۲ توانستیم یک نمونه موفق از پرینت سهبعدی پودری را بسازیم.
محمودی با بیان اینکه سال ۱۳۹۳ نمونه تجاری محصول ساخته و از همان سال شرکت دانشبنیان بصورت عمومی ثبت شده است، اظهار داشت: دستگاه نمونه پرینتر سهبعدی SLS سال ۱۳۹۵ تکمیل و پس از رونمایی و نمایش اولیه در نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران در اردیبهشت ۹۶، به بازار عرضه شد و دانشگاه صنعتی شریف اولین خریدار دستگاه بود و برای فروشهای دیگر محصول درحال مذاکره هستیم.
وی بیان کرد: تکنولوژی ساخت این نوع پرینتر در ایران فقط در اختیار ما است و هنوز شرکت دیگری به تکنولوژی SLS ورود پیدا نکرده است.
به گفته وی، شرکت دانشبنیان آیدی دیزاین علاوه بر ساخت دستگاه پرینتر سهبعدی SLS، نسبت به ساخت قطعات کاربردی مورد نیاز مشتریان اقدام میکند.
قطعات محکم و باکیفیت را از SLS بخواهید
مدیرعامل شرکت دانشبنیان پرینتر سه بعدی «آیدی دیزاین» گفت: این محصول تقریبا فقط به نام، پرینتر سهبعدی است و درواقع تفاوت فاحشی با سایر پرینترهای سهبعدی دارد بعنوان مثال پرینترهای سه بعدی عموما به ساخت یکسری مدل میپردازند و قطعه ساخته شده کیفیت واستحکام لازم برای کاربرد را ندارد، اما در پرینترهای SLS قطعات محکم و باکیفیت ساخته میشوند و حتی میتوان به عنوان قطعه کاربردی در کاربردهای خاص از آنها استفاده کرد.
وی با بیان اینکه قابلیت وجود دارد که قطعات ساخته شده علاوه بر پلاستیک روی فلزات هم گسترش پیدا کنند، ادامه داد: درحال حاضر قطعات ساخته شده از سوی شرکت روی تجهیزات متنوع قرار گرفتهاند و این قطعات قابلیت رنگ و پولیش هم دارند همچنین میتوان از آنها بعنوان قطعه پلاستیکی نهایی هم استفاده کرد.
نوسانات ارزی تاثیرات مخرب روی فعالیت شرکتها دارد
محمودی در پاسخ به این سوال که آیا مشکلات اقتصادی و نوسانات ارزی تاثیری روی روند کاری آنها گذاشته است یا خیر، توضیح داد: بدون شک رکود در بازار روی فعالیت شرکتها موثر است بعنوان مثال وقتی بازار صنعت خودروسازی داغ باشد آنها به فکر تولید محصولات جدید میافتند و در این راه ما میتوانیم در بخش نمونهسازی آنها را یاری رسانیم، اما رکود امسال تاثیرات منفی را روی فعالیت ما گذاشت.
وی عنوان کرد: مشکل دیگر، وارداتی بودن قسمتی از تجهیزات و مواد اولیه محصول ما است که در ایران هنوز به صورت تجاری وجود ندارد و مجبوریم از کشورهای دیگر آنها را تامین کنیم که متاسفانه از ابتدای امسال به دلیل عدم اختصاص ارز با مشکل مواجه شدیم.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان پرینتر سه بعدی «آیدی دیزاین» گفت: شرکت ما کاملا به صورت خصوصی شکل گرفته و سرمایه گذاری خصوصی هم داشته است، ولی از تسهیلات مختص شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی استفاده کردیم و عضو مرکز رشد پارک علم و فناوری پردیس هستیم و از مشاورهها و خدماتی که به شرکتهای دانشبنیان میدهند، بهره گرفتیم.
محمودی با بیان اینکه ۸ نفر به صورت تمام وقت و ۸ نفر به صورت پاره وقت با این شرکت همکاری میکنند، تصریح کرد: هدف داریم تا این تکنولوژی را که میتواند برای هر کشوری زیرساختی و مهم باشد را برای ایران به جایگاهی عالی برسانیم است. تاکنون در مسیر اهداف خود حرکت کردیم و امیدواریم در آینده آن را گسترش دهیم به گونهای که بازار فروش بیشتری داشته باشد و تاثیرات مثبت آن در زندگی مردم احساس شودص.