نماینده ولیفقیه در استان گیلان خطاب به طهرانچی گفت: امیدوارم با حضور رئیس هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد، این دانشگاه به اهداف عالی خود دست یابد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در بدو ورود به شهر رشت، با آیتالله رسول فلاحتی نماینده، ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت دیدار و گفتگو کرد.
آیت الله فلاحتی در این دیدار با بیان اینکه الگو و سبک رفتاری ما باید برازنده کشور اسلامی باشد، گفت: امام خمینی (ره) بنیانگذار دانشگاه آزاد اسلامی بود که این دانشگاه را با پسوند «اسلامی» بنیان نهاد و خوشبختانه علی اکبرولایتی که در رأس این دانشگاه قرار دارد، تحول را پیگیری میکند و تلاش دارد مبانی امام راحل و مقام معظم رهبری را در این دانشگاه اجرایی کند تا در جامعه دانشگاهی شکل بگیرد و در مسیر تمدنسازی اسلامی باشد.
وی با اشاره به شکلگیری دانشگاه در ایران، خاطرنشان کرد: سالها قبل مقام معظم رهبری در دیداری فرمودند که اصل بنیانگذاری دانشگاه در ایران بر مبنای تعارض با دین بود و بعدها شخصیتهای فرهیخته و برجستهای مانند دکتر ابوالحسن گرجی، دکتر دانشسرشت، دکتر جعفر شهیدی، دکتر مهدی محقق، دکتر جعفر جعفری لنگرودی، دکتر کاتوزیان و... وارد عمل شدند، صحنه دانشگاه را در دست گرفتند و توانستند مسیر دانشگاه را اصلاح کنند.
نماینده، ولی فقیه در استان گیلان خطاب به دکتر طهرانچی گفت: امیدوارم با حضور رییس هیأت موسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی و شما در دانشگاه آزاد اسلامی و با همت مسئولان آن، این دانشگاه به اهداف عالی خود دست یابد.
امام جمعه رشت با نقل حدیثی از امام صادق (ع) که فرمودهاند مردم ایتام آل محمد (ص) هستند، اظهار داشت: پدران و مادران جوانانی که وارد دانشگاه میشوند، فرزندانشان را به دانشگاه میسپارند و انتظار دارند زمانی که فارغالتحصیل میشوند، در راه علم و دین باشند و ما وظیفه داریم همان میزان که شریعت و دین به ما دستور داده، جوانان را به گونهای تربیت کنیم که آینده روشنی داشته باشند.
آیت الله فلاحتی از عملکرد و تلاشهای دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی، تشکر و قدردانی و برای وی و همکاران آرزوی توفیق کرد.
طهرانچی در این دیدار با بیان اینکه خدا را شاکریم که فرصت خدمت به مردم را به ما عنایت کرده است، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی مولود انقلاب است که در کشور و دنیا بینظیر بوده، چرا که دانشگاهی اجتماعی است که در سراسر کشور پراکنده شده و تاکنون اثرگذاریهای سازنده داشته است.
طهرانچی خاطرنشان کرد: همانطور که امام خمینی (ره) فرمودند، دانشگاه مبنای تحول است. در مدتی که مسئولیت این دانشگاه را پذیرفته ام، اصل کار را بر ریلگذاری صحیح قرار دادم، به گونهای که تلاش کردیم در فضایی که دشمن میخواهد یأس و ناامیدی را به جوانان تزریق و القا کند جمهوری اسلامی ایران نمیتواند به خوبی اداره شود، بتوانیم امیدآفرینی را تقویت کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه موضوعات تعلیم و تربیت و امیدبخشی به جوانان، در اولویت کاری دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد، گفت: اکنون مسائلی همچون ازدواج، اشتغال، کاهش امید به زندگی و... از چالشهای مهم جامعه است.
وی با اشاره به درصد پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: تفاوت دانشگاه آزاد اسلامی با سایر دانشگاهها در این است که ما جوانان را در شهر خودشان آموزش میدهیم و آنها پس از فراغت از تحصیل هم در شهر خود مشغول به کار میشوند، اما دانشجویان بسیاری از دانشگاههای مطرح دولتی، پس از پایان تحصیلات، اشتغال در شهر یا کشوری دیگر را ترجیح میدهند.
طهرانچی در ادامه مطرح کرد: سفارشی که به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی در واحدها دارم، دوستی با نمایندگان، ولی فقیه در استانها، ائمه جمعه، علما، اهل تفکر و مردم شهرهاست. باید به فکر آینده، اشتغال و امیدآفرینی جوانان باشیم و چالشهای شهرها و استانها را حل کنیم.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر لزوم شفافیت مالی در این دانشگاه، تصریح کرد: رعایت شفافیت مالی و صرفهجویی، از برنامههای جدی در دانشگاه آزاد اسلامی است و توصیه جدی به واحدها این است که ریخت و پاشهای گذشته را اصلاح کرده و با حساب و کتاب شفاف عمل کنند. به دنبال این موضوع، برای اولین بار در تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی، یکی از شرکتهای حسابرسی مستقل اقدام به حسابرسی سال ۱۳۹۵ دانشگاه آزاد اسلامی کرده است.
وی ادامه داد: در دوره جدید مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه به عنوان بازوی مؤثر در امیدآفرینی و تربیت جوانان در خدمت نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. اعتقاد قلبی ما این است که نگذاریم دانشگاه آزاد اسلامی خرج سیاست و اشخاص شود، بلکه این دانشگاه خرج تعالی نظام خواهد شد.
طهرانچی با اشاره به اصلاح ساختار دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: در گذشته عمده فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی مربوط به دو حوزه آموزش و پژوهش بود، اما حدود ۶۵۰ هزار دانشجوی علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی داریم که نیمی از کل دانشجویان این دانشگاه را شامل میشود، بنابراین برای تحول در علوم انسانی، ایجاد معاونت علوم انسانی به تأیید هیأت امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی رسید و از یکی از فرهیختگان حوزه علوم انسانی دعوت کردیم که مسئولیت این معاونت را برعهده بگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه اظهار داشت: اشتغال دانش بنیان و فناوری هم از موضوعات دیگری است که باید مورد توجه قرار بگیرد. برای این حوزه نیز معاونت جدیدی ایجاد خواهد شد که به طور ویژه به امر اشتغال دانش بنیان و علم و فناوری بپردازد.
وی در ادامه تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی باید به گونهای مدیریت شود که بتواند در داخل و خارج از کشور اثرگذار باشد.
طهرانچی با بیان اینکه برخی اسلام منهای روحانیت و عرفان بدون روحانیت را القا میکنند تا از این طریق ریشه دین را بزنند، خاطرنشان کرد: برای اولین بار ۱۰۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی دارای دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری شدند و گروه معارف زیر نظر این نهاد قرار گرفت تا بتوانیم زیرساختهای معیوبی که در گذشته وجود داشته را اصلاح کنیم.