به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مطهره مروج در مراسم آغاز به کار نخستین مسابقه معاملات الگوریتمی، با اشاره به اینکه معاملات الگوریتمی زمین بازی را تغییر میدهد، گفت: راه اندازی معاملات الگوریتمی در بازار سرمایه، نیازمند تغییراتی در حوزه ریزساختارها، زیرساختها و قوانین و مقررات و نیازمند استانداردسازی بود.
وی افزود: این رویداد، مسابقه نامگذاری شده است؛ اما واقعیترین تغییرات را رقم خواهد زد و به شکلگیری بازاری کارآمدتر، شفاف تر، منطقیتر و سریعتر کمک میکند.
مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه این رویداد صرفا مسابقه نیست و همه شرکت کنندگان در این رویداد، برنده هستند و آینده بازار سرمایه را رقم میزنند، ادامه داد: برگزاری چنین مسابقهای میتواند اقدامات بزرگی را ایجاد کرده و کمک کند تا مجموعه کاملی در حوزه زیرساخت شکل بگیرد.
مروج با بیان اینکه در این مجموعه خدمات آموزشی دیده شده است، ابراز داشت: امیدواریم که در بستر مسابقات، سامانه معاملات و الزامات معاملات الگوریتمی را بازبینی کنیم و در این مسیر به پیشنهادات شرکتکنندگان توجه میشود.
وی خاطرنشان کرد: مسابقات تا ابتدای بهمن ماه، به صورت آزمایشی برگزار و پس از آن، به مدت یک ماه ادامه دارد.
افزایش سرعت، با معاملات الگوریتمی
در ادامه سید مصطفی رضوی، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق با اشاره به اینکه موضوع معاملات الگوریتمی، معاملات بدون دخالت انسان است، گفت: در سال ۲۰۰۶ حدود ۳۷ درصد معاملات بورس فرانکفورت، به صورت الگوریتمی انجام میگرفت که این موضوع نشان میدهد باید برای ارتقاء و توسعه ابزارها در بازار سرمایه تلاش شود.
رضوی با بیان اینکه معاملات الگوریتمی سرعت معاملات را افزایش میدهد، گفت: در این روش، پردازش اطلاعات بسیار بیشتر از انسان است و از همین رو، سرعت و حجم معاملات را در بازار افزایش میدهد؛ همچنین کمک میکند تا نقش نظارتی سازمان را ارتقاء دهیم.
معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: ویژگی معاملات الگوریتمی این است که خطاها را به حداقل میرساند و هیجان در تصمیم گیری را کاهش میدهد. در عین حال، میتواند با اعمال قوانین نظم بهتری به معاملات بازار بدهد؛ همچنین در اجرای سفارشات حداقل تاخیر رخ میدهد.
فرصتی برای مخاطبان عام
حسن امیری، معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار هم در این مراسم با اشاره به اینکه یکی از مهمترین اهداف این مسابقات؛ بحث فرهنگ سازی است، تصریح کرد: برگزاری چنین رویدادهایی زمان مناسبی برای آموزش مفاهیم ابتدایی و ارتقای سوادمالی اثربخش است.
وی ادامه داد: بازارهای مالی پیچیدگیهای زیادی پیدا کرده ورشتههای مختلف با مباحث مالی عجین شده و در همین راستا، فعالیت بین رشتهای شکل گرفته است. به طوری که هم اکنون ترکیب اقتصاد و روانشناسی، مالی رفتاری را تشکیل داده است و تلاش میشود تا در بازارهای مالی تئوریهای مختلف، تئوری بازیها و هوش مصنوعی وارد شده و از ابزارها استفاده خوبی شود.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، ابراز داشت: بازارهای مالی الکترونیک طی چندسال اخیر رشد خوبی داشته و فعالیتهای اثربخشی شکل گرفته است، اما در بحث الگوریتم سه مورد حجم سفارش، زمانبندی سفارش و قیمت از اهمیت بالایی برخوردار است.
امیری خاطرنشان کرد: دانش آی تی به سفارش گذاری کمک میکند. در مرحله قبل از معاملات تصور اینکه از دانش آی تی استفاده نکنیم، امکان پذیر نیست. البته در حین معاملات و پس از معاملات از این دانش به خوبی استفاده میشود.
وی با تاکید بر اینکه تمرکز در این مسابقات بر روی سفارشات و نحوه انتقال آن به هسته معاملات است، تصریح کرد: به تعداد افراد، استراتژیهای مختلفی وجود دارد، اما باید فضای کافی را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم. طی سالهای اخیر نهادهای مالی در حوزه سبدگردانها و صندوقها توسعه مناسبی داشت، اما هنوز هم در این زمینه کمبود احساس میشود.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: معاملات الگوریتم کمک میکند که تنوعی از استراتژیها را دنبال کنیم و بتوانیم به نحو مناسب تنوع استراتژیها را پوشش دهیم. از همین رو امید میرود با توسعه این فرهنگ، به جای اینکه افراد تک سهم بخرند و رفتارهای هیجانی داشته باشند، روند منطقی کسب سود را دنبال کنند. در اینجاست که نهادهای مالی هم استراتژیهای بهتری را در پیش خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه معاملات الگوریتمی دامنه وسیعتری از سرمایه گذاران مختلف را پوشش میدهد، گفت: در این معاملات برای تعداد زیادی از سبدها، میتوان برنامه ریزی کرد. بنابراین، آنچه تحت عنوان مسابقه یاد میشود یک رویداد است که توجهات را به این موضوع جلب کند. هدف این است که فعالیت بین رشتهای شکل بگیرد و این دانش عمق بیشتری یابد و از پدیده صف نشینی دور شویم.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن قدردانی از شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس و مدیرعامل این نهادفرهنگ ساز، تاکید کرد: در این مدت برای برگزاری این دوره از مسابقات هم افزایی زیادی میان نهادهای بازار سرمایه صورت گرفته است.