رئیس کل بیمه مرکزی گفت: با جلوگیری از تقلبات بیمهای شرکتها ضمن پرداخت خسارت ،می توانند تا ۵۰ درصد سود شرکت خود را افزایش دهند
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا سلیمانی که در پنجمین همایش سالیانه مدیریت ریسک و بیمه سخن میگفت، افزود: مدیریت ریسک یک فرآیند نظامند است که باید با فرهنگ سازی، در جامعه هماهنگ شود و اگر ما در جامعه فرهنگ سازی نکنیم در مدیریت ریسک نیز موفق نمیشویم.
وی درخصوص پوششها توسط شرکتهای بیمهای گفت: برخی اوقات شرکتهای بیمه ای، ریسک بیمه گذاران را پوشش میدهند، اما در ریسک خودشان میمانند.
سلیمانی افزود: اگر تصادفی ایجاد شود یا زلزلهای بوجود بیاید بیمارستانها نقش درمانی در پیش میگیرند اما اگر خود بیمارستانها آسیب ببینند چه کسی میتواند فرآیند درمانی را انجام دهد و این امر درخصوص شرکتهای بیمهای هم صدق میکند. وی گفت: شرکتهای بیمهای باید خودشان مدیریت ریسک داشته باشند و شرکتهایی که در بیمه ناموفق هستند شرکتهایی هستند که ریسک غیرمنطقی پذیرفته اند. رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه مدیریت ریسک یک فرآیند نظامنداست، افزود: همه شرکتها باید کمیته ریسک داشته باشند و باید در بحث نظارت به این موضوع توجه ویژه داشته باشیم. سلیمانی گفت: کمیته ریسک در شرکتهای بیمه باید فعال باشند و هر شرکتی قبل از پوشش ریسک باید آن را ارزیابی کند که آیا شرکت بیمه، توانایی مالی دارد یا خیر؟ و آیا شرکت بیمه قدرت پرداخت خسارت را در زمان بوجودآمدن خسارت دارد یا خیر؟
شرکتهای بیمهای ریسکهای بیمهای بزرگی را قبول کردند وی با بیان اینکه بعضی شرکتهای بیمهای ریسکهای بیمهای بزرگی را قبول کردند، ولی توانایی پاسخگویی آن را ندارند، افزود: درحال حاضر و باتوجه به تورمی که در کشور وجود دارد سرمایه شرکتهای بیمهای باید افزایش پیدا کند و تعداد زیادی از شرکتهای بیمهای در سال جاری افزایش سرمایه دادند.
سلیمانی گفت: افزایش سرمایه در بحث بیمههای اتکایی نیز بسیار مهم است و این امر پدیده ریسک را برای شرکتهای بیمهای بالا میبرد.
وی افزود: در شرایطی که در معرض تحریمهای یکجانبه امریکا هستیم همه بیمهها ریسک خود را به داخل کشور منتقل کردند و شرکتهای بیمهای با همکاری هم و همکاری بیمه مرکزی و باحساب ویژهای که از طرف دولت باز شده است توانستند ظرفیت قبول همه ریسکها در داخل کشور را فراهم کنند.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به اینکه ما به دنبال این هستیم که از شرکتهای بیمهای خارجی برای مدیریت ریسک استفاده کنیم، گفت: انتقال همه ریسکها به داخل کشور، ریسک ما را بالا برده است و ما برای همین باید ظرفیت توانگری و سرمایه شرکتهای خود را بالا ببریم تا ریسکها را در داخل کشور به حداقل برسانیم.
سلیمانی با بیان اینکه باتوجه به میزان تورم، شرکتهای بیمهای باید رشد کنند، افزود: فقط در این صورت میتوانند بیمه گذاران را در داخل کشور راضی نگه دارند و اگر شرکتهای بیمهای باتوجه به تورم، خسارت ندهند نارضایتی ایجاد میشود. وی درخصوص پایین بودن برخی نرخهای بیمهای و نرخ شکنی در بیمه گفت: نرخهای پایین در بیمه برای برخی بیمه گذاران مطلوب است، ولی بدانید اگر شرکتی قیمت پایین در بیمه میدهد حتما خدمات خوبی ارایه نمیکند.
سلیمانی افزود: نرخها در بیمه باید عادلانه باشد. وی درخصوص بیمههای زندگی گفت: ما در زمینه بیمههای زندگی باید تا پایان برنامه ششم به ۵۰ درصد پایه برسیم و امیدواریم که در پایان برنامه ششم به این ۵۰ درصد رشد دست پیدا کنیم. رئیس کل بیمه مرکزی افزود: توسعه در بخش بیمههای زندگی بسیار مهم است و ما برای رشد این بیمهها مشوقهای لازم را درنظر گرفتیم. سلیمانی با بیان اینکه نمیشود با روشهای سنتی پرتفویخوبی جذب کرد، گفت: در بازار جوانها میآیند و همه آنچه قسمت شرکت ماست را جذب میکنند و ما باید از تکنولوژیهای جدیدتر در صنعت بیمه استفاده کنیم. وی با اشاره به اهمیت شبکه فروش و بازاریابی افزود: شرکتهای بیمهای بدون شبکه فروش و کارگزاریها موفق نمیشوند و این شبکه فروش، ابزارهای قدرتمند شرکتهای بیمهای هستند و اگر ما برای آنها برنامه ریزی نکنیم مشکلاتش به خود شرکتهای بیمه برمی گردد.
اگر جامعه باوجود شرکتهای بیمه احساس امنیت نکند یعنی ما دچار نقاط ضعف هستیم سلیمانی اضافه کرد: شرکتهای بیمهای تشکیل شدند که امنیت ایجاد کنند و اگر ما توانستیم برای همه بخشها امنیت خوبی ایجاد کنیم موفق میشویم و اگر جامعه باوجود شرکتهای بیمه احساس امنیت نکند یعنی ما دچار نقاط ضعف هستیم.
وی ادامه داد: واکنش مردم به شرکتهای بیمهای و روشهای بیمه کردن نشان دهنده حساسیت مردم به بیمه است و ما باید به این حساسیت مردم اهمیت داده و امنیت را در جامعه برقرار کنیم