به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، فرهاد دژپسند طی سخنانی در نشست با سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی استان هرمزگان، با اعلام این مطلب اظهار داشت: این تراز مثبت تجاری، از آنجا که نه به خاطر کاهش واردات بلکه، با افزایش صادرات رخ داده، بسیار معنا دار است.
وزیر اقتصاد افزود: این در شرایطی است که حتی صادرات نفتی کشور هم قابل قبول است و دشمنان علیرغم تمام شعارها و تلاشها نتوانستند صادرات نفت ایران را به صفر برسانند.
دژپسند در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برنامههای ارائه شده خود به مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در راستای برنامههای مذکور، از بدو ورود به وزارتخانه سعی کردهام وزارت اقتصاد را از یک وزارت ستادی به یک وزارتخانه ستادی عملیاتی تبدیل کنم.
وی در ادامه سخنان خود در این نشست که در محل استانداری هرمزگان برگزار شد، ظرفیتهای این استان در تمام زمینهها از جمله واردات و صادرات را بسیار بالا و ارزشمند توصیف کرد و گفت: در حال حاضر، فقط در بخش خدمات تجاری، ۳۴ درصد از صادرات و ۳۹ درصد از واردات کشور توسط بنادر استان هرمزگان صورت میگیرد.
دژپسند با بیان اینکه آمار بخوبی اهمیت اقتصادی استان هرمزگان را نشان میدهد، افزود: بندر شهید رجایی به تنهایی ۳۳ درصد صادرات و ۳۷ درصد واردات کشور را پوشش میدهد و این از آنجا ارزش بیشتری مییابد که بدانیم ۸۵ درصد واردات کشور شامل کالاهای واسطهای و تولیدی است.
وی در پاسخ به برخی انتقادات در مورد ناکافی بودن تسهیلات بانکی گفت: نظام بانکی کشور دچار یک عارضه جدی شده و آن هم معوقات زیاد است که البته نظام بانکی به طور مدام در حال برنامه ریزی برای کاهش میزان معوقات است.
وی گفت: یک موردی که وجود دارد این است که عدهای مدام صحبت از بخشودگی جرایم بانکی میکنند که در جای خود قابل تامل است، اما یک مساله مهم اینجا است که این سود مال دولت نیست، بلکه متعلق به مردمی است که در بانک سپرده گذاری کرده و چه بسا بانکها، حتی علی الحساب، آن سودها را نیز پرداخت کرده باشند.
دژپسند تصریح کرد: این گونه بخششها عملا به معنای دست کردن در جیب مردم است.
وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه داراییهای دولت در هرمزگان باید برای رشد و توسعه اقتصادی استان، اهرم شود، گفت: باید این ایده به یک طرح عملیاتی تبدیل شود، زیرا ظرفیتهای موجود در استان به گونهای است که در صورت استفاده صحیح نه تنها میتواند نیازهای استان بلکه، بخش اعظم نیازهای کشور را هم پوشش خواهد داد.
وی تصریح کرد: من به عنوان وزیر اقتصاد پای کار هستم و تا جائیکه قانون اجازه میدهد اختیارات همکاران وزارت اقتصاد و دارایی را در استانها افزایش خواهم داد.
دژپسند با اشاره به پدیده قاچاق نیز بیان داشت: من قبلا همگفته ام؛ همچنان که باید برای واردات کالای مورد نیاز تولید کنندگان فرش قرمز پهن کنیم، باید به همان اندازه هم برای مبارزه با قاچاق، چشم عقاب داشته باشیم و به همین سبب در حال تجهیز گمرکات کشور به تکنولوژیهای مدرن هستیم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه برای جذب سرمایه گذاری خارجی باید از انگیزهها و جذابیتهای منطقهای استفاه کنیم، گفت: استان هرمزگان یکی از مقاصد بسیار مناسب و جذاب برای سرمایه گذاری است.
وی تاکید کرد: مسئولان استانی و سرمایه گذاران هرمزگان باید از سرمایه گذاران خارجی دعوت کنند و برای علاقمند کردن سرمایه گذاران خارجی باید از ظرفیتهای فراوان این استان در دسترسی به آبهای آزاد، تسهیلات گمرکی و مالیاتی و ظرفیتهای زیرساختی استفاده کنید.
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: یکی از پارامترهای ارزیابی مدیرکلهای استانی را در جلب و جذب سرمایه گذار خارجی میدانم و برای استان هرمزگان تاکید بنده بیشتر است و به عقیده من سال آینده، هرمزگان باید رتبه اول جذب سرمایهگذاری خارجی را کسب کند.
دژپسند تصریح کرد: اگر سرمایه گذار خارجی بداند این ظرفیتها و علاقه مندی در مسئولان و فعالان اقتصادی در هرمزگان وجود دارد حتما استقبال خواهد کرد.