نشست علمی با حضور اساتید دانشگاه زابل و افغانستان با هدف مقابله با پدیده گرد و غبار در دانشگاه زابل برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست علمی با حضور اساتید دانشگاه زابل و افغانستان با هدف مقابله با پدیده گرد و غبار در دانشگاه زابل برگزار شد و در این نشست اساتید دانشگاههای ایران و افغانستان برای مقابله با پدیده گرد و غبار با استفاده از رویکردهای علمی دانشگاهی اعلام آمادگی کردند.
بهلولی، رییس دانشگاه زابل در این نشست، گفت: آنچه امروز در جهان از اهمیت خاصی برخوردار است، تعاملات علمی کشورها برای مقابله با پدیدههای زیست محیطی مشترک است. خشکسالی تالاب هامون و اثرات ناشی از طوفانها زندگی بسیاری از مردم دو کشور را مختل کرده است.
رئیس دانشگاه زابل بیان کرد: خشکسالیهای دهه ۸۰، کشاورزی سنتی، چرای بیش از حد دام، عدم استفاده از سیلابها، عدم دریافت حقابهها و همه و همه دست به دست هم دادند تا مراتع و زمینهای زراعی به بیابان تبدیل شوند که با کمترین بادی، ریزدانهها در هوا معلق شوند. با استفاده از توان علمی دانشگاهها میشود بحث ریزگرد را تا حدودی در منطقه مهار کرد.
وی گفت: در سیستان خشک شدن دریاچه هامون و رودخانه هیرمند، موجب بوجود آمدن پدیده ریزگرد شده که به چالش جدی در این منطقه مبدل شده است و کنفرانس بین المللی مقابله با پدیده گرد و غبار در اردیبهشت سال آینده در این رابطه برگزار خواهد شد.