به روز نبودن بسیاری از راههای خدمات پرداخت، پیامدهای زیادی را برای کشور و مردم به همراه دارد از این رو تیمی از جوانان ایرانی با راهاندازی استارتآپی نوین تمامی نگرانیها و مشکلات را رفع کردند.
عرفان مرادیان مدیرعامل و هم بنیان گذار استارت آپ «جیبیمو» در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، گفت: تیم استارتآپ جیبی مو از اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ روی کار آمد و دی ماه همان سال، اولین محصول خود را رونمایی کرد.
مرادیان با بیان اینکه دومین محصول این استارتآپ دو ماه قبل تحت عنوان «راهکار ۳۶۰ درجه پرداخت»، رونمایی شده است، ادامه داد: استفاده راحت و رضایتمند از خدمات پرداخت، انگیزه اصلی راهاندازی و تولید محصولات جیبیمو است. ایدههای بسیاری در این عرصه به مرحله عملیاتی شدن نرسیدند، اما تیم جیبیمو اراده کرد تا با عملیاتی کردن ایده خود در این زمینه، مردم از راههای پرداختی بهتری بهرهمند شوند.
وی در خصوص مزایای استفاده از این استارتآپ بیان کرد: کارتهای بانکی صادر شده فعلی، جزو قدیمیترین تکنولوژیهای دنیا است از این رو تقلبهای مالی و کلاهبرداریهای زیادی به واسطه آنها صورت میگیرد که ضعف سیستمهای بانکی و پرداختهای الکترونیکی محسوب میشود، اما استفاده از جیبیمو در کنار تمام ویژگیهای منحصربه فرد، فضای ایمن را برای کاربران فراهم میکند. طی یکسال و نیم گذشته این استارتآپ به میزان ۲ الی ۳ میلیارد تومان مانع تقلب و کلاهبرداری شده است.
مدیرعامل و هم بنیان گذار استارت آپ «جیبیمو» تعداد نیروهای شاغل خود را ۱۵ نفر اعلام کرد و درباره مشکلات پیشروی فعالیتها توضیح داد: اولین و مهمترین مشکل ما به ویژه در شرایط اقتصادی کنونی، موضوع نیرو و منابع انسانی است، چون بسیاری از نیروهای تحصیلکرده و با تجربه وقتی بعد از مدتی کار کردن، حقوق دریافتی خود را متناسب با شرایط کاری و تحصیلیشان نمیبینند به فکر مهاجرت میافتند و این معضل بزرگی است که با آن دست و پنجه نرم میکنیم.
مرادیان یکی دیگر از مشکلات را مربوط به قانونگذاری در صنعت فناوری مالی دانست و ادامه داد: قانون گذاری در این حوزه به دلیل رشد سریع فناوری بسیار سخت است. بانک مرکزی در سال گذشته ۱ یا ۲ چارچوب برای استارت آپهای صنعت فناوری مالی تدوین کرد، اما زمانی که ما فعالیتمان را در این حوزه شروع کردیم، تقریبا قانونی وجود نداشت.
وی با اشاره به ۸۰ هزار کاربر فعال جیبیمو عنوان کرد: در نظر داریم جیبی مو را در اختیار تمام مردم ایران قرار دهیم تا همگان به طور یکسان بتوانند از خدمات رایگان این سیستم مثل نقل وانتقال (روزانه تا سقف ۱۰ میلیون تومان) یا خدمات دریافت و پرداخت پول و ... بهرهمند شوند.
به گفته مدیرعامل و هم بنیان گذار استارت آپ «جیبیمو»، علیرغم آنکه سرمایهگذاران خصوصی زیادی حامیان آنها بودند، اما هنوز تا رسیدن به ایدهآلهای خود فاصله بسیاری دارند و قرار است در سال آینده برنامههای خود از جمله مذاکره با کشورهای حوزه خلیج فارس و خاورمیانه (مثل ترکیه، امارات، گرجستان و غیره) را به صورت جدیتر پیگیری کنند.
مرادیان اظهار داشت: یکی از رسالتهای ما کاهش رسیدهای بانکی است، چون این برگهها علاوه بر آسیب به محیط زیست، چندوقت اخیر به دلیل نوسانات ارزی فراهم کردن آنها مشکل شده است و اگر بتوانیم ۵۰ درصد این رسیدها را از طریق سیستم خود حذف کنیم، مشکل بزرگی را حل کرده ایم. رسالت بعدی ما در حوزه پرداختهای خرد است که حدودا ۷۰ الی ۸۰ درصد تراکنشهای شبکههای بانکی را شامل میشود، درواقع این تراکنشها با مبالغ خرد هزینه بسیار زیادی بر شبکه بانکی و اقتصاد کشور تحمیل میکند از این رو قصد داریم با پوشش دهی خدمات پرداخت خرد کشور بتوانیم این بار را از دوش بانکها برداشته و از این ضرر تا حد امکان جلوگیری کنیم.
مرادیان با اشاره به اینکه کمتر از یک سال جزو شرکتهای دانش بنیان صنعتی قرار گرفتند، ادامه داد: به دلیل طولانی و پیچیده بودن مراحل دریافت تسهیلات مالی و خدماتی که به شرکتهای دانش بنیان ارائه میشود، تاکنون نتوانستیم هیچ گونه خدماتی را استفاده کنیم.