مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه راهیان نور موزه دفاع مقدس است، گفت: ظرفیت راهیان نور مفاهیم عالی معنوی را در قالب جدید ارائه میکند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلاموالمسلمین مصطفی رستمی، مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور، با حضور در منطقه هویزه و بازدید از راهیان نوردانشجویی گفت: راهیان نور یک اتفاق و رویدادی است که مرحون شهدا و اقدامی برای نجات جامعه است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، تصریح کرد: در مقطعی پس از دفاع مقدس، غفلت جامعه را در توجه به دفاع مقدس و شهدای دفاع مقدس فرا گرفت و شاید بیتوجهی ناشی از بحث؛ مسئله سازندگی و بازسازی این موضوعات بود و این غفلت باعث شد که در حوزههای جامعه احساس نیاز و آسیب در آن به وجود آید.
وی با بیان اینکه راهیان نور را عنایتی از سوی شهدا دانست و افزود: راهیان نور بازگشت مجدد مردم به دفاع مقدس است، اما این بار نه برای مقابله با دشمن بیرونی، بلکه برای یادگیری و الهام گیری از شهدایی که در این مناطق بودند.
حجتالاسلاموالمسلمین رستمی خاطرنشان کرد: موضوع راهیان نور یک اتفاقی است که نباید در سطح یک کار سیاحتی از آن یاد کرد؛ زیرا اصلاً هیچ مناسباتی با کار سیاحتی را ندارد و فضایی که در سرزمینهای نور مشاهده میکنیم فضای ارتباطگیری جان و عقل مردم و دل و احساس مردم با یک اتفاق بسیار بزرگ است.
وی گفت: در راهیان نور از یک طرف مردم میآیند و صحنههایی را میبینند جوانانشان و رزمندگان آنان در اوج مظلومیت و تنهایی محکم در مقابل دشمن ایستادند و اجازه ندادند و پیروز شدند؛ از طرفی این انسانها در معرض سختترین هجمه ها، به دنیا آلوده نشدند و خودشان را به دنیا نفروختند! در عوض با خدا معامله کردند؛ این راه باز را انسانها میآیند و در فضای راهیان نور بهره میگیرند و در حقیقت به یاد خودشان میآوردند اینکه در قرآن تأکید شده بر امر ذکر که امر ارزشمندی است «ذَکرْهُمْ بِأَیامِ اللَّهِ» یکی از روزهای خدا، روزهای دفاع مقدس است.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: آمدن و به یاد یومالله و روز خدا بودن، احیاکننده، جلا دهنده و کمال دهنده و بالابرنده وجود هر انسانی است، این اتفاق در راهیان نور در حال رخ دادن است.
وی با اشاره به اقدامات نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها در حوزه راهیان نور بهویژه راهیان نور دانشجویی گفت: قاعدتاً عزیزان ما در دفاتر نهاد رهبری در دانشگاهها در برخی از حوزهها که برخی از افراد مسئولیتی را به دوش گرفتهاند، خودشان اقدام کننده نیستند بلکه حمایتکننده هستند.
حجتالاسلاموالمسلمین رستمی افزود: موضوع راهیان نور را بسیج دانشجویی متکفل اصلی آن هست و بقیه مجموعههای دانشگاهی هم که اقداماتی انجام میدهند در ارتباط با ستاد مرکزی راهیان نور در حال انجام دادن هستند.
وی تصریح کرد: دانشگاه و همکاران ما در دفاتر نهاد اکثریت تلاششان بر این است تا جایی که ممکن است در موضوع تسهیل حضور دانشجویان در این فضا، حمایتهای لازم از سوی دانشگاه را برای این عزیزان فراهم کنند و آن جریان حمایتی و در کنار بچه بودن را داشته باشند.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: خود عزیزان دفاتر نهاد ما اقدام کننده در بسیاری از حوزهها نیستند و بیشتر بهعنوان حمایتگر و پشتیبانیکننده حاضر میشوند.
وی با اشاره به نقش راهیان نور در تقویت بنیه اعتقادی جوانان در امیدواری نسبت به آینده نظام افزود: شاید یکی از مهمترین نقشها را داشته باشد و راهیان نور الآن یک قالب مثالی و نمونه و الگویش، مسیری هست که برای دیدن مزار و محل مجاهدت و شهادت و ایثار و رزمندگی رزمندگان دفاع مقدس داشتیم.
حجتالاسلاموالمسلمین رستمی اظهار کرد: الگوی راهیان نور لازم است در سایر حوزهها هم راه بیفتد، اینکه بچههای جوان ما، بچههای دانشگاه و بسیج به اردوی جهادی میروند و به مناطق محروم میروند و تلاش میکنند یک خدمتی به آنان انجام بدهند، اینها نمونههایی است که الگوی قابلتعمیم راهیان نور است؛ یعنی هر صحنهای که زمینهای برای مجاهدت دین خدا، مجاهدت برای این ملت مظلوم و خدمت به جامعه وجود دارد، آن صحنه، صحنهٔ الگوگیری از راهیان نور است.
وی افزود: راهیان نور قالبی است که در عالیترین مراتبش، رزمندگان عزیز ما حضور یافتند و مجاهدت کردند و ما حضور پیدا میکنیم و آن صحنهها را میبینیم، اما راهیان نور صحنهای نیست که فقط با دیدن و یک توجه تمام شود؛ دیدنی هست که به اقدام متصل شده است، آن اقدام میشود صحنههای بعدی که در مجاهدتهای مشابه با صحنه دفاع مقدس، درصحنههای تقابل با دشمنی که امروز در مقابلش قرار داریم باید مانند قصه کربلا متجلی شود.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: در راهیان نور ما دعوتشدهایم به اینکه از دشمنان امام حسین (ع) نفرت داشته باشیم و با دوستان امام حسین (ع) اظهار همدردی و همراهی کنیم، اما این فقط برای این نیست که با یک اتفاقی که ۱۴۰۰ سال پیش رقم خورده است گره بخورد، بلکه باید به زندگیهای ما ورود کند.
وی ادامه داد: حسینیهای امروز و مخالفان امام حسین (ع) امروز را بشناسیم آنوقت فردی است که بهدرستی با کربلا گرهخورده است؛ راهیان نور هم مبدأ هست که مجدداً ما را به صفبندیهایی که وجود داشت و انتخابهای زیبایی که میشود انجام داد آشنا کند.
حجتالاسلاموالمسلمین رستمی با اشاره به ظرفیت راهیان نور برای معرفی کارکردهای انقلاب اسلامی در فضای بینالملل افزود: دفاع مقدس ما یک امر غریبی است برای انسانهایی که در فضا و قالب دنیا، مسائل را تحلیل میکنند، یعنی در زندگی اومانیسمی و انسانمحوری امروز انسان معاصر، انسان کامیابی و لذتجویی مادی، تلاش برای بقا مادی و بهرهمندی از امکانات دنیایی برایش ارزش است؛ به همین دلیل مصرفگرایی، لذتجویی و تلاش برای دستیابی به دنیا در عالیترین وجوهش، خصیصه انسان خوشبخت دنیای معاصر است.
وی گفت: آن چیزی که دین به ما یاد میدهد و با فطرت انسانها سازگار است، این است که یک لذتهای بالاتر و به یک زندگی بالاتر و به یک ارزشهای بالاتری توجه کند، چشم را باید باز کند و از این مسیر و موانع عبور کند تا امور ارزشمندتر را ببیند.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: اگر فرهنگ دفاع مقدس که یکی از عالیترین مظاهر بندگی خداوند و عبور از این مسیر دنیاست را ما بتوانیم نشان بدهیم به کسانی که دسترسی پیدا میکنیم؛ خودبهخود انسانهای تشنه کمال را با آن کمال حقیقی آشنا کردهایم.
وی افزود: کسانی که با مفاهیم معنوی مواجه میشوند از همین مردم مادیگرای دنیاطلب، یکدفعه یک احساس سرگشتگی و احساس حیرت و احساس آشنایی با مفاهیم عمیقتر به آنان دست میدهد و مسیری برای انتخابهای بزرگتر برای آنان فراهم میشود؛ از این قبیل اتفاقاتی که در حرمهای اهلبیت (ع) رخ میدهد برای کسانی که اصلاً در حوزه معنویات نیستند.
حجتالاسلاموالمسلمین رستمی گفت: ظرفیت راهیان نور و ظرفیت فضاهای معنوی و مجاهدانه رزمندگان عزیز ما در دفاع مقدس، این قابلیت را دارد که آن مفاهیم عالی معنوی را که اتفاقاً محدودیت در بیان برای آن داریم بهصورت زیبایی منتقل کنند.
وی تصریح کرد: بنابراین شناسایی اینکه ما به چه نحوی آیا در قالب موزه دفاع مقدس که خود مجموعه راهیان نور موزه دفاع مقدس است، یا قالبهای انتشار محتواهای ارزشمند در هر مسیر و شکل و قالبی که باشد، اینها ظرفیتی است که انسان سرگشته امروز نیازمند آن است و میتواند این مسیر مورداستفاده قرار گیرد.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به شعار امسال راهیان نور مبنی بر «ما پیروزیم» گفت: این شعار، شعار قرآنی است و ما به معنای حزب خدا، سپاه و یاران خداوند و کسانی که در مسیر خدایی «ما» شدند؛ اولاً هرکسی که به خدا متصل شود شکست ندارد، در آیات قرآن کریم آمده است که «وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ» و یا «إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ» اینها وعدههای خداوند است و هر کس خودش را در مسیر خداوند متعال قرار دهد شکست ندارد.
وی افزود: نکته دوم «ما» یعنی عبورهایی است که باید از «من» صورت بگیرد و تبدیلشدن من به ما است و اگر این اتفاق رخ بدهد و این اتحاد باشد آن پیروزیها رخ خواهد داد.
حجتالاسلاموالمسلمین رستمی خاطرنشان کرد: نکته سوم این است که ما اشاره میکنیم به یک اتفاقی که واقعشده است و خبری میدهیم از آنچه که در حال وقوع بوده و واقع هم شده است؛ اتفاقات منطقه، سربلندی نظام اسلامی با چهل سال دشمنیهای دشمنان و گام بلندتر برای پیروزیهای بزرگتر و بیرون کردن سلطهطلبان و مستکبران از کشور و منطقه و انشاءالله از عالم، اینها مسیرهایی است که ما دنبالش هستیم و پیروزیهایی به دست آوردهایم و پیروزیهایی هم هست که در انتظار آن هستیم.