بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، ۱۰ هزار طرح اشتغالزایی در مناطق سیلزدهی کشور ایجاد میکند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روابط عمومی بنیاد برکت، بنا بر دستور و تأکید دکتر محمد مخبر، رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بهمنظور تسکین بخشی از آلام و مشکلات مردم متأثر از سیل، ۱۰ هزار طرح اشتغالزایی اجتماعمحور در ۶ استان سیلزدهی خوزستان، لرستان، ایلام، گلستان، مازندران و فارس توسط بنیاد برکت در سال ۱۳۹۸ ایجاد و راهاندازی خواهد شد.
برای راهاندازی این تعداد طرح اشتغالزایی ۴ هزار میلیارد ریال اعتبار از سوی این بنیاد در نظر گرفته شده است.
۳۳۰۰، ۳۰۰۰ و ۲۰۰۰ طرح از این ۱۰ هزار طرح پیشبینی شده، به ترتیب در سطح استانهای خوزستان، لرستان و گلستان ایجاد خواهد شد و یکهزار، ۲۰۰ و ۵۰۰ طرح نیز به ترتیب در مناطق سیلزدهی استانهای ایلام و فارس و شرق مازندران به بهرهبرداری خواهند رسید.
گفتنی است، بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نهضت فراگیر اشتغالزایی را به منظور محرومیتزدایی، و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی مناطق محروم و کمتر توسعهیافته، به شکل جدی پیگیر بوده و در دستور کار دارد و تا به امروز ۲۲۷ هزار فرصت شغلی را در این مناطق ایجاد کرده است.
بنیاد برکت در قالب اشتغالزایی اجتماعمحور چند طرح و الگو را شامل «آسمان» (آییننامهی سرمایهگذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی)، «سحاب» (سرمایهگذاری حمایتی اشتغالزایی برکت)، «آفتاب» (آییننامهی فقرزدایی و توانافزایی برکت) و همچنین مدل «مهتاب» (مدل هادی تلاش اقتصادی برکت)، برای ایجاد اشتغال در مناطق محروم تهیه و به مرحلهی اجرا درآورده است.
طرح «آسمان» (آییننامهی سرمایهگذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی) برای احیای سرمایههای انسانی اجتماعی است. این طرح، انسانها را دور هم جمع میکند، احساس توسعهگری در آنجا بهوجود میآورد، سرمایههای انسانیشان را به سرمایهی اجتماعی تبدیل میکند، سایر منابع را بههم متصل میسازد و ضمن معرفی یک کسبوکار مناسب، با معرفی به سیستم بانکی، در راهاندازی این کسبوکار آنها را یاری و پشتیبانی میکند. با اجرای طرح آسمان، جوامع محلی احساس میکنند که میتوانند فعالیت داشته باشند و حتی خودشان ایجاد شغل کنند.
برای تکمیل شدن فرآیند اشتغالزایی، طرح دوم یعنی «سحاب» (سرمایهگذاری حمایتی اشتغالزایی برکت) پیشبینی شده است. در قالب این طرح، افراد آموزش میبینند که با توجه به پتانسیلها و ظرفیتهای منطقهای، چه فعالیتهایی داشته باشند و سپس، از آنها حمایت میشود. برای این منظور، تسهیلگران برکت فعالیت دارند که به متقاضیان آموزش میدهند، سیستم بانکی را برایشان تسهیل و نهادههای کسبوکار را فراهم میکنند. در طرح سحاب، وام بهشکل مستقیم به خود متقاضی ارایه نمیشود، بلکه در اختیار پشتیبان قرار میگیرد تا نهادهها را خریداری کرده و در اختیار آنها قرار دهد و ضمن آموزش، خرید کالایشان را هم تضمین کند.
همچنین در مدل «مهتاب» (مدل هادی تلاش اقتصادی برکت) به متقاضیان آموزش داده میشود که چه مشاغلی را برای فعالیت انتخاب کنند. در بنیاد برکت برای همهی کسبوکارهای خرد و خانگی روستایی استانداردهای حرفهای تبیین و طراحی شده است. در حال حاضر، ۱۶ حرفه در سطح روستاها انجام میگیرد که ۶ حرفه شامل پرورش دام سبک، تولید انرژی خورشیدی، زنبورداری، فرش دستباف، پرورش دام سنگین و پرورش بوقلمون استانداردسازی شده و مابقی نیز در دستور کار است.
طرح چهارم هم «آفتاب» (آییننامهی فقرزدایی و توانافزایی برکت) است و به پشتیبانی و پایدارسازی طرحهای اشتغالزایی ایجادشده میپردازد. طرح آفتاب در اصل پشتیبان مشاغل شکلگرفته در طرحهای قبلی است.