به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم ابتدای این نشست که با موضوع «نقش منابع جدید در بازخوانی آثار لئوناردو داوینچی» برگزار شد، جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران، داوینچی را نابغه عصر رنسانس دانست که مرزهای زمان و مکان را در نوردیده است و همچنان اندیشههایش شالوده عصر علمی معاصر محسوب میشود و این خاصیت علم است که افرادی مانند ابوعلی سینا، خوارزمی و داوینچی همچنان زندهاند و به راستی آنان زبان نامیرای گفت و گوی تمدنها هستند و میتوانند سوءتفاهمهای ملتها را از بین ببرند و دهکده جهانی را محقق سازند.
در ادامه، جلیلی، رئیس موزه ملی علوم و فناوری گفت: این گردهمایی رویداد مشترکی است بین موزه ملی علوم و فناوری ایران، موزه ملی ایران و سفارت ایتالیا در ایران که به مناسبت پانصدمین سال درگذشت لئوناردو داوینچی برای بحث روی ابعاد کمتر شناخته شده این ستاره ایتالیایی برگزار میشود تا به نقش وحدتآفرین و ارتباط بین تمدنی این دانشمند و نیز دیگر دانشمندان بزرگ جهان توجه ویژه شود.
جلیلی تاکید کرد: این نابغه همه قرنها همانند ابوعلی سینا، ابوریحان بیرونی، گالیله و بسیاری از نوابغ بشری همیشه در تاریخ زنده خواهند ماند و آثار و خدمات علمی آنها همواره چراغ راه آیندگان خواهد بود. لئوناردو داوینچی برای هر شخصی از هر ملیتی قابل احترام است.
وی افزود: امروز بواسطه پیشرفت فناوری فاصلهها کوتاه شده است، اما بشر با چالشها و حاکمانی روبروست که باعث خطر جنگ و نابودی هستند و در این زمان بیش از همیشه به انسانهای وحدتبخش مانند لئوناردو نیاز داریم تا بتوانند حس یکی بودن را به ملتها منتقل کنند تا انسان به جایگاه خود که همان اشرف مخلوقات است نزدیک شده و بر مرزهای نژادی و سرزمینی غلبه کند. جلیلی تاکید کرد: علم و فناوری همواره باعث از بین رفتن مرزها بوده و دانشمندان عامل ارتباط ملتها بودهاند.
رئیس موزه ملی علوم و فناوری در پایان ضمن تصریح بر اینکه ایرانیان مردمانی علم دوست و علم پرور بودهاند و موزه ملی علوم و فناوری ایران همواره در تلاش بوده تا با برگزاری انواع برنامههای علمی در مسیر گفت و گوی علمی دولتها و ملتها قدم بردارد، از برگزارکنندگان این برنامه علمی از جمله اعضای سفارت ایتالیا در ایران، همکاران موزه ملی ایران و موزه ملی علوم و فناوری تقدیر و تشکر کرد.
سخنران بعدی این نشست پیر لوئجی زامپورلینی، معاون سفیر ایتالیا در تهران بود که ضمن ابلاغ سلام و پیام سفیر ایتالیا در ایران، به تلاش رایزنان علمی-فرهنگی ایتالیا برای معرفی دانشمندان این کشور و آثار و اندیشههای آنها به جهانیان اشاره کرد و گفت: ۱۱۶ مراسم مشابه در ۷۸ کشور برگزار شده و در همین چارچوب و با همکاری وزارت بهداشت ایران و دانشگاه علوم پزشکی، تصمیماتی برای ایجاد ساختار ثابت درباره همکاریهای علمی میان ایران و ایتالیا اتخاذ شده است که قطعاً این همکاریهای علمی و فرهنگی پلی خواهد بود میان دو کشور که باعث اتحاد میشود.
وی تصریح کرد: طبیعتاً همه ما نمیتوانیم داوینچی باشیم چون او یک نابغه بود؛ اما کنجکاوی خاص این دانشمند میتواند الهامبخش تمام جوانان باشد تا آینده را بسازیم.
در این نشست جوسپپینا فریللو دکترای معماری و دکترای پژوهشی مطالعات در ایران درخصوص «منابع فارسی در بازسازی تاریخی لئوناردو»، پروفسور رومانو گاتتو استاد دانشگاه باسیلیکاتا در زمینه «نقش هِرون در مکانیک لئوناردو»، آافردو بوککارو استاد دانشگاه فدریکو دوم ناپولی دپارتمان معماری، رئیس مرکز تحقیقات تاریخی شمایل نگاری در شهرستان اروپا و پروفسور محمد باقری استاد دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداختند.