معاون سابق وزير امور خارجه گفت: قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در ليست تروريست ها، با منشور حقوق بين الملل مغايرت دارد و نقض آشكار حقوق بين الملل است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو و به نقل از روابط عمومی دانشکاه امام رضا (ع)، حسین فرحی، معاون سابق وزیر امور خارجه روز گذشته در نشست علمی «بررسی تحریم سپاه از منظر حقوق بین الملل» که با حضور دانشجویان در پردیس اسرار دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) برگزار شد، اظهار کرد: ترامپ در ۱۹ فروردین ماه ۹۸ رسماً اعلام کرد که سپاه پاسداران بر اساس ماده ۲۱۹ قانون مهاجرت و ملیت، ایالات متحده آمریکا در لیست FTO قرار میگیرد و این اقدام آمریکا با منشور حقوق بین الملل مغایرت دارد و نقض آشکار حقوق بین الملل است.
فرحی به اشتباهات برخی از افراد در مورد تحریمهای ایران از سوی آمریکا اشاره و عنوان کرد: بین تحریمهای سازمان ملل و تحریم آمریکا تفاوت است، اما متاسفانه در کشور ما برخی این دو را به یکدیگر ربط میدهند. در حالیکه آمریکا با استناد به یک ماده از قانون داخلی خود یک کشور دیگر را تحریم کرده است.
معاون سابق وزیر امور خارجه در ادامه سخنانش در مورد حساسیت مقامات آمریکایی نسبت به جمهوری اسلامی ایران، گفت: جان بولتن مشاور امنیت ملی ایالات متحده، مایک پومپئو وزیر امور خارجه و منوچین وزیر خزانه داری ایالات متحده آمریکا که معروف به گروه (BBP) و مثلث شوم علیه ایران هستند و در این مدت مشاوران ارشد ترامپ، برای اعمال فشارها و تحریمها علیه ایران بودند.
استاد حقوق بین الملل دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) در مورد قانون مهاجرت و ملیت ایالات متحده آمریکا بیان کرد: این قانون در سال ۱۹۵۲ در آمریکا توسط کنگره به تصویب رسید، اما در موضوع تحریم سپاه انقلاب اسلامی ایالات متحده قانون داخلی خود را در فضای بین المللی تسری داده است.
وی در مورد نحوه قرار گرفتن سازمانها و افراد در لیست سازمان تروریست جهانی FTO گفت: برای آن که هر سازمانی وارد این لیست شود باید وزیر امور خارجه و وزیر خزان هداری آمریکا آن را تایید و به کنگره ارائه کنند.
معاون سابق وزیر امور خارجه این اقدام ایالات متحده آمریکا نسبت به تروریست خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را حرکتی خطرناک و بی سابقه علیه جمهوری اسلامی ایران معرفی کرد و گفت: سپاه پاسداران یکی از ارکان رسمی حاکمیت ایران است و این اقدام آمریکا هم از نظر عُرف بین الملل و هم جنبه قضایی مورد قبول نیست.
وی در ادامه به اهداف ایالات متحده آمریکا در تروریست خواندن سپاه پاسداران اشاره کرد و گفت: وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه مطبوعاتی خود در پاسخ به سوال خبرنگار رویترز مبنی بر اینکه اهداف شما از قرار دادن نام سپاه در لیست OFT چیست؟، عنوان میکند که ما به دنبال تغییر رفتار حکومت ایران هستیم و این کار را با با افزایش هر نوع فشار لازم انجام میدهیم.
این استاد حقوق بین الملل در پایان ضمن بیان اقدامات متقابل جمهوری اسلامی ایران در برابر تروریست خواندن سپاه پاسداران گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرح تقویت جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برابر آمریکا موافقت کردند و وزیر امور خارجه اعتراض رسمی خود را به سازمان ملل در برابر این اقدام آمریکا اعلام کرد. همچنین جمهوری اسلامی ایران در اقدام متقابل در برابر این اقدام غیرقانونی آمریکا، سنتکامو تمامی نیروهای وابسته به آن را گروه تروریستی خواند.
جناب ترامپ بیچاره شما را دست انداخته اند مراقب باش دور نخوری که آن موقع دست به کف تو را نجات نخواهد داد هنوز با انسانهای شجاع و نترس پنهان این جامعه برخورد نکرده و نشناخته اید و حالا حالا ها زمان می برد بشناسید مگر اینکه عقل بکار گیریدچون قبل از شما هم این هارت پورت را کردند به قول حضرت امام (ره)وقتی شنهای طبس مامور الهی می شونددر حالی که همه مردم ایران در شب حمله خواب بودند ومطمئن باشید آب دریا هم می شود مامور الهی چنانچه حضزت موسی را نجات داد و پشه هم مامور الهی می شود و نمرود را از بین برد از ما گفتن خواه تعقل کن یا خود را از بین ببر خود دانی قوقولی
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.