سایت پالایشگاه زیستی تولید بیودیزل از روغن پسماند خوراکی در قالب تفاهمنامهای با پردیس کشاورزی منابع طبیعی دانشگاه تهران و معاونت علمی راهاندازی شد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، سایت پالایشگاه زیستی تولید بیودیزل (گازوئیل زیستی) با ظرفیت ۴۰۰ لیتر در روز در استان البرز راهاندازی شد. این سایت میتواند الگویی برای مدیریت پایدار ضایعات، تولید حاملهای انرژی زیستی، حفاظت از محیط زیست و بهبود سلامت انسان باشد.
ایران با ۸۱ میلیون جمعیت روزانه بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر گازوئیل (یا نفت گاز) مصرف میکند؛ کشوری که مردم ساکن در کلانشهرهای آن از آلودگی شدید هوا رنج میبرند و طبق آمار رسمی این آلودگیها روزانه تعداد قابل توجهی از شهروندان ایرانی را به کام مرگ میکشد. بیماریهای تنفسی، قلبی و عروقی، عدم توسعه مغزی کودکان و دهها عارضه دیگر نتیجه مصرف روزافزون سوختهای فسیلی نظیر گازوئیل در ایران است.
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف توسعه استفاده از فناوریهای زیستی برای کمک به ارتقای زندگی مردم، اقدامات مختلفی را با نهادهای مختلف آغاز کرده است که یکی از این اقدامات با همکاری گروه ترویجی دوستداران محیط زیست و پردیس کشاورزی منابع طبیعی دانشگاه تهران، رقم خورده است. ذیل این همکاری سهجانبه، سایت پالایشگاه زیستی تولید بیودیزل (گازوئیل زیستی) از روغن پسماند خوراکی راهاندازی شد.
این تفاهمنامه میتواند به «فرهنگسازی کاهش مصرف سوختهای فسیلی و آگاهی به اثرات جبرانناپذیر آنها بر محیط زیست و سلامت انسان» و «معرفی سوختهای جایگزین دوستدار محیط زیست به جای سوخت فسیلی در کشور» بینجامد.