رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه سیاستها و تصمیمات شرایط تحریم باید متفاوت از شرایط عادی باشد و مسؤولان در این زمینه حمایت جدی از تولیدکنندگان داشته باشند، گفت: غذا و دارو هم جزء تحریمهای آمریکاست، اما به دروغ میگویند تحریم نیست.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز علی فاروقی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران در پنجمین همایش بینالمللی و لوازم جانبی خوراک دام و طیور با بیان اینکه امروز شرایط ویژه تحریم در کشور حاکم است، گفت: در این شرایط همگرایی بخش دولتی و خصوصی برای مقابله با تحریمهای ظالمانه بسیار ضروری است.
وی با انتقاد از رویکرد کشور در مقابل تولیدکنندگان گفت: فعالان اقتصادی همواره مورد هجمه بیمهها، شهرداریها و سازمانهای مالیاتی بوده و حتی زمانی که ورشکسته میشوند در میان مردم هم با نام بد از آنها یاد میشود.
فاروقی با بیان اینکه بیاعتمادی بر تصمیمگیران اقتصادی کشور وجود دارد، گفت: امروزه تحریمهای یک شبه و خلقالساعه آن هم در جنگ اقتصادی برای تولیدکنندگان دردسرهای زیادی به وجود آورده است. تولیدکنندگان نمیتوانند برنامههای تولید خود را بر اساس بخشنامههای یک شبه اجرایی کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه به رغم افزایش هزینهها و تورم در کشور ۶ ماه است قیمت مرغ تغییر نکرده، گفت: باید از مسئولان پرسید آیا طی این مدت هزینههای مرغداران بالا نرفته است چرا اجازه میدهند که این قدر تولیدکنندگان ضرر کنند.
گفتنی است صحبتهای این مسئول در حالی مطرح میشود که همواره تولیدکنندگان در هر تغییر وضعیتی که هزینههای تولیدشان بالا رفته است نگاهشان به جیب مصرفکننده و افزایش تولید بوده است در حالی که تولیدکنندگان میتوانند با مدیریت بخش تولید، افزایش بهرهوری و جلوگیری از پِرت انرژی، قیمت تمام شده خودشان را کاهش دهند که در این صورت حاشیه سودی برای آنها وجود خواهد داشت و مجبور نمیشوند که منتظر افزایش قیمت ستاد تنظیم بازار باشند.
فاروقی همچنین با بیان اینکه تولیدکنندگان خوراک دام و طیور با ۴۰ درصد ظرفیت کار میکنند، گفت: اینها هزینههای تولید را افزایش میدهد.
وی در عین حال تأکید کرد: تصمیمات زمان بحران و تحریم باید کاملاً متفاوت از شرایط عادی باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه تصمیمات وزارت جهاد کشاورزی به درستی اجرا نمیشود، گفت: مثلاً وزیر در ۱۶ اسفند تصمیم گرفت فروش نهاده و کنجاله مدیریت شود، اما در عمل چنین نشد. دستور وزیر یک چیز است و اجرا یک چیز دیگر.
فاروقی ادامه داد: وزیر تصمیم گرفت صادرات کامل انجام شود، اما در عمل محدودیت برای آن درست کردند و باعث شد صادرات مرغ به درستی انجام نشود.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی بدون حضور بخش خصوصی نمیتوان از گردنه تحریمها گذشت، گفت: غذا و دارو هم جزو تحریم است، اما آنها به دروغ میگویند نیست.
فاروقی در عین حال تأکید کرد: فعالان اقتصادی بیشتر از تحریمهای خارجی از تحریمهای داخلی آسیب میبینند و هماهنگیهای دولتی در این زمینه باید بیشتر شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران بار دیگر به بالا بودن ۲ تا ۳ هزار تومانی قیمت تمام شده مرغ اشاره کرد و گفت: در حالی که قیمت تمام شده مرغ بیش از ۱۳ هزار تومان است قیمت آن در بازار ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است و ستاد تنظیم بازار فکری به قیمت مرغ نمیکند.