اجرای سند مهندسی فرهنگی کشور که به تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسیده بود آغاز شده است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز شنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی هرمزگان اظهار داشت: ساختار اجرایی این سند که در سال ۹۳ ابلاغ شده بود، متوقف مانده بود.
سید عباس صالحی ادامه داد: اجرای این سند در سطح استانی بر عهده شورای فرهنگ عمومی استانها گذاشته شده که درون آن وظایف و مسوولیتهایی تعیین شده و از پیوستهای فرهنگی اجتماعی طرحهای کلان تا مسایلهای دیگر را لحاظ کرده است.
سرمایه اجتماعی گرانیگاه و نقطه جهش توسعه اجتماعی است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: اکنون به طور روشنی نظریهها بر این تاکید دارند که سرمایه اجتماعی گرانیگاه و نقطه جهش توسعه اجتماعی است.
وی عنوان داشت: اگر ملتی بتواند از سرمایه اجتماعی به درستی استفاده کند توسعه اقتصادی و توسعه سیاسی رخ میدهد و در غیر این صورت موفق نخواهد شد.
صالحی افزود: فرهنگ رکن مهم و پایه ظرفیت سازی از سرمایه اجتماعی بوده که نقش بسیار مهم در روابط افراد با یکدیگر و نهادها دارد تا سرمایه اجتماعی کشف شود و در خدمت توسعه اجتماعی قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: هویت انقلاب اسلامی فرهنگی بوده و بر اساس تقسیم بندی جدید فرهنگ به عنوان زمین و بستر توسعه قلمداد میشود و هر رویدادی در سه رکن حیات اجتماعی شامل اقتصاد، امنیت و سیاست باید بر بستر آن باشد.
به گفته صالحی، اگر زمین یا هوا نامناسب باشد حرکت یا انجام نمیشود یا به کُندی انجام میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر این مبنای نظری را بپذیریم نوع نگاه به مساله فرهنگ، به طور خاص به فرهنگ عمومی تغییر جدی پیدا میکند و برنامه ها، نقشهها و سرمایه گذاریهای در این حوزه متفاوت میشود.
وی در بخش بخش دیگری از سخنان خود افزود: شبکه مویرگی و گسترده شورای فرهنگ عمومی در کشور میتواند برنامه ریزیهای کلان، منطقهای و استانی را با نگاه هماهنگی و هم افزایی اجرا کند.
صالحی گفت: امید میرود شورای فرهنگ عمومی هرمزگان با ظرفیتهای موجود در دوره جدید به مدلی برای کشور تبدیل شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: یکی از وظایف این وزارت خانه رصد و پایش تحولها و شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور است که آخرین مورد آن در سال ۹۵ انجام شد و امسال نوع دیگر آن را داریم.
صالحی افزود:، اما رصدهای ملی مسوولان را از انجام پایشهای منطقه و استانی بی نیاز نمیکند که شوراهای فرهنگی عموی استانها میتوانند این کار را انجام دهند.
وی گفت: این رصدها برای تصمیمها و برنامهریزیهای کوچکتر که نیاز به شاخصهای تکمیلی دارند به کار میآیند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: با توجه به تحولهایی که در فضای جهانی و کشور رخ میدهد نیاز است فاصله پایشها کوتاهتر شود.
صالحی همچنین اشاره کرد: فرهنگ در زندگی روزمره موضوعهای متنوعی دارد که برخی از آنها در دستور کارهای ملی قرار گرفته و تبدیل به سند شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر نهادها حس کنند گفتگوها و تلاش هایشان در زندگی رومزه مردم اثر دارد، به موفقیت بیشتر شورای فرهنگ عمومی کمک میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برخی محورهای مهم برای فعالیت شوراهای فرهنگ عمومی استانها اظهار داشت: برخی استانها به موضوع هویت ایرانی اسلامی به صورت جدی پرداخته اند که در این بخش کارهای مختلفی مانند بزرگداشت مفاخر به عنوان بخشی از هویت استانها را میتوان انجام داد.
سید عباس صالحی ادامه داد: هم افزاییها با بهره گیری از زمانهای مورد احترام مناسبتی ملی و مذهبی و تقویت فرهنگ و هنر اقوام با استفاده از ظرفیت وجود اقوام در استانها قابل تحقق است و هر اندازه بتوان بر روی این موارد سرمایه گذاری و ظرفیت سازی مجدد کرد، سپرهای دفاعی خود را در برابر بیگانه بیشتر کرده ایم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: براساس پایشها در حوزه اخلاق ایرانی اسلامی شرایط خوبی داشته به گونهای که در حوزه مناسک و باورهای پایه دینی شرایط مناسب و قابل اعتمادی است، ولی در مباحثی همچون صداقت، امانت داری، وجدان کاری و مانند اینها به تلاش افزون تری نیاز است.