نائب رئیس انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه کمتر از یک داروساز به ازای هر تخت بیمارستانی در ایران مشغول به کار است، گفت: ۵۵ درصد بازار دارویی مربوط به ۳۰۰ داروخانه دولتی و شبه دولتی است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد بقایی دبیر چهل و یکمین همایش سه روزه داروسازی اظهار داشت: امسال این همایش با حضور ۶۰۰ نفر از داروسازان برگزار میشود و در دوره بازآموزی ۳۸ نفر از اساتید برتر حضور داشته و ۵۲ شرکت دارویی نیز در عرصه تولید کالاهای سلامت محور در این همایش حضور دارند.
وی با اشاره به سطح علمی بالای تولید دارو در کشور گفت: پایش و بررسی کالاهای دارویی در شرکتهای تولید کننده دارو توسط خود داروسازان انجام میشود و دارای کیفیت بسیار بالایی است ضمن اینکه هر دارویی که در سطح داروخانهها و بیمارستانها عرضه میشود مطمئنا سطح مورد نیاز کیفی را داراست.
دبیر اجرایی چهل و یکمین همایش روز داروسازی با بیان اینکه علاقه مصرف کنندگان به دارویی با برند خاص احساسی است، افزود: در حال حاضر تمام داروهای سطح داروخانهها استاندارد لازم و کیفیت بالایی برای عرضه دارد و ما جزو برترین شرکتهای دارویی در جهان هستیم و به سمت بهترینها در زمینه تولید مواد اولیه دارویی نیز حرکت میکنیم.
محمدباقر ضیا رئیس انجمن داروسازان کشور نیز اظهار داشت: در کل، اگر داروی نایابی وجود داشته باشد بلافاصله تامین میشود ضمن اینکه در خصوص دانش فنی تولید سه درصد از داروها که در کشور تولید نمیشود مشکلی نداریم بلکه مشکل تامین آنها این است که نمیتوانیم نقل وانتقال پول را درطی آنها انجام دهیم و شرایط را طوری ایجاد کردهاند که تحریمها به شدت شامل داروها، نیز شده است.
وی با اشاره به بازار مطلوب داروهای ایرانی در کشورهای خارجی خاطرنشان کرد:کیفیت داروهای ایرانی در همه کشورهایی که این داروها را مصرف میکنند قابل قبول بوده است. ضمن اینکه دلیل این موضوع که نمیتوانیم بازارهای دارویی را در کشورهای دورتر ایجاد کنیم عامل سیاسی است.
سیدعلی فاطمی نائب رئیس انجمن داروسازان ایران نیز در این نشست خبری بیان داشت: هشتاد و هفتمین درصد داروسازها جذب داروخانهها میشوند در حالی که متوسط جهانی آن ۵۵ درصد است و بقیه داروسازها در کشورهای دیگر جذبی بیمارستانها و مراکز درمانی میشوند وما متاسفانه نتوانستیم در بیمارستانها طبق استانداردهای موحود داروساز جدب کنیم.
وی با بیان اینکه کمتر از یک داروساز به ازای هر تخت در کشور مشغول به کار است، یادآور شد: در سازمان غذا و دارو موانعی برای جذب داروسازها وجود دارد ضمن اینکه بیمارستانها و صنایع دارویی از مراکزی هستند که داروسازها میتوانند در آنها فعالیت کنند.
نائب رئیس انجمن داروسازان ایران بیان داشت: دولت شرایط ایجاد داروخانه را تسهیل میکند، اما موضوع این است که در حوزه سلامت رقابت کردن ممنوع بوده و ایجاد تقاضای القایی در حوزه سلامت ممنوع است.
فاطمی با بیان اینکه در کشور ۱۲ هزار داروخانه خصوصی وجود دارد، گفت:۴۵ درصد بازار دارویی در دست داروخانههای خصوصی بوده و ۵۵ درصد بازار عرضه دارویی نیز بین ۳۰۰ داروخانه دولتی و شبه دولتی است.
وی اضافه کرد:یکی از ایرادات طرح تحول سلامت این است که به دولتی شدن سیستم دارویی بیشتر کمک کرده است.
شهریاری عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان کشور اظهار داشت: سالیان درازی تلاش شد تا داروخانهها در دسترس مردم باشد. شورای رقابت قانونی را مصوب کرد تا رقابت وجود داشته باشد، اما باید گفت که در امر درمان رقابتی وجود ندارد و باید امکانات برای اقصی نقاط کشور وجود داشته باشد.
وی با اشاره به مشکلات سیستم دارویی خاطرنشان کرد: دارو وجود دارد، اما عملکرد بیمهها مطلوب نیست. برای نمونه وقتی سندی به بیمه داده میشود قانون مصوب کرده است ظرف ۱۵ روز ۶۰ درصد آن پرداخت شود، اما داروخانهها در دریافت آنها ۵-۶ ماه عقب هستند.
عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان کشوربا بیان اینکه جانبازان در تامین برخی داروها دچار مشکل هستند، گفت: بیمه دی ۹ ماه است که پول نداده است و این برای جانبازان مشکل ایجاد کرده است. ضمن اینکه ما هنوز از سال گذشته از بیمه خدمات درمانی سه ماه طلبکار هستیم.