نخستین همایش ملی دوسالانه زمینشناسی کوهزاد البرز و دریای خزر، به میزبانی دانشگاه گلستان از امروز، ۲۹ آبان آغاز میشود و تا ۳۰ آبان ادامه دارد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهنام شفیعی بافتی رئیس دانشکده علوم دانشگاه گلستان در این خصوص گفت: نخستین همایش ملی دوسالانه زمینشناسی به همت گروه زمینشناسی دانشکده علوم باهدف توسعه پژوهشهای زمینشناسی در گستره کوهزاد البرز و دریای خزر با بررسی جنبههای آکادمیک و کاربردی آن برگزار میشود.
وی افزود: سلسله جبال البرز با طول ۱۶۰۰ و پهنای ۱۵۰ کیلومتر از غرب تا شرق دریای خزر کشیده شده و جمعیتی بالغبر ۲۰ میلیون نفر را متأثر کرده است، لذا همین کانونِ جمعیتی بزرگ، انگیزه و لزوم ارائه مطالعات و پژوهشهای زمینشناسی را در یک کنفرانس اختصاصی حتمی کرده بود که باهمت گروه زمینشناسی دانشگاه گلستان که تنها گروه این حوزه در دانشگاههای دولتی شمال کشور است برگزار میشود.
رئیس دانشکده علوم دانشگاه گلستان درخصوص مسائل کاربردی این همایش گفت: شناسایی مخاطرات مرتبط با زمینشناسی ازجمله زمینلرزه، زمینلغزش، سیل، آتشفشان، رانش و فرونشست زمین، شناسایی و استحصال منابع هیدروکربوری دریای خزر، مطالعات مربوط به مسائل زیستمحیطی مثل شستشوی عناصر بالادستی منطقه کوهزاد البرز و رسوب آن در مناطق پاییندستی و بررسی مسائل ژئوتوریزم و خلق یک فرصت مناسب جهت تبدیل شمال کشور به قطب ژئواکوتوریزم ایران، پتانسیلهای معدنی کوهزاد البرز و دریای خزر ازجمله شورابههای یُددار دشت گرگان، صدف کوهی و زغالسنگ این منطقه ازجمله مسائل مهم مطرحشده در این همایش خواهد بود.
در ادامه عضو هیئتعلمی دانشگاه گلستان و دبیر نخستین همایش ملی دوسالانه زمینشناسی کوهزاد البرز و دریای خزر نیز از ثبت این رویداد در سامانه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC و پایگاه اینترنتی CIVILIKA خبر داد.
دکتر آرش امینی درخصوص محورهای این همایش گفت: ۷ محور برای این همایش در نظر گرفتهشده است که در اولین سال برگزاری این همایش استقبال قابلتوجهی هم از آن شده است. زمینشناسی بنیادی، مخاطرات زمین، ذخایر و منابع زمینشناسی، زمینشناسی مهندسی ساختگاه ها، زمینشناسی زیستمحیطی و پزشکی، زمینشناسی کواترنری و دریایی و زمین گردشگری و زمین باستانشناسی، ۷ محور در نظر گرفتهشده برای همایش ملی دوسالانه زمینشناسی کوهزاد البرز و دریای خزر هستند.
دبیر نخستین دوره این همایش درخصوص مقالات ارائه شده گفت: ۷۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که پس از بررسی آثار از سوی کمیته داوران، ۳۲ مقاله برای سخنرانی و ۲۰ مقاله بهعنوان پوستر برای ارائه در روزهای برگزاری همایش پذیرفته شدهاند.
وی بازدید از لُسهای دامنه جنوبی گرگان، سد کبودوال، مسیر شیستهای جنگل توسکاستان و روستای زیارت را بهمنظور آشنایی بیشتر شرکتکنندگان این همایش با استان گلستان و پتانسیلهای زمینشناسی آن، از برنامههای روز دوم این همایش عنوان کرد.