بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در نامهای خطاب به نمایندگان استان در مجلس، خواستار پیگیری انجام اصلاحات در طرح دو نرخی شدن قیمت بنزین شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در نامهای خطاب به نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی خواستار شد: پیگیری لازم را جهت انجام اصلاحات در طرح دو نرخی شدن قیمت بنزین انجام دهید.
در این نامه آمده است: همان طور که مستحضرید، به دنبال اعلام قیمت جدید بنزین از سوی دولت، در طی روزهای اخیر اعتراضات زیادی در شهرهای مختلف کشور رخ داده که بعضا این اعتراضات از مسیر قانونی خود خارج شده و موجب آسیب به اموال عمومی و شخصی در سطح شهرها شده است. در نگاه راهبردی، حاملهای انرژی کشور جزو داشتهها و ذخایر کشور محسوب میشود که نباید به راحتی و با نگاه کوتاه نگرانه به مصرف بی رویه برسند و منافع ملی ایجاب میکند که برای بهره برداری مفید از آن، برنامه ریزی صحیحی صورت گیرد و فرهنگ مصرف اجتماعی اصلاح شود.
آنچه مسلم است، اعتراض و نگرانی مردم به قیمتی نیست که باید بنزین داشته باشد، بلکه نگرانی مردم از آماده نکردن بسترهای لازم از طرف دولت برای اجرای این مصوبه است؛ بنابراین از آنجایی که تصمیم بر اصلاح قیمت گرفته شده است، باید این روند ادامه پیدا کند، اما همانطور که رهبر معظم انقلاب در درس خارج فقه بر آن تاکید کردند، باید با اتخاذ تدابیر لازم از پیامدهای آن کاسته شود.
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از شما به عنوان نمایندگان مردم استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی درخواست دارد پیگیری لازم را جهت انجام اصلاحات لازم در طرح دو نرخی شدن قیمت بنزین انجام دهید.
در همین راستا چند مورد از اقداماتی که به کم کردن مشکلات این طرح کمک میکند، مطرح میگردد:
۱. کار کارشناسیِ دقیقی در این مسئله صورت پذیرد و قیمت بنزین متناسب با درآمدها و زیرساختهای مورد نیاز تعیین گردد؛ چراکه افزایش قیمت بنزین، بدون در نظر گرفتنِ تمام ملاحظات آن، آسیبهای جبران ناپذیری به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.
۲. راهکارهای لازم جهت جلوگیری از افزایش قیمت در بقیه اجناس پیش بینی شود و مجلس و دولت تمام هم و غم خود را جهت رفع نگرانی مردم به کار گیرد و از بروز شوکِ قیمتیِ ناشی از گران شدن بنزین جلوگیری کند.
۳. توجیه و تبیین طرح از طرف دولت برای مردم
۴. شفافیت مالی درآمد ناشی از اجرای این طرح
۵. نظم در پرداخت یارانه (طرح حمایت معیشتی از خانوار)
۶. اصلاح الگوی پرداخت یارانه از حیث:
الف) عدالت
ب) فشار بر طبقات ضعیف، اما پرجمعیت
ج) سیاستهای جمعیتی کشور
۷. ایجاد سقف محدودیت در مصرف:
گذاشتن محدودیت (حتی با عدد بالا) برای نرخ دوم و ردگیری مقدار مصرف کارتهای پرمصرف و در کنار آن قیمت سوم که همان قیمت عرضه در بورس انرژی است، میتواند قاچاق را به صفر نزدیک کند.
۸. ارائه سهمیه بندیهای ویژه
الف) ایام اوج مسافرتها
ب) سهمیه وانتها (براساس پیمایش آنها برای آن دسته از افرادی که از این طریق امرار معاش میکنند)
ج) برای ارائه دهندگان خدمات حمل نقل (اسنپ، تپسی، آژانس و...)
۹. رهگیری جامع:
با تخصیص کارت سوخت با سهمیه صفر به خودروهای لوکس کل شبکه مصرفی شفاف شده، جذابیت کانال قاچاق به طور ذاتی در نوسانات ارزی احتمالی از بین خواهد رفت. همچنین برای شرایط اضطرار امکان سوختگیری با کارت جایگاه با پرداخت عوارض جداگانه باقی بماند.
۱۰. تاکید بر پرداخت غیرنقدی یارانهها
پرداخت یارانهها به صورت الکترونیکی موجب میشود باوجود افزایش درآمد دهکهای کم درآمد، این درآمد به مصرف کالاهای اساسی و مصرفی تخصیص پیدا کند و تورم ناشی از پرداخت یارانه نقدی شکل نگیرد.
۱۱. با توجه به اهمیت بالای نظارت بر سیستم حمل و نقل شهری در مقطع کنونی، انتظار میرود که ساماندهی ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از اتوبوسها و تاکسیهای شهری به صورت جدی پیگیری شود چراکه نه تنها در شهرستانهای استان، بلکه در شهر بوشهر هم شاهد کمبود شدید تاکسیها و سرویسهای اتوبوس هستیم.
راهکار اصلی در تامین کسری بودجه:
جلوگیری از فرار مالیاتی ثروتمندان جامعه نظیر پزشکان، وکلا و اصناف از جمله طلافروشان، آهن فروشان و ... که فعلا در مجموع نصف کارمندان کشور مالیات میدهند! از طرف دیگر از بین بردن معافیتهای مالیاتی نظیر معافیت سلبریتی ها، مناطق آزاد تجاری، موسسات کنکور، سود سپرده و دیگر بخشهایی که حجم گردش مالی آن مخاطب را دچار سرگیجه میکند به تنهایی میتواند قریب به سیصدهزار میلیارد تومان درآمد از دست رفته کشور را زنده کند، یعنی تقریبا تامین دو برابر کسری بودجه فعلی کشور؛ و این جدا از ظرفیت پایههای مالیاتی مفقودی نظیر مالیات بر عایدی سرمایه است. در مجموع احیاء ظرفیت مغفول مالیاتی کشور حداقل میتواند کل بودجه کشور را به تنهایی تامین کند.