به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا پورابراهیمی در جلسه کارگروه علم و فناوری و اقتصاد دانشبنیان استان کرمان اظهار داشت: یکهزار و ۴۰۰ قلم کالای ورداتی از ۷ هزار قلم کد ورداتی کشور، سال گذشته ممنوعیت واردات گرفت و این خیلی به ما کمک کرد تا ظرفیت شرکتهای دانشبنیان را افزایش دهیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس افزود: از معاونت علمی و فناوری درخواست داریم در مورد یک هزار و ۴۰۰ کالایی که ممنوعیت واردات گرفته گزارش تهیه کند که چه بخش از آن موفق بوده، چه بخش نیاز به بازنگری دارد و چه بخش شرکتها با یک اقدامات بیشتری وارد شوند.
پورابراهیمی بیان کرد: ما در کرمان بر اساس آماری که داریم یکی از شرکتها نزدیک ۱۲ هزار و ۸۰۰ قطعه ریز و درشت برای خرید لازم دارد که شرکتهای دانشبنیان میتوانند قطعات مورد نیاز را برای این شرکتها تامین کنند.
وی ابراز داشت: برآورد ما این است که مجموع شرکتهای فقط صنعتی ما سالانه حدود ۴۰۰ میلیون یورو، میزان واردات آنها از خارج از کشور است که اگر فقط روی همین قسمت سرمایهگذاری کنیم، جایگزینی قطعات داخلی به جای خارجی رخ میدهد.
پورابراهیمی تصریح کرد: پروژه انتقال آب خلیج فارس به استان کرمان را از نزدیک بازدید کردیم و به عنوان یک ابرپروژه است و حدود ۸ هزار میلیارد تاکنون تامین سرمایهگذاری شده و ۲ هزار میلیارد تومان آن را از طریق تشکیل سندیکای کمیسیون اقتصادی کشور تامین مالی کردیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: مدیر پروژ انتقال آب از خلیج فارس به کرمان میگفت بخشهایی که ما با تحریم مواجه شدیم از طریق شرکتهای دانشبنیان تامین کردیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس تاکید کرد: درخواست دارم موارد مربوط به امکان تامین قطعات و لوازم وارداتی کشور برای شرکتهای استانی از طریق تفاهمنامه مابین پارک علم و فناوری و دانشگاههای استان با حوزه معاونت علمی و فناوری در قالب محدودیت واردات در یک بازه زمانی که فرصت هم بدهیم تا اینکه فرصت سرمایهگذاری وجود داشته باشد برای استان کرمان انجام شود.
وی بیان کرد: اگر ما بتوانیم فقط 50 درصد از ۴۰۰ میلیون یورو و یا ۴۰۰ میلیون دلار قطعاتی که از خارج کشور برای استان کرمان وارد میشود را داخل استان توسط شرکتهای دانشبنیان تولید کنیم آثار و پیامد این رخداد در اقتصاد شرکتهای دانشبنیان نمایان میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: حمایت از ممنوعیت واردات کالاهایی که امکان ساخت آن در داخل کشور است و دانشمندان جوان ما به راحتی میتوانند بسازند یک ضرورت است.