رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران، از سوختگی الکتریکی به عنوان یکی از سوختگیهای پرچالش با پتانسیل ناتوان کنندگی و حتی معلولیت قطع اندام دانست.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، طیب قدیمی، در آستانه برگزاری نهمین کنگره کشوری سوختگی، به مقوله پیشگیری در حوزه سوختگی اشاره کرد و گفت: پیشگیری، مقولهای است که بیش از پیش میبایست در حوزه سوختگی مورد توجه همگان قرار گیرد.
وی با عنوان این مطلب که عوارض جسمی حاد و مزمن سوختگی الکتریکی هزینههای زیادی بر نظام سلامت، فرد و خانواده او تحمیل میکند، ادامه داد: هزینه پیشگیری از وقوع سوختگی الکتریکی با استانداردسازی توسط نهادها و سازمانهای مسئول و ناظر این موضوع بسیار کمتر از هزینه درمان است و قسمت عمده آن میتواند در راستای آموزش برای پیشگیری باشد.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به هزینههای بالای سوختگی، گفت: سوختگی الکتریکی، یکی از انواع سوختگی است که علاوه بر هزینههای سنگین اقتصادی، با عارضههای شدید جسمانی برای فرد آسیب دیده همراه است.
قدیمی با عنوان این مطلب که کمتر از ۱۰ درصد حوادث سوختگی ناشی از سوختگی الکتریکی است، افزود: هر چند سوختگی الکتریکی نسبت به سایر سوختگیها از شیوع کمتری برخوردار است، اما با ضایعات و مشکلات منجر به ناتوانی فرد آسیب دیده همراه است.
وی افزود: بررسیها نشان داده است که بالای ۳۰ درصد سوختگیهای الکتریکی منجر به قطع عضو فرد آسیب دیده میشود.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران، از کار افتادگی و تحمیل بار مالی به اقتصاد سلامت و کشور به عنوان دیگر تبعات سوختگی الکتریکی عنوان کرد و گفت: قریب به اتفاق سوختگیهای الکتریکی در محیط کار رخ میدهد که لازم است به مقوله ایمنی محیط کار و نیروهای شاغل، بیش از پیش توجه شود.
قدیمی، بر اصلاح رفتار مردم در پیشگیری از سوختگی تاکید کرد و افزود: سالانه ۱۳۰۰ نفر بر اثر سوختگی الکتریکی دچار قطع عضو میشوند.
نهمین کنگره کشوری سوختگی، با شعار «آسیبهای سوختگی الکتریکی و چالشهای پیش رو»، در روزهای اول تا دوم اسفند ۹۸ در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود.