گارد ساحلی بنگلادش اعلام کرد: در سانحه غرق شدن قایق حامل ۱۳۰ پناهجوی روهینگیا در خلیج بنگال، ۱۵ مسلمان روهینگیا کشته و ۱۲ نفر دیگر مفقود شدند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شبکه خبری " ان دی تی وی" روز چهارشنبه به نقل از حمید الاسلام یک مقام بنگلادشی گفت: نیروهای امداد ۷۳ نفر از مسافران را نجات دادند. این کشتی در ساعات پایانی روز سه شنبه حرکت خود را از منطقه کاگس بازار به سوی مالزی آغاز کرده بود.
کاگس بازار در جنوب بنگلادش قرار دارد و محل زندگی بیش از یک میلیون مهاجر روهینگیایی است که در سه سال گذشته از خشونتهای میانمار فرار کرده و به بنگلادش پناه آورده اند.
حمید الاسلام افزود: این یک اقدام غیر انسانی بود. ظرفیت قایق حامل مسلمانان روهینگیا ۵۰ نفر بوده است درحالی که قاچاقچیان ۱۳۰ نفر را سوار این قایق کرده اند. افراد کشته شده در این سانحه زنان و کودکان هستند. احتمال پیدا کردن سایر مسافران مفقود شده بسیار کم است، اما ما تلاش خود را انجام خواهیم داد.
مسافران این قایق همچنین اعلام کرده اند که یک قایق دیگر حامل تعداد مشابهی از مسلمانان روهینگیا وارد دریا شده است. اما گارد ساحلی بنگلادش نتوانسته است این قایق را ردگیری کند.
رجمه اختر یک مسلمان روهینگیایی که توسط امدادگران نجات یافته است گفت: هدف من از سفر به مالزی دستیابی به یک زندگی بهتر و زندگی در کنار خانواده خود بود. همسر من پنج سال پیش به مالزی سفر کرد.
سازمان بشر دوستانه " از کودکان محافظت کنید" ضمن ابراز تاسف از بروز این سانحه از دولت میانمار خواست تا با انجام تمام اقدامات ضروری، شرایط را برای بازگشت امن مسلمانان روهینگیا به خانهایشان فراهم کند.
در ماه نوامبر گارد ساحلی بنگلادش یک قایق سرگردان در آبهای آزاد را شناسایی کرد. در این قایق ۱۲۲ مهاجر روهینگیا حضور داشتند که توسط گارد ساحلی بنگلادش نجات یافتند.
حدود ۱۰۰ هزار مهاجر روهینگیا در مالزی زندگی میکنند. در دوره مارس تا نوامبر، آبهای آزاد آرام هستند و این امر شرایط را برای مهاجرت صدها مسلمان روهینگیا از بنگلادش به مالزی فراهم میکند.
در سال گذشته مقامات بنگلادشی از قاچاق ۶۰۰ مسلمان روهینگیا از جمله دختران جوان به مالزی جلوگیری کردند. سال گذشته همچنین ۷ قاچاقچی انسان در درگیری با پلیس بنگلادش در کاگس بازار کشته شدند.
طبق گزارش مقامهای بنگلادش از ماه اوت (مرداد) سال ۲۰۱۷ قریب به ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیا به بنگلادش فرار کرده اند، درحالی که پیش از این چند صد هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی میکردند.
اکنون نیزحدود یک میلیون نفر از مسلمان روهینگیا در اردوگاههای مهاجران در منطقه "کاگس بازار" بنگلادش زندگی پرصعبی را میگذرانند که ۷۰۰ هزار نفر آنها پس از آغاز دور جدید خشونتها در میانمار در اواخر ماه اوت سال۲۰۱۷ به بنگلادش فرار کردند.
بسیاری از مردم میانمار روهینگیاییها را مهاجرینی غیرقانونی میدانند و به همین علت این گروه اقلیت از تبعیضهایی که علیهشان روا میرود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیاییها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بیخانمان برخورد میکند و به آنها تابعیت نمیدهد. روهینگیاییها با محدودیتهای بسیار سختی مواجه هستند؛ از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی و نداشتن حق شهروندی و به همین علت بسیار فقیر و تحت آزار قرار دارند.