ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی با حمایت از دانشبنیانها طراحی، ساخت و نصب قفسهای پرورش ماهی در دریا را بومیسازی کرد.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت از دانشبنیانها طراحی، ساخت و نصب قفسهای پرورش ماهی در دریا را بومیسازی کرد تا با این اقدام نیاز به واردات آن رفع شود.
با این اقدام تولید و بومیسازی این تجهیزات فناورانه سرعت گرفت. با حمایت ستاد نمونه اولیه صنعتی این قفسها در داخل ساخته شد و این پروژه با بهره از توانمندی متخصصان شرکت دانش بنیان در حال انجام است تا با این اقدام شاهد توسعه این کسب و کارها در کشور باشیم. در حال حاضر این پروژه در مرحله تجاریسازی قرار دارد تا نیاز به این فناوری و واردات آن رفع شود.
پیش از این فناوری تجهیزات پرورش ماهی در قفس در داخل وجود نداشت و این قفسها از کشورهایی مانند نروژ و ترکیه وارد میشد، اما اکنون با ورود شرکتهای دانش بنیان به بومیسازی این فناوری میتوان انتظار داشت واردات این حوزه قطع شود.
برای سرعت گرفتن انجام پروژه نادر قلی ابراهیمی دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری نیز از فرایند تولید قالب براکت قفسهای پرورش ماهی بازدید کرد.
او در این بازدید ضمن تاکید بر اهمیت موضوع بومیسازی فناوری قفسهای پرورش ماهی ابراز امیدواری کرد پس از ساخت و تست پایلوت ۱۲۵ تنی در دریا بتوان برنامه توسعه کسب و کار آن را در دستور کار قرار داد و سهم مهمی از بازار داخل و حتی منطقه را تامین کرد.
بر اساس این گزارش، با توجه به ضرورت توجه به امنیت غذایی و همچنین کاهش منابع آبزیان در دریا به دلیل صیدهای بی رویه، طراحی، ساخت، مونتاژ و نصب قفسهای پرورش ماهی در دریا به عنوان یکی از صنایع مهم نقش بسزایی در تامین امنیت غذایی و مدیریت منابع آبزیان در دریا دارد. با این قفسها میتوان حجم زیادی ماهی بدون محدودیت در نوع آن و با راندمان و کیفیتی بالاتر در شرایط کنترل شده دریا تولید کرد.