کاهش تقاضا برای نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا و تلاشهای عربستان و متحدانش برای سرازیر کردن مقادیر بالایی نفت به بازار موجب شد تا نفت خام بدترین عملکرد هفتگی خود از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ را به ثبت برساند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، همزمانی کم سابقه ۲ شوک شدید در بخش عرضه و تقاضا موجب سقوط قیمتها در بازار نفت شده و تولیدکنندگان خود را برای یک مازاد عرضه غیرمنتظره در طی هفتههای آینده آماده میکنند.
ویروس کرونا همچنین موجب به راه افتادن ترس و وحشت و موج فروش در سایر بازارها شده است. ویروس تاکنون دست کم ۱۳۸ هزار نفر را در سراسر جهان آلوده کرده و بیش از ۵ هزار نفر را به کام مرگ کشانده است. این بیماری همچنین موجب اختلال در کسب و کارها، بازارها و زندگی روزمره شده است.
همزمان با افت تقاضا تولید کنندگان عمده نفت در حال ارسال بشکههای نفت بیشتری به بازار هستند. عربستان بیش از ۳۰ تانکر غول پیکر برای صادرات نفت خود طب هفتههای آینده اجاره کرده و به طور ویژه پالایشگاههای بزرگ نفت روسیه در اروپا و آسیا را هدف گذاری نموده است تا در رقابت بر سر به دست آوردن سهم بیشتر از بازار روسیه را شکست دهد.
بانک گلوبال ساکس اعلام کرد انتظار دارد تا ماه آوریل روزانه ۶ میلیون بشکه مازاد عرضه در بازار موجود باشد. بازار جهانی نفت روزانه حدود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت مصرف میکند.
قیمت نفت خام آمریکا در این هفته حدود ۲۳ درصد کاهش داشت و بزرگترین افت هفتگی از سال ۲۰۰۸ را پشت سر گذاشت. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا در پایان معاملات دیروز ۲۳ سنت افزایش یافت و به ۳۱ دلار و ۷۳ سنت رسید.
قیمت نفت برنت هم افت هفتگی ۲۵ درصدی را شاهد بود که بزرگترین افت هفتگی این شاخص نفتی از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ تاکنون بود. قیمت نفت برنت در پایان معاملات روز جمعه با ۶۳ سنت افزایش به ۳۳ دلار و ۸۵ سنت رسید.