رشد ۳/۳% اقتصاد بدون نفت و کاهش ۱.۶% نرخ بیکاری نیز نشان از رونق تولید است، ولی همان گونه رهبر انقلاب فرمودند که این روند تولید، باید تبدیل به جهش تولید شود.
نامگذاری سالهای شمسی توسط رهبرانقلاب، دارای حکمت متناسب با اتفاقات آن سال بوده است. در روزهای گذشته و پس از اعلام نام سال، انتقاداتی جسته و گریخته به نام سال شده است. به عنوان مثال گفته شد انتظار بود نامگذاری امسال گذری از برنامه ششم توسعه به برنامه هفتم باشد. اینگونه مواضع نشاندهنده آن است که فلسفه نامگذاری سال به درستی تبیین نشده است. برای بررسی نامگذاری سالها، دهه ۹۰ را برای مثال مورد بررسی قرار میدهیم. در سال ۹۰، رهبر انقلاب نام «جهاد اقتصادی» را انتخاب کردند، چون به درستی اطلاع داشتند که دشمن در حال دسیسه علیه ماست. از اواخر سال ۹۰ بود که تحریمهای نفتی آغاز شد و قیمت دلار و سکه افزایش یافت. با ادامه بحران اقتصادی در سال ۹۱، رهبرانقلاب، نام «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» به درستی در اوج آسیب خوردن اشتغال ایرانی به دلیل کمبود مواد اولیه، تقویت این موضوع را هدفگذاری کردند. با ورود به سال ۹۲ و نیاز کشور به شکلگیری حماسه سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین حفظ تمرکز بر مسائل اقتصادی، نام «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» توسط رهبر انقلاب گذاشته شد. در سال ۹۲ با توافق موقت شکل گرفته بر سر مسئله هستهای به ظاهر مشکلات اقتصادی حل شد، ولی رهبرانقلاب به درستی به عمق مشکلات اقتصادی پی برده بودند، به همین جهت با تاکید بر مسئله فرهنگ، حفظ تمرکز بر مسئله اقتصاد در سال ۹۳ را در دستور کار قرار دادند و نام «اقتصادوفرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» را بر این سال نهادند. با بالا گرفتن مذاکرات هستهای در سال ۹۳ و افزایش تنش بین منتقدین و دولت یازدهم، به خصوص توهینهای مستمر رئیس قوه مجریه و رئیس وقت مجمع تشخیص مصلحت نظام به منتقدین، رهبرانقلاب نام «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» را بر سال ۹۴ نهادند. در سال ۹۴ و در شرایطی که برجام از دی ماه در حال اجرا بود و به ظاهر گشایش اقتصادی در کشور ایجاد شده بود، رهبر انقلاب با علم به عهدشکنی استکبار در مسئله برجام، مسئله «اقتصادمقاومتی؛ اقدام و عمل» را برای سال ۹۵ پررنگ کردند. چه آنکه گذر زمان نشان داد که اگر از فرصت دو سال و نیم برجام برای اصلاحات اقتصادی استفاده میشد، به هیچ عنوان تحریمهای سال ۹۷ نمیتوانست، این چنین به ما ضربه بزند. برای نامگذاری سال ۹۶، رهبرانقلاب با وجود مسئله انتخابات ریاست جمهوری، با حفظ تمرکز بر مسئله اقتصاد، به خصوص بخش تولید و اشتغال، نام «اقتصادمقاومتی، تولید-اشتغال» را برای سال ۹۶ برگزیدند. با ادامه تهدیدهای ترامپ در مورد خروج از برجام، نگرش رهبرانقلاب در نامگذاری سالها تثبیت شد و ایشان برای سال ۹۷، نام «حمایت از کالای ایرانی» را مطرح کردند تا کالای ایرانی در سال شروع تحریمها آسیب نبیند؛ و بالاخره با ضربهپذیری هرچه بیشتر کالاها در سال ۹۷ که محصول وابستگی هرچه بیشتر در زمان برجام بود، «رونق تولید» مورد هدف قرار گرفت. در تمام این سالها محدودیت واردات در بسیاری از کالاها، اجرای طرح رجیستری که منشا آن برخلاف مشهور وزارت ارتباطات نبود و احیای بسیاری از کارخانهها و کارگاهها در سال ۹۸ محصول توجه رهبرانقلاب به مسئله اقتصاد بوده است. رشد ۳/۳% اقتصاد بدون نفت و کاهش ۱.۶% نرخ بیکاری نیز نشان از رونق تولید است، ولی همان گونه رهبر انقلاب فرمودند که این روند تولید، باید تبدیل به جهش تولید شود.
به صورت کلی تا عملی شدن اقتصاد مقاومتی در کشور نامگذاری سالها در همین روند فعلی خواهد بود تا مشکلات اقتصادی کشور مرتفع گردد و پس از آن، دغدغه اصلی رهبر انقلاب که علم و فرهنگ است، هدفگذاری و مطرح گردد.