مدیرعامل موسسه بین المللی دیدبان عدالت از اقدامات جهادگرانه این قرارگاه برای کمک به مردم سیل زده جنوب کرمان خبر داد و گفت: عمدهترین نیاز مردم زهکلوت، چادر و آب آشامیدنی است.
علی اکبر آسا، مدیرعامل موسسه بین المللی دیدبان عدالت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص فعالیتهای جهادی قرارگاه آماج در مناطق سیل زده و محروم استان کرمان، که منسوب به موسسه دیدبان عدالت میباشد، گفت: قرارگاه آموزشی اجتماعی آماج از حدود دو سال گذشته در روستای زهکلوت در حال انجام فعالیتهای جهادگرانه است.
آسا افزود: از بهمن ماه سال گذشته، ۵۰ نفر از داوطلبان قرارگاه به روستای چاه علی شاه که در مرز کرمان و سیستان و بلوچستان واقع شده، رفتند و در حال ارئه مطالب آموزشی، روانشناسی، بازی، سرگرمی و انجام اقدامات پزشکی هستند.
مسئول موسسه بین المللی دیدبان عدالت خاطرنشان کرد: از ۵ فروردین ماه که خبر جاری شدن سیل در روستای زهکلوت را شنیدیم، تمام تلاش خود را برای رسانهای کردن اخبار سیل معطوف کردیم؛ پویشهای مختلفی راه انداخته و کمکهای مالی و اقلام مردمی را که برای خانوادههای سیل زده فرستاده شده بود را جمع آوردیم کردیم.
وی تاکید کرد: دو نفر از اعضای موسسه که از بومیان روستای زهکلوت نیز هستند از همان ابتدای امر در منطقه حاضر بودند و به برآورد کردن میزان خسارات وارد شده به منازل مسکونی، زمین های. کشاورزی و طیور مشغول بودند.
آسا گفت: با توجه به این مطلب که هنوز در روستای زهکلوت موردی از ابتلا به کرونا ویروس دیده نشده، تصمیمات سخت گیرانهای در ورود به منطقه برای جلوگیری از شیوع این بیماری اتخاذ شده است. تمامی کمکهای مردمی در مرحله اول در شهرستان جیرفت ضدعفونی و سپس به روستای زهکلوت ارسال میشوند.
مسئول قرارگاه آموزشی اجتماعی آماج تصریح کرد: در حال حاضر جدیترین نیاز مردم سیل زده زهکلوت، چادر برای اقامت و شروع زندگی است؛ غالب مردم جنوب کرمان از شرایط مالی خوبی برخوردار نیستند. تعدادی از خانوادهها منازل و تعدادی کپرهایشان را از دست داده اند و الان مجبور به سکونت در پشت بام دیگر خانهها هستند. از دیگر مواردی مورد نیاز چادر، پتو و موکت بوده و یکی از مهمترین آنها نبود آب آشامیدنی است. عدم لوله کشی و آلودگی آب به مشکلات مردم دامن زده است و احتیاج به آب معدنی احساس میشود.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه مردم زهکلوت از شرایط مادی مساعدی بهرهمند نیستند انتظار کمکهای بیشتری از طرف خیرین وجود دارد. متاسفانه مردم سیل زده خودشان نیز اندوخته یا پس اندازی ندارند تا بتوانند نیاز هایشان را برطرف کنند و منبع درآمدشان که زمین کشاورزی بوده را از دست داده اند.
آسا در پایان در مورد آمادگی گروههای جهادی برای مهار سیل پیش بینی شده در روزهای پیش رو گفت: از دیروز ۸ فروردین بارندگی آغاز شده که در امروز و فردا اوج خواهد گرفت. شدت بارندگی به قدری زیاد است که اتصال به اینترنت و امواج به سختی امکان پذیر است. با توجه به این که سیل بند بالا دست روستاس زهکلوت نابود شده و بستر رودخانه نیز آسیب دیده نگرانی ما دو چندان شده است. با اسن وجود گروههای جهادی در منطقه آماده هستند که در صورت لزوم مردم را به مناطق دیگری منتقل کنند.