بعد از آنکه ترامپ به طور ضمنی از اخراج مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا حمایت کرد، این مسئول ارشد وزارت بهداشت آمریکا از سخنان انتقادی خود درباره عملکرد ضعیف دولت ترامپ در مقابله به موقع با کرونا عقبنشینی کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، بعد از آنکه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا از اخراج دکتر «آنتونی فائوچی» مدیر مؤسسه آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا حمایت کرد، فائوچی نیز از اظهارات انتقادی خود علیه عملکرد ضعیف دولت ترامپ در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا عقبنشینی کرد.
بنا به گزارش شبکه «سی ان بی سی» فائوچی روز یکشنبه هفته جاری در گفتگو با شبکه آمریکایی «سی ان ان» تصریح کرده بود که اگر آمریکا زودتر اقداماتی را برای مهار «کووید-۱۹» انجام میداد، «قطعاً» جان تعداد بیشتری از افراد نجات مییافت.
به دنبال اظهارات انتقادی فائوچی از عملکرد ضعیف دولت ترامپ در مقابله به موقع با شیوع کرونا، ترامپ عصر همان روز یکشنبه، درخواستها برای اخراج فائوچی با هشتگ «فائوچی را اخراج کنید»، ریتوییت و از آن حمایت کرد.
این اقدام ترامپ جنجال زیادی به پا کرد به طوریکه یکی از سخنگویان کاخ سفید روز گذشته (دوشنبه) تصریح کرد که رئیسجمهور «دکتر فائوچی را که مشاور قابل اعتماد رئیسجمهور ترامپ بوده و همچنان (مشاور مورد اعتماد ترامپ) باقی خواهد ماند، اخراج نمیکند».
مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا عصر روز گذشته (دوشنبه) بعد از جنجالهای به راه افتاده در حالیکه در کنفرانس خبری روزانه کاخ سفید در کنار ترامپ ایستاده بود، از اظهارات خود و عملکرد ترامپ در مقابله با ویروس کرونا در آمریکا دفاع کرد.
وی در این خصوص گفت درباره اینکه آیا در صورت اعمال زودهنگام سیاستهای کاهش خسارت، میتوانست جان تعداد بیشتری از افراد نجات یابد، «یک سؤال فرضی از من پرسیده شده بود و برخی اوقات سؤالات فرضی شما را به دردسر و مشکل میاندازد».
فائوچی تصریح کرد: «من بارها در اینجا به شما گفتهام که (سیاستهای) کاهش خسارت کارساز است بنابراین اگر سیاستهای کاهش خسارات کارساز است و شما زودتر آن را آغاز کنید، احتمالاً جان افراد بیشتری نجات مییابد. اگر دیرتر آن را آغاز کنید، احتمالاً جان تعداد بیشتری از دست میرود».
وی سپس در حمایت از ترامپ گفت که «اولین بار و تنها زمانیکه» به همراه دکتر «دبورا بریکس» هماهنگکننده گروه مبارزه با کروناویروس در کاخ سفید با ترامپ درباره «سیاستهای شبیه به تعطیلی برای کاهش خسارات» گفتگو کردند، «رئیسجمهور به توصیهها گوش فرا داد و به سمت سیاستهای کاهش خسارت پیش رفت».
فائوچی که پیش از این در مصاحبه خود گفته بود که در زمان درخواست برای تعطیلی به منظور جلوگیری از شیوع کرونا با واکنشهای بسیار منفی روبرو شده بود، از این اظهارات عقبنشینی کرد و گفت: «در انتخاب واژگان مرتکب اشتباه شده است».
وی توضیح داد: «وقتی افراد درباره [سیاستهای کاهش خسارات]بحث میکنند، نه لزوماً در مقابل رئیسجمهور بلکه وقتی درباره این موضوع با یکدیگر بحث میکنند، میگویند:" همانطور که میدانیم، اینگونه اقدامات (سیاستهای کاهش خسارات) احتمالاً تأثیرات مضری بر فلان چیز و چیزهای دیگر خواهد داشت"؛ بنابراین من انتخاب واژگان درستی در این زمینه نداشتم. هیچکس نگفته بود که "نه، تو نباید چنین کنی».
مدیر مؤسسه آلرژی و بیماریهای عفونی فدرال آمریکا در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا «دواطلبانه» اظهارنظرات خود را تغییر داده، گفت: «همه کارهایی که انجام میدهم داوطلبانه است. لطفا، حتی چنین برداشتی هم نکنید (که تحت فشار مجبور به تغییر سخنانش شده است)».
ترامپ که پیش از این به طور ضمنی از اخراج فائوچی حمایت کرده بود، در کنفرانس خبری بعد از اظهارات توجیهی مدیر مؤسسه آلرژی و بیماریهای عفونی گفت که از همان آغاز هم با فائوچی هم نظر بوده است.
طبق جدیدترین آمار و ارقام دانشگاه «جانز هاپکینز»، تا روز گذشته (دوشنبه)، یک میلیون و ۹۲۱ هزار و ۳۶۹ نفر از مردم سراسر جهان به ویروس کرونا آلوده شدند و ۱۱۹ هزار و ۷۳۰ نفر نیز جان خود را از دست دادند. ایالات متحده آمریکا با ۵۸۲ هزار و ۵۹۴ مورد ابتلا و ۲۳ هزار و ۶۴۹ قربانی همچنان بیشترین تعداد مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در جهان را دارد.
دولت ترامپ در ۱۶ مارس (۲۶ اسفندماه) مقررات فاصلهگذاری اجتماعی را ابلاغ کرد و قرار است این قوانین تا پایان آوریل (۱۱ اردیبهشت) همچنان ادامه داشته باشد.
طبق گزارش شبکه «بی بی سی»، هفته گذشته نیز روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» در گزارشی نوشت که فائوچی و دیگر مقامهای بهداشتی از چند هفته قبل از ابلاغ این مقررات خواهان اجرای آن شده بودند.