مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شیراز از اجرای ۳۷۰۰ کلاس مجازی و پشتیبانی آنلاین و همه جانبه از این کلاسها خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرشاد خون جوش، مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شیراز از اجرای ۳ هزار و ۷۰۰ کلاس مجازی و پشتیبانی آنلاین و همه جانبه از این کلاسها خبر داد.
خون جوش، با اشاره به آموزشهای مجازی گفت: با توجه به تصمیم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در رابطه با برگزاری کلاسهای مجازی وعلیرغم تجربه دانشگاه شیراز در این زمینه؛ در حقیقت از لحاظ امکانات فنی و پهنای باند؛ امکانات دانشگاه شیراز کافی نبود و به همین دلیل تجهیزات بیشتر برای بسترسازی مناسب خریداری شد.
مسئول فنی اجرای آموزش مجازی این دانشگاه شیراز افزود: از اوایل اسفند این کار شروع شد در ابتدا دانشگاه تصمیم گرفت که با توجه شرایط، سیستم به شکل آفلاین برگزار شد؛ یعنی اساتید کلاسها را ضبط میکردند و این کلاسها در سیستم آموزشی دانشگاه شیراز بارگزاری شد.
وی بیان کرد: از بعد از تعطیلات عید نوروز و با هدف نظم و عدم تداخل؛ کلاسهای دانشگاه شیراز به صورت آنلاین برگزار شد.
خون جوش ادامه داد: در روش آنلاین، همه اساتید در همان ساعت برنامه کلاسی، به صورت مجازی در کلاس حاضر میشوند و به صورت زنده و تعاملی به بیان مطالب میپردازند.
مسئول فنی اجرای آموزش مجازی این دانشگاه تصریح کرد: با توجه به حجم بالای کلاسها و تجربه اول دانشگاه در برگزاری آنلاین همه کلاسها؛ یه سری مشکلات فنی در چهار پنج روز اول بوجود آمد که بخشی از آن هم به دلیل حملات سایبری از خارج کشور بود.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شیراز گفت: این مشکلات، بیشتر بحث تجهیزات سخت افزاری بود که با همکاری و مساعدت مسئولان دانشگاه حدود ۲۰ میلیارد ریال تجهیزات برای ارائه مناسب دروس مجاز یخریداری و نصب شد. خوشبختانه هم اکنون سیستمهای دانشگاه شیراز کاملا پایدار شده و هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: فایلهایی که اساتید ضبط میکنند و در اختیار دانشجویان قرار میگیرد و دانشجویان میتوانند به صورت آفلاین و به هر تعداد دفعات که دوست داشته باشند، بازبینی کنند.
خون جوش این مورد را یکی از مزایای برگزاری کلاسهای مجازی برشمرد و خاطر نشان کرد: در آموزش مجازی، دانشجو همیشه به محتوای درس دسترسی دارد.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شیراز تصریح کرد: حدود ۲ هزار و ۳۰۰ کلاس دوره کارشناسی، ۹۴۰ کلاس دوره کارشناسی ارشد، ۳۱ کلاس دکترای عمومی و ۴۰۰ کلاس دکترای تخصصی تعریف شده و به صورت مجازی و به شکل آنلاین در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: این کلاسها در طول هفته پخش شده، ولی بالغ بر ۵۰ درصد کلاسهای روزهای یکشنبه و سه شنبه برگزار میشود به گونهای که همزمان و در یک ساعت مشخص ۲۲۰ کلاس همزمان برگزار میشود.
خون جوش تصریح کرد: این کلاسهای همزمان بر روی تقریبا ۸ سرور اجرا میشود و در این روزها همزمان، ۳ هزار و پانصد دانشجو در ۲۲۰ کلاس آنلاین حضور دارند و سیستم پاسخگوست.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شیراز تصریح کرد بیان کرد: نرخ متوسط دانشجویان شرکت کننده در هرکلاس حدود ۶۰ درصد است و این آمار در دانشکدههایی مانند مهندسی به بالای ۹۰ درصد میرسد.
مدیر فنی آموزش مجازی دانشگاه شیراز تاکید کرد: حدود ۱۵ درصد دروس دانشگاهی، شامل دروس عملی، آزمایشگاهی و کارگاهی است و در آینده درخصوص برگزاری آنها تصمیم گیری و اطلاع رسانی میشود.
وی درباره تیم پشتیبانی کلاسها اظهار داشت: اواخر اسفند ماه گذشته تقریبا ۱۵ نفر به تیم پشتیبانی اضافه شد و هم اکنون حدود ۴۰ نفر، کارشناس خبره، پشتیباتی ۲۴ ساعته آموزش مجازی را برعهده دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد:دانشجو و استاد هنگامی که وارد سیستم آموزشی میشوند، آیکونی در سمت راست صفحه وجود داره که به محض اینکه دانشجو یا استاد دچار مشکل شوند روی آن کلیک میکنند و و پشتیبان همان لحظه کمک میکند و پاسخگوست.
خون جوش با تاکید بر پاسخگویی موثر، همه جانبه وسیستم ۳۶۰ درجه، بیان کرد: در هر دانشکده دو تا سه پشتیبان هست و این پشتیبانها در کلاسها وارد میشوند و این اطمینان حاصل میشود که فرآیند برگزاری و ضبط کلاسها با کیفیت مناسب انجام میگیرد.
مدیر فنی آموزش مجازی دانشگاه شیراز ادامه داد: علاوه بر کلاسها، تمام جلسات و شوراهای آموزشی و پژوهشی و شوراهای تخصصی دانشگاه شیراز به شکل آنلاین اجرا میشود.
وی درباره دانلود کلاس آنلاین هم گفت: از نظر فنی این امکان وجود دارد و اگر استادی موافق باشد میتواند با یک کلیک این اجازه را به مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشیراز بدهد که امکان دانلود برای دانشجویان فراهم شود. از نظر فنی اگربه دانشجویان اجازه دهیم که فایل هایشان را دانلود کنند و از روی کامپیوترهای خودشان مشاهده نمایند، عملاً باری که روی سرورهای ما هست کمتر خواهد شد. این درحالی است که هم اکنون فایلها باید از روی سرورهای دانشگاه پخش شود و همین کار سبب افزایش بار روی سرورهاست.
خون جوش با اشاره به برخی مشکلات آموزش مجازی و آنلاین، اظهار داشت: امکانات برگزاری کلاسهای آنلاین ما از خیلی از دانشگاههای اروپایی مانند آلمان و دانمارک بالاتر است و مدیریت آموزش الکترونیکی ما بهتر عمل میکند.