نشستهای جداگانه دبیر و اعضای مجمع دانشجوان عدالتخواه قوچان با فرماندار و امام جمعه این شهرستان برگزار و در آن ابعاد خسارت سیل در روستاهای این شهرستان بررسی شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست مشترک دبیر و اعضای مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه صنعتی قوچان با امام جمعه و فرماندار این شهرستان با موضوع بررسی ابعاد خسارت سیل در روستای دیزادیر برگزار شد.
هادی رجایی نیا، فرماندار قوچان در این دیدار به اقدامات انجام شده در بخش مسکن روستاییان از فروردین امسال اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه ساخت مسکن به روستاییان اعطا شده و در کنار آن چهار میلیون و ۹۶۰ میلیون تومان نیز وام بلاعوض به خسارت دیدگان در سیل امسال و سیلهای قبلی اعطا شده است.
رجایی نیا با بیان اینکه تاکنون ۵۰ هزار پاکت سیمان رایگان به خانوادههای روستایی اهدا شده است، افزود: در مجموع با این کمکها ۳۱۰ واحد مسکونی بازسازی شده است.
فرماندار قوچان با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی این ارگان برای توسعه روستای کتلر نیز گفت: تاکنون ۲ میلیارد تومان وام قرض الحسنه ساخت مسکن، ۸۰۰ میلیون تومان وام بلاعوض و هشت هزار پاکت سیمان رایگان به اهالی این روستا اهدا شده است.
وی بیان کرد: به دلیل ریزش کوه، برخی منازل را به مکانهای دیگری از روستا انتقال دادیم و برای این منظور ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص داده شد.
رجایی نیاز درخصوص سیل روستای دیزادیز نیز گفت: پس از اعلام بحران در روستای دیزادیز شروع به باز کردن جاده ها، تخلیه آب ها، تخلیه دامهای سالم، تخلیه خانههای فرسوده و در معرض خطر و آزاد کردن خودروهای گیر افتاده کردیم و پس از آنها شروع به برآورد خسارت کردیم.
براساس گزارش فرمانداری قوچان سیل در دیزادیز باعث تلف شدن ۴۵ رأس دام سبک و سنگین، ۲۵۰ قطعه طیور شده بود و به ۵۰ واحد مسکونی خسارت زده بود.
همچنین این سیل به ۴۰ واحد نگهداری دام و اصطبل، شبکه فشار متوسط برق، تأسیسات آبی و راهی و برخی باغات و مزارع این روستا خسارت وارد کرده بود.
این سیل در مجموع در بخشهای مختلف ۱۲ میلیارد تومان به مردم دیزادیز خسارت وارد کرد البته این خسارت در روزهای متوالی بارشی به ۵۰ میلیارد تومان هم رسید.
ساختن پارک برای روستا هزینه اضافی است
همچنین حجت الاسلام محمدعلی دستجردی، امام جمعه قوچان در نشست جداگانهای با دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه صنعتی قوچان با اشاره به اینکه سیل پنج منزل مسکونی را ۱۰۰ درصد تخریب کرده است، اظهار کرد: از سیل سال گذشته تاکنون به روستاییان کتلر رسیدگی نشده و هنوز در مباحث راه و منازل تخریبی مشکل دارند که انشاالله طی روزهای آینده کارهای مورد نیاز انجام خواهد شد.
دستجری با بیان اینکه مشکل ما در این روستا، باز نکردن درست مسیلها و عدم کارشناسی صحیح در کارها است، افزود: همین امر مجدداً این روستا را با مشکلات روبرو کرده است.
امام جمعه قوچان با تأکید بر اینکه سیلاب هرگز مجرای اولیه خودش را تغییر نمیدهد، تصریح کرد: جابه جایی مکان اولیه خانه پس از تخریب توسط سیلاب مشکلی برای دریافت وام از بنیاد مسکن ایجاد نخواهد کرد.
وی با اشاره به اهدای وامهای بالاعوض به روستاییانی که دامشان در سیل تلف شده، گفت: مشکل ما در روستاها نبود شغل روستایی و مخصوص همان روستا است.
دستجردی با تأکید بر اینکه ساخت پارک هزینه اضافی است، گفت: روستا خودش پارک است و روستا را باید شبیه خودش کار کنیم نه اینکه روستاها را شبیه شهرها بسازیم.
وی تصریح کرد: بخش خصوصی به من اعلام آمادگی کرده است که میتواند در روستاها و برابر همان چیزهایی که در روستا موجود است صنایع کوچکای راه اندازی کند و سپس محصولات تولید شده را خریداری نمایند تا مشاغل پایداری در روستاها ایجاد شود.