بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند در نامهای به مدیرکل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی خواستار بررسی وضعیت کارگران اتوبوسرانی تبریز شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند در نامه ای به مدیرکل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی خواستار بررسی وضعیت کارگران اتوبوسرانی تبریز شد.
متن نامه به شرح زیر است:
جناب آقای میراحد حسینی، مدیرکل محترم اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی؛ مستحضرید که با وجود وضعیت اقتصادی نابسامان کشور، شرایط زندگی قشر مستضعف و محروم جامعه سختتر شده و طبقات ضعیف جامعه بیش از پیش تحت فشار شدید اقتصادی هستند و تعداد زیادی از کارگران و محرومین ناتوان از دستیابی به حداقلهای یک زندگی شرافتمندانه میباشند.
در حال حاضر کمترین انتظاری که از نهادهای مسئول میتوان داشت، نظارت بر اجرای کامل قانون کار در حق کارگران میباشد که علی رغم نص صریح قانون شاهد عدم رعایت آن در خیلی از بخش ها میباشیم.
علاوه بر عدم رعایت قانون کار موارد زیادی نیز مزید بر علت شده و فشار وارده را چندین برابر کرده و از جملهی این مسائل میتوان به: عدم نظارت مسئولین مربوطه بر روند اجرای قوانین، نبود امنیت شغلی و...اشاره کرد.
لذا با توجه به اهمیت پیگیری وضعیت این قشر زحمت کش و با درنظر گرفتن شعار امسال مبنی بر جهش تولید که عامل اصلی تحقق آن کارگران میباشند، وضعیت موجود کارگران استان غیر منصفانه و ناعادلانه میباشد.
متاسفانه مسائل و معضلات مذکور دامن گیر تعداد زیادی از کارگران من جمله بخش خصوصی شرکت واحد ( اتوبوس رانی) تبریز که وظیفهی شارژ کردن کارت بلیطها و کنترل تراکنشهای مسیر تندرو را بر عهده دارند، شده که علی رغم بندهای قانونی مبنی بر نظارت مسئولین مربوطه من جمله سازمان کار و رفاه اجتماعی، تا به حال هیچ نظارتی بر روند اجرای قانون کار و پرداخت حقوق ماهیانه و بیمه صورت نگرفته تا جایی که برخی مسئولین ادعای بیخبری از وضعیت اسفناک این کارگران تا به امروز نمودهاند.
همانطور که مستحضرید از وظایف سازمان کار و رفاه اجتماعی میتوان به برنامه ریزی و نظارت بر اجرای قوانین کار، تعاون و ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و رسیدگی اختلافات و شکایات کارگری و کارفرمایی و بررسی و نظارت بر عملکرد پیمانکاران حقیقی و حقوقی جهات اجرای دقیق مقررات قانون کار اشاره کرد که علی رغم وضعیت نامناسب کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تبریز و عدم رعایت قانون کار و تخلفهای شرکت ایمن مکان که پیمانکاری را برعهده دارد و البته شکایتهای متعدد کارگران، شاهد ایفای نقش سازمان کار و رفاه اجتماعی استان مطابق با وظایف قانونی نبودیم.
در همین راستا خواهشمندیم با در نظر گرفتن اهمیت امنیت شغلی کارگران هر چه سریعتر نسبت به پیگیری وضعیت کارگران استان که کارگران شرکت واحد (اتوبوسرانی) به عنوان مصداق ذکر شد، اقدام نمایید.
در پایان لازم به ذکر است که در صورت عدم پیگیری و پاسخگویی مسئولین ادارهی محترم کار، بسیج دانشگاه صنعتی سهند، مراتب را تا حصول نتیجه مطلوب از مجاری حقوقی و رسانهای، پیگیری خواهد نمود.